Afrika – Život a smrt zvířat
Josef Vágner
Vyprávění o afrických zvířatech, přírodě a lidech od Dračích hor na sever.
Fantastická knížka, která zaručuje prožívat dobrodružství doslova na každé stránce se spoustou informací o životě africké zvěře. Úchvatné čtení.
Tahle kniha je mou citovou záležitostí. Je nádherná, fascinující a odzbrojující zároveň. Je v ní popsáno toho tolik podstatného a toho, co by mnohý v takové knize ani nečekal, že na několik desítek večerů máte co dělat. Uchvátila mě na první pohled, co teprve ten obsah. :-))
Knihu jsem našel jako dítě v otcově knihovně, nečetl jsem jí, ale prolistoval a fascinovaně prohlížel snad tisíckrát... Takže jí nemám přečtenou, ale rozhodně patří do "mých knih". Krásný kousek!
Spolu s Rájem a peklem je to pravé africké dobrodružství a la Josef Vágner. Cestovatelé, Masajové, Búrové, Sanové, Pygmejové, pyramidy, pytláci, lovy, zvířata, paraziti, nemoci, pouště, pralesy, hory, řeky, jezera, historie, fotky, humor, dobrodružství, tragédie, život, smrt...
1979 | Afrika – Život a smrt zvířat |
1971 | Sen safari |
1972 | Simba a ti druzí |
1997 | Kimuri |
1990 | Lev není králem zvířat |
Klasika. Naprostá bomba - obsahem, rozsahem, grafickým zpracováním. Kniha jako žádná jiná. Po letech jsem oba díly "Afriky" sehnal a nemůžu se jich nabažit. Smekám před panem Vágnerem, podobných knih je i ve světové literatuře jak šafránu.