Analfabetka, která uměla počítat

Analfabetka, která uměla počítat
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429981/bmid_analfabetka-ktera-umela-pocitat-Iov-429981.jpg 4 4340 4340

Druhý humoristický román Jonase Jonassona, jehož Stoletého staříka, který vylezl z okna a zmizel se v češtině prodalo přes padesát tisíc výtisků! Vypráví příběh černošské dívky Nombeko Mayeki, která se v roce 1961 narodila v Sowetu, chudinském předměstí Johannesburgu. Přestože neumí číst, velmi dobře rozumí matematice. Postupně se dopracuje na pozici, ve které navrhuje jaderné hlavice, a odstěhuje se do Švédska. Ve Švédsku vyšel román na podzim 2013 a okamžitě vzbudil ohlas srovnatelný se Stoletým staříkem, který tu byl dva roky po sobě nejprodávanějším románem.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Panteon

Analfabeten som kunde räkna, 2013

Lusik88
13.03.2016 4 z 5

O něco slabší než Stařík, avšak bylo milé setrvat v této společnosti :)

Zuzana08
11.03.2016 5 z 5

Analfabetka mě fakt bavila, hlavně teda svou absurdností. Ale proč ne. Rozhodně se hned chystám na Stoletého staříka, který je dle recenzí ještě lepší.

Gabcatko
10.03.2016 4 z 5

Po staříkovi další svižná kniha, čte se rychle a lehce, neuvěřitelná zápletka a Hoger 1 a 2 to je opravdu dvojka k pohledání :-)

Lina
09.03.2016 5 z 5

Výborná satira,já se moc bavila.

bartosovic00
08.03.2016 5 z 5

Úžasná kniha, moc se mi líbila, stejně jako stařík a možná i víc!! Skvělý děj, chvílemi je kniha i vtipná a Hogler 1 a 2 jsou skvělí!!

Libunkaa
08.03.2016 4 z 5

Dost dobrý román, skoro tak dobrý jako Stoletý stařík.

slyvuska
07.03.2016 3 z 5

Tenhle styl se mi opravdu líbí, ale je pravda, že Stařík byl o fous lepší...

Petra Ha
06.03.2016 3 z 5

Výborné jako audiokniha v podání Martina Stránského http://audioteka.cz/analfabetka-ktera-umela-pocitat,audiokniha.html

ludek2081
04.03.2016 5 z 5

Tento humor mi sedí. Zrovna tak Stoletý stařík. Přečteno 2x..

Niiiiik
04.03.2016 4 z 5

Míru kvality knihy může vyjádřit i to, kolikrát se u ní zasmějete nahlas v tramvaji. Ke konci už toho bylo na mě trochu moc, ale stále skvělé.

tatruszka
26.02.2016 4 z 5

Příběh mě dost bavil, sice jsem se občas ztrácela, ale vesměs jsem se dost bavila :)

1v8na
24.02.2016 3 z 5

Mě osobně tahle kniha moc nezaujala. Ze začátku, když se popisovalo prostředí slumu a to, kde Nombeko vyrůstala a jak se z ní stala vedoucí - tak tahle část mě bavila, nicméně, jakmile se v knize popisuje situace, jak se odstěhovala do Švédska, tak od této části to jde u mě do kopru.... a nebaví mě to.
Nicméně mě to neodradilo od toho, aby si přečetla Staříka. Toho jsem ještě nezvládla.

martinkaLLL
17.02.2016 3 z 5

Zklamání. Všude je, že je to stejný styl a stejně dobré jako Stoletý stařík. Bohužel není. Většinu času jsem se nudila a spíš se jen pousmála občas nad nějakou pasáží. Ale jako u staříka jsem se teda nezasmála.

EllieK.
16.02.2016 5 z 5

Vtip je hlavní předností této knihy!!!

anelaz
15.02.2016 4 z 5

Tak Analfabetka se mi opravdu líbila, zajímalo by mě, čím se autor inspirovat, že vymyslel takový příběh....

zuzkys
14.02.2016 1 z 5

Ne a ne se začíst až jsem to někde kolem půlky vzdala. Málo knížek nedočtu, ale tady to bylo pouze nucení do čtení.

vygum
11.02.2016 1 z 5

"Absurdni humor", ktery tim ze je ctenari neustale predzvykavan, prestava byt absurdni a hlavne humorny. Zbyva jen trapnost (a rozcilujici naduzivani zavorek).

karolina0346
10.02.2016 5 z 5

Jak tak čtu ostatní komentáře, jsem asi jediná, ale Analfabetka se mi líbila víc než Stařík.

aginecka
09.02.2016 3 z 5

Ano, způsob vyprávění je stejný jako u Staříka (a proč by taky být neměl), ale příběh je nový. Analfabetka nemůže počítat s tím, že by ohromila originálním tvůrčím stylem, přesto má, co nabídnout. Opět čtivý, hravý příběh, i když těch absurdit na závěr bylo na mě už trochu moc. Malý mínus za nevyváženost.

stavlamich
07.02.2016 5 z 5

Čtu už podruhé, tedy vlastně nečtu - nechávám se unášet na úžasném hlasovém zpracování Martina Stránského a nepřestávám žasnout nad tím, jak je Analfabetka dokonalá! :3 (Stejně jako Stařík. :))