Stín přehled

Stín https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510518/bmid_stin-5zQ-510518.jpg 5 104 104

Materia Prima série

< 3. díl

Varšavská republika se snaží udržet neutralitu, balancuje mezi dvěma silami – Němci a Rusy –, ale mladý stát má čím dál více potíží. V enklávách se objevují přímí vyslanci Šeptajících, a slovo moci, které Polákům dalo vítězství, je už známo všem stranám konfliktu. Samarin a Rudnicki jsou vtaženi do víru politických a společenských intrik, jenomže to není ani jediné, ani největší nebezpečí. Někdo přísahal, že je zabije. Že zabije všechny, jako jsou oni. K tomu jak v Berlíně, tak v Sankt Petěrburku sílí přesvědčení, že nastal čas zaútočit. Polská armáda se chystá na rozhodující střet, ale velitelství si uvědomuje, že žádná strategie neumožní porazit nepřítele, který má dvacetinásobnou početní převahu. Jen čas ukáže, kdo zemře a kdo přežije...... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Cień


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stín. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Mili91
08.05.2024 5 z 5

Více než uspokojivé zakončení naprosto fantastické trilogie. A to fantasy běžně nečtu. Tak doufám, že se zase někdy se svými oblíbenými hrdiny opět setkám. :)

RadimB.
28.04.2024 4 z 5

Poslední díl série. Zachovává si vysokou čtivost a dočkáme se i happy endu :). Děj se odehrává ve dvou líniích jednak Rudnického ve Varšavě a Samarína v Rusku. Opět je plný zvratů a dobrodružství. Kdo přečetl první dvě knihy musí i poslední.


Maud22
28.04.2024 5 z 5

Obě hlavní postavy, polský alchymista Rudnicki a bývalý ruský generál Samarin, žijí své životy, jsou vzdáleni, ale stále ve spojení. Oba si velmi přejí zůstat stranou politických i válečných záměrů soupeřících stran, což se jim ale úplně nedaří. Ačkoli třetí díl Materie primy začíná jako detektivka, ocitneme se záhy uprostřed intrik ať v carském paláci nebo ve Varšavské republice, ke slovu se dostanou i ženy, a to krásné, chytré, oddané i mrchy. A v neposlední řadě musíme počítat s Prokletými, již se snaží pronikat skrz enklávy. Líbilo se mi to hodně právě pro tu pestrost dobrodružství, tajemnosti a také smyslu pro čest, jež u hlavních hrdinů vždy převáží bez ohledu na to, ke které straně patří.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)

30.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stín v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených131x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených7x
v Knihotéce133x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

alternativní historie magie polská literatura alchymie fantasy

Autorovy další knížky

Adam Przechrzta
polská, 1965
2021  81%Adept
2022  90%Místodržící
2023  90%Stín