Záhada hovoriacej lebky
Robert Arthur jr.
V zberni sa nečakane zjaví iný kúzelník - Mág Maximilián. Za každú cenu chce získať kufor s lebkou. Napokon sa s Troma pátračmi dohodne, ale v noci havaruje na autostráde. Polícia na mieste nehody nič nenájde. Onedlho dostanú Traja pátrači veľký balík. Netrpezlivo ho otvoria a nájdu v ňom...... celý text
Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1995 , Mladé letáOriginální název:
The Mystery of the Talking Skull, 1969
Oddychové čítanie na dobrú noc (pre mňa) a napínavé pre potomka. Užili sme si to a v podstate som rád, že som objavil diel, ktorý som si v časoch svojej mladosti nemal možnosť prečítať. Pre mladšie deti je to však výborné čítanie, ktoré im prinesie pôžitok z odhaľovania záhady - a mne pobavenie nad tým, ako sa dokážu čudovať nad tým, čo dospelí uhádnu. :-)
pred 2,5 rokom som začal synom čítať pred spaním troch pátračov. Po takom čase mi už všetky knihy prídu na jedno kopito, navyše mi prišlo že v tomto diely si Jupiter vybral svoju slabšiu chvíľku. Bohužiaľ to už ani chlapcov nebaví, čomu zodpovedá ako dlho sme tento posledný diel čítali. Je čas posunúť sa ďalej.
Na tento diel som sa celkom tešil. Po prečítaní neskutočne divnej Záhady vreštiacich hodín som čakal, že príde niečo normálnejšie. A tak sa aj stalo.
Záhada hovoriacej lebky ponúka celkom slušný, napínavý príbeh. Ide zároveň aj posledný diel, ktorý napísal tvorca série - Robert Arthur Jr.
Mne sa veľmi páčil začiatok. To ako sa k riešeniu celej záhady dostali a potom aj jednotlivé postavy sú veľkým plusom knižky. Aj keď možno samotnej hovoriacej lebky by sa mi žiadalo viac. Dobrodružné pátranie neskôr vrcholí vo viac-menej (ne)tradičný koniec.
Za mňa celkom fajn, diel obsahuje všetko, čo by nemalo chýbať v dobrej časti Troch pátračov.
Ďalšia z podarených záhad, ktorú som ako malý špunt úplne hltal. Už som z toho síce vyrástol, ale 4 hviezdy vďaka spomienkam si to zaslúži.
1986 | Alfred Hitchcock a traja pátrači |
1993 | Tajemství strašidelného zámku |
1993 | Záhada koktavého papouška |
1994 | Záhada vreštiacich hodín |
1994 | Tajomstvo ostrova kostier |
Obálka sami uložila do mysle ako jedna z mála po takom dlhom čase. Znova sa utápam v spomienkach a rozplývam, aké to bolo krásne a že treba to deťom doporučiť, že príbehy sú možno pre dospelých v mnohom predvídateľné, až moc ne/uveriteľné, ale spomeňme si, ako sme sa doslova klepali a nedočkavo otáčali stránkami pred tými desiatkami rokov. Ja teda rozhodne! Aj pri tomto diely :)