100 nej léčivých potravin
Paula Bartimeus
Naši předkové po staletí využívali různé potraviny v boji proti běžným potížím i pro podporu zdraví a vitality. Tato bohatě ilustrovaná kniha vám odhalí na základě nejnovějších výzkumů preventivní a léčivé účinky ovoce, zeleniny, obilnin, luštěnin, ořechů, semen, bylinek, koření i dalších exotičtějších jedlých zázraků - zjistíte například, že pórek snižuje vysoký tlak, avokádo podporuje činnost mozku, třešně ulevují při dně, cizrna upravuje hladinu cholesterolu, vlašské ořechy posilují paměť U potravin najdete kromě základních informací přehled obsažených živin, orientační symboly a jednoduchý zdravý recept. Hledáte-li způsob, jak si udržet zdraví, nebo bojujete s nějakým neduhem, kniha vám poskytne dobrou radu. ... celý text
Přidat komentář
Čteno kvůli výzvě. Bezva nápad (jestli jsem to dobře pochopila, jedná se o celou edici knih zaměřenou na racionální stravu a zdraví), pojetí je podle mě trochu škoda (ve finále mám pár poznámek na papírku, místo abych pelášila pro vlastní výtisk), například recepty za mě neměly smysl, víc bych uvítala pokyny, jaké druhy úpravy jsou pro konkrétní potravinu v pořádku a jaké ne. Taky by se myslím hodily české ekvivalenty názvů potravin, které u nás v některých případech používáme běžně i v obchodech (takže pod odborným názvem si potravinu nepředstavíme).