Almužna jen pro bohaté
Hana Marie Körnerová (p)
Napínavý román z dvacátých let minulého století mapuje život dvou zcela odlišných žen, jejichž příběh začal zdánlivě stejně: brzy ztratily rodinu a musely se postarat samy o sebe, na což nebyly svou výchovou připraveny. Zvolily každá jinou cestu, ale když se jejich osudy proťaly, jedna z nich to zaplatila životem. Smrt krásné bohaté dámy vypadá zprvu jako nešťastná náhoda. Brzy však vyjde najevo, že se jedná o vraždu, jejíž kořeny sahají daleko do minulosti. Podezřelí jsou všichni: manžel, příbuzní, bývalý milenec, zaměstnanci. Pátrání po motivu odkrývá nejen stará tajemství, ale i příběh velké lásky, nenávisti a bezbřehé touhy po moci. Odhalení pečlivě skrývaného milostného trojúhelníku zavede hlavní hrdiny do smrtelného nebezpečí.... celý text
Velmi čtivá a oddechová kniha. Jako u dalších autorčiných děl mě i tady dráždilo pár nelogičností, ale knihu jsem neodložila a užila si ji. Paní Körnerová psát umí, člověk jí to pak snadno odpustí :) umím si představit, že si po nějakém čase knihu na dovolené opět přečtu.
Autorka mě opět nezklamala.
Moc ráda čtu její knihy a i tato byla skvělá. Měla v sobě vše - napětí, zradu, lásku i zklamání.
Doporučuji.
Takový výběr nesympatických postav jsem už dlouho neviděla. První polovina byla dost neosobní, popis jednotlivých postav a jejich příběhů. Druhá polovina byla skvělá. Detektivní zápletka poměrně jednoduchá, ale moc mě bavila.
Knize bych dala 4,5* moc dobře se četla, příběh měl spád a byl skvěle vymyšlen. Půl hvězdičky ubírám pouze za to, že mi jiné knihy od H. M. Körnerové přišly o malinko lepší. Ale i tak už se moc těším na její další knihu.
Pěkný román, u paní Körnerové to ani nemůže být jinak. Začátek knihy se jeví jako „červená knihovna“, ale není to „slaďák“, děj má spád a za polovinou se z „červené knihovny“ stává detektivka. Děj je napínavý a konec mě překvapil. Doporučuji
Kniha se mi moc líbila. Pěkný příběh, napínavý děj od začátku do konce. Jak někdo muže být jako Alice, nechápu... Téma vražd nemám v oblibě, tak jsem ráda, že se to tu řešilo na posledních stránkách, rozuzlení mě překvapilo.
Výborná kniha, udržela mě na gauči od první do poslední stránky. A opravdu jsem byla docela překvapená, kdo byl hlavní padouch :-)
Pěkná kniha i detektivní zápletka se povedla. Dávám ale raději přednost historickým,ty se mi líbí více.
Dobrá oddychovka přečtená za dva volné dny. Paní Körnerová umí tím jak píše tak zvláště navodit atmosféru doby i místa, ve kterém se její příběh odehrává. Miluju její knížky-jak dlouhé rodinné ságy z francouzského prostředí, tak příběhy z našich končin....
nevěra vraždy 20. století Československo dědictví 20. léta 20. století historické detektivky historické romance zakázaná láska
2012 | Heřmánkové údolí |
2019 | Hlas kukačky |
2018 | Co neodvál ani čas |
2013 | Kočár do neznáma |
2022 | Jelení vršek |
Jablko nepadá daleko od stromu. Z romantiky se nakonec vyklubala příjemná detektivka.