Analfabetka, která uměla počítat
Jonas Jonasson
Tuhle verzi historie vám určitě nikdo nevyprávěl.
Literatura světová Humor Romány
Vydáno: 2014 , PanteonOriginální název:
Analfabeten som kunde räkna, 2013
Interpreti: Martin Stránský
Stařík byl dle mého názoru lepší. Přesto je Analfabetka velice čtivá a vtipná kniha. Jediné mínus dávám za to, že některé situace byly dost předvídatelné (např. krabice)
Analfabetka mě fakt bavila, hlavně teda svou absurdností. Ale proč ne. Rozhodně se hned chystám na Stoletého staříka, který je dle recenzí ještě lepší.
Po staříkovi další svižná kniha, čte se rychle a lehce, neuvěřitelná zápletka a Hoger 1 a 2 to je opravdu dvojka k pohledání :-)
Úžasná kniha, moc se mi líbila, stejně jako stařík a možná i víc!! Skvělý děj, chvílemi je kniha i vtipná a Hogler 1 a 2 jsou skvělí!!
Výborné jako audiokniha v podání Martina Stránského http://audioteka.cz/analfabetka-ktera-umela-pocitat,audiokniha.html
Míru kvality knihy může vyjádřit i to, kolikrát se u ní zasmějete nahlas v tramvaji. Ke konci už toho bylo na mě trochu moc, ale stále skvělé.
Mě osobně tahle kniha moc nezaujala. Ze začátku, když se popisovalo prostředí slumu a to, kde Nombeko vyrůstala a jak se z ní stala vedoucí - tak tahle část mě bavila, nicméně, jakmile se v knize popisuje situace, jak se odstěhovala do Švédska, tak od této části to jde u mě do kopru.... a nebaví mě to.
Nicméně mě to neodradilo od toho, aby si přečetla Staříka. Toho jsem ještě nezvládla.
Zklamání. Všude je, že je to stejný styl a stejně dobré jako Stoletý stařík. Bohužel není. Většinu času jsem se nudila a spíš se jen pousmála občas nad nějakou pasáží. Ale jako u staříka jsem se teda nezasmála.
Tak Analfabetka se mi opravdu líbila, zajímalo by mě, čím se autor inspirovat, že vymyslel takový příběh....
Ne a ne se začíst až jsem to někde kolem půlky vzdala. Málo knížek nedočtu, ale tady to bylo pouze nucení do čtení.
"Absurdni humor", ktery tim ze je ctenari neustale predzvykavan, prestava byt absurdni a hlavne humorny. Zbyva jen trapnost (a rozcilujici naduzivani zavorek).
Jak tak čtu ostatní komentáře, jsem asi jediná, ale Analfabetka se mi líbila víc než Stařík.
Nevěděla jsem, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy... Kniha to byla fajn, ale asi bych si jí dokázala představit o 200 stran kratší, občas jsem se nudila :/...
Humor autora je opravdu skvělý! :) pár citací si budu dlouho pamatovat :D
A co se týče příběhu, obdivuji spisovatele, kteří se do příběhu nezamotají, protože to je opravdu zajímavý spletenec všemožných náhod a osudů :)
Věřím, že se k této knize za čas vrátím