Místodržící přehled

Místodržící https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485113/bmid_mistodrzici-x0k-485113.jpg 5 132 132

Materia Prima série

< 2. díl >

Varšava pod německou okupací, pokračuje první světová válka. Němci ustoupili, ale na obranu toho Polákům nechali hodně. Rusové vědí, že je město klíčem k ovládnutí Evropy – potíž ale je, že je také plné odhodlaných, pořádně naštvaných a ozbrojených lidí, připravených za nově získanou vlast položit život. Ale tento střet nerozhodnou jen pušky a bajonety. Do hry vstoupí i magické formule a slova moci. Obě strany mají lidi, kteří jednou mávnou a vojáci padají k zemi jako zralé hrušky. Alchymista Rudnicki musí učinit nejtěžší volby svého života, a za každým jeho rozhodnutím může číhat smrt. Aby toho nebylo málo, z enklávy vycházejí bytosti, proti nimž vypadají démoni jako obyčejné krysy. A to je teprve začátek.... celý text

Literatura světová Sci-fi Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Namiestnik , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Místodržící. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

RadimB.
28.04.2024 4 z 5

Série graduje dále. Jelikož mám přečtený i poslední díl této trilogie. Tak můžu s klidným srdcem říct, že místodržící je nejlepším z celé série. Patří to k těm knížkám které vás chytnou a nepustí až do rána. Výborná čtivost. Dobrodružství Rudnického a Samarina budete hltat stránku za stránkou. Můžu jen doporučit.

Maud22
16.04.2024 5 z 5

V ději jsme se posunuli rovnou do války, ale enklávy žijí vlastními životy a zatímco v předchozím díle výpravy do nich byly nebezpečné, protože tam číhali démoni a jiní nebezpeční tvorové, tak teď mají tihle Prokletí tendenci proniknout mimo enklávu. A spolupracovat... Alchymista a lékárník Rudnicki se zoufale snaží držet mimo politické hrátky, ale je mu to houby co platné. Ta polarita Rusů a Poláků je zde ozvláštněna tím, že mají mnohdy příbuzenské svazky. Ostatně hlavní hrdinové, Polák (ovšem vikingského původu po matce) Rudnicki a generál, velitel ruských zvláštních jednotek, Samarin jsou přátelé. Takže pokud chcete fandit jedné z těch stran, máte prostě smůlu, protože si je oblíbíte oba.


bleekemolen
08.04.2024 4 z 5

ne a ne a ne.. nechtěl jsem tu knížku mít rád

Náhodně jsem ji pořídil ve výprodeji za 49,- Kč, později dokoupil a přečetl první díl. Ten mě rozhodně nenadchnul a nebýt mého prokletého smyslu pro povinnost bych býval Místodržícího už ani nevzal do ruky.

Przechrzta (radši přes ctrl+c z vedlejšího okýnka) se pravděpodobně naučil symbolu "napisz ku*wa dobrą książkę" a na výsledku je to zatraceně znát. Postavy uz nejsou ta zmatená trdla, naopak se naucily logice a konečně dává jejich chování smysl. Děj krásně odsýpá a čtenáři se hlavou míhají majestátní vzducholodě vystřídané obrněnými vlaky a do toho se bizarní nadpřirozené postavičky chtějí kamarádit s naším panem Alchymistou. I vztah Rudnicki - Samarin se postupně vyvíjí a stává se jakýmsi odrazem politické situace.

Przechrzta překvapil a našim severním bratrům možná roste další legenda.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Místodržící v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených167x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených8x
v Knihotéce155x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

alternativní historie magie polská literatura alchymie fantasy

Autorovy další knížky

Adam Przechrzta
polská, 1965
2021  81%Adept
2022  90%Místodržící
2023  90%Stín