Adept

Adept
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458868/bmid_adept-AJO-458868.jpg 4 281 281

Materia Prima série

1. díl >

Varšava, počátek dvacátého století. Uprostřed města se objevila enkláva a její rozrůstání může zastavit jen zeď protkaná stříbrnými pruty. Nikdo neví, kde se tu vzala, ani proč se uvnitř mění rozložení ulic a podoba domů. Identické oblasti se nacházejí také v Moskvě a Petrohradu. Do oblasti se vydávají jen carské patroly a alchymisté při hledání ingrediencí pro své experimentální léky. Polský alchymista Olaf Rudnicki a důstojník elitní carské gardy se s hrozbou musejí utkat a dát všanc nejen své životy. K dovršení všeho zlého narůstá konflikt mezi mocnostmi a nezadržitelně se blíží válka. Souboje, zakázané experimenty i narůstající neklid ve městě vedou k finále, které nikdo nečeká.... celý text

Roseblood
08.04.2021 5 z 5

Adept je jedna z knih, kterou se Vám nebude chtít odložit.

Mě jako čtenářku, která má moc ráda fantasy si hned získala svojí čtivostí, poutavým neotřelým dějem i svižností.

Tato kniha netrpí dlouhým pomalým rozjezdem, rovnou vás strhne do akčního děje, tím pádem se nemusíte obávat, že by jste se nudili.

Prostředí, ve kterém se Adept odehrává je velmi dobře popsané.

Hlavní postavy nejsou ploché ale velmi dobře vykreslené, po celou knihu se dál a dál vyvíjejí a velmi jsem si je oblíbila.

Bavil mě jejich černý humor, slovní přestřelky a špičkování, které mě často vyvolalo úsměv na tváři.

Vtipná - svižná - akční - čtivá - poutavá - to vše je kniha Adept, kterou mohu vřele doporučit.

Už se nemůžu dočkat na další díl❤️

Hodnocení: 4,5*/5