V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny hodnocení

V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314943/mid_v-restauraci-aneb-pribehy-z-bricha--2No-314943.jpg 4 9 9

Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gastronomického prostředí, v nichž vystupuje například Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper nebo Robert Walser. Poučeně a s vtipem líčí také konkrétní příběhy číšníků, slavných kuchařů i samotných restauratérů, věnuje se proslulým podnikům a jejich historii, uvádí desítky proslavených pokrmů a receptů. Jeho pozornosti neuniká ani pozadí vnějšího společenského pozlátka, tj. těžká práce a špatné výdělky obsluhy, jejich různorodé slabosti a zlozvyky, jakož i negativní hygienické poměry. Přechází z jednoho kontinentu na druhý, aby zachytil vývoj a zvyky spojené s gastronomií v mnoha zemích světa.... celý text

Fejetony, eseje Literatura faktu
Vydáno: , Prostor
Originální název:

Im Restaurant. Eine Geschichte aus dem Bauch der Moderne, 2016


více info...
5
2 x
4
4 x
3
1 x
2
2 x
1
0 x
ztráta času  
0 x

Hodnocení knihy V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny: 73 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 9


Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.

Štítky knihy

osobnosti gastronomie restaurace kulturní historie

Autorovy knížky

2016  73%V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny