V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny hodnocení
Christoph Ribbat
Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gastronomického prostředí, v nichž vystupuje například Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper nebo Robert Walser. Poučeně a s vtipem líčí také konkrétní příběhy číšníků, slavných kuchařů i samotných restauratérů, věnuje se proslulým podnikům a jejich historii, uvádí desítky proslavených pokrmů a receptů. Jeho pozornosti neuniká ani pozadí vnějšího společenského pozlátka, tj. těžká práce a špatné výdělky obsluhy, jejich různorodé slabosti a zlozvyky, jakož i negativní hygienické poměry. Přechází z jednoho kontinentu na druhý, aby zachytil vývoj a zvyky spojené s gastronomií v mnoha zemích světa.... celý text
Fejetony, eseje Literatura faktu
Vydáno: 2016 , ProstorOriginální název:
Im Restaurant. Eine Geschichte aus dem Bauch der Moderne, 2016
více info...
5 |
|
2 x |
4 |
|
4 x |
3 |
|
1 x |
2 |
|
2 x |
1 |
|
0 x |
ztráta času |
|
0 x |
Hodnocení knihy V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny: 73 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 9
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.