Analfabetka, která uměla počítat

Analfabetka, která uměla počítat
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544186/bmid_analfabetka-ktera-umela-pocitat.jpg 4 4340 4340

Tuhle verzi historie vám určitě nikdo nevyprávěl.

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: audiokniha , Panteon

Analfabeten som kunde räkna, 2013

Interpreti: Martin Stránský

unique
21.07.2016 5 z 5

Analfabetka pro mě byla ještě zábavnější, než Stoletý stařík. Analfabetčin příběh měl pro mě větší hloubku a Nombeko s Holgerem 2 mi byli mnohem bližší, než bláznivý Allan a jeho kumpáni. Na druhou stranu, části knihy, kde Analfabetka dělá uklízečku, něco chybělo, nebo možná přebývalo.

Až tak moc jsem od Jonassona nečekal, ale na dovolené jsem zhltl po sobě všechny tři knihy. Jeho styl psaní mi prostě sedl.

Irsaf
19.07.2016 3 z 5

Pěkný čtení.

Horsewomen
18.07.2016 4 z 5

Líbila se mi více než Stařík. Obě knihy jsou opravdu velmi nápadité, vtipné a příjemně čtivé.

lucille48
18.07.2016 3 z 5

Osobně preferuji jinou literaturu. Příběh geniální analfabetky se mi velmi líbil, ale musím přiznat, že tolik náhod a zvratů na mě bylo moc.

IndependentLady
16.07.2016 5 z 5

Nápaditý děj, veselé chvíle, pobavila.

RudýOnkel
15.07.2016 5 z 5

Jelikož jsem četl Staříka, věděl jsem víceméně, do čeho jdu. Čekal jsem možná trochu více, ale ten "absurdní příběh" byl humorný ažaž :D

Sabka123
12.07.2016 5 z 5

Taková milá, nenásilná, příjemná kniha. Velmi mě pobavila a celý příběh Nombeko byl zajímavý. Určitě už se chystám na Stoletého staříka, na kterého se moc těším.

Domuly
09.07.2016 4 z 5

První polovina na 5 *, výborně jsem se bavila a příběh byl originální. Malé Nombeko prostě palce držet budete. Ovšem druhá část je podle mě na 3 * a to tak tak. Až příliš to připomínalo staříka. Knihu jsem dočetla vcelku rychle, ale bohužel pro mě nenaplnila potenciál, který z počátku měla.

Odehnalka
23.06.2016 3 z 5

Pokud jste četli Stoletého staříka, pravděpodobně se neubráníte srovnávání těchto dvou knih. Zřejmě by se to nemělo, jedná se o dva různé příběhy. Jestliže srovnáváte, Analfabetka vám z boje vyjde jako ta slabší kniha. Není to špatné, ale na Staříka to nemá.
I kdybych nesrovnávala, tak by mě kniha moc neokouzlila. Bylo to na mě moc zdlouhavé, v konci jsem se už nutila, abych knihu konečně dočetla, protože už jsem toho měla dost a nudila jsem se. Navíc hodně přitažené za vlasy. Mírné zklamání.

wir
21.06.2016

Kniha rozhodně nezklamala. Už se chystám na další autorovu knihu. Obě byly zatím super oddcyhvoky .-)

Ovecka_Saki
19.06.2016 5 z 5

Knihu jsem nečetla, nýbrž poslouchala jako audio, které namluvil Martin Stránský a bylo to naprosto famózní! Pan Stránský je skvělý vypravěč. Pokud mohu, tak audio vřele doporučuji. Přivodilo mi nemálo hlasitých výbuchů smíchu při cestování vlakem.
Na příběh nikdy nezapomenu. Často mi to přišlo tak absurdní a tak pitomé, až to bylo velmi dobré. :D Obdivuji Holgera 2, že měl tak dlouho trpělivost se svým bratrem, když mu pokazil tolik věcí, já už bych ho zabila už na začátku. A Pan Král, který taky moc rozumu nepobral byl dobrý aspoň na to zabíjení slepic. :D

Vec1980
18.06.2016 4 z 5

Vtipné až na půdu by se dalo říct. Ironické a plné neskutečných náhod, padajících soch, oficiálně neexistujících lidí, stejně jako izraelských agentů nebo králů zabíjejících slepice. Genialita Nombeko proti hlouposti téměř všech ostatních. Na cesty knížka jako dělaná (e-kniha myšleno).

martinasudová
15.06.2016 3 z 5

Mě to moc nenadchlo...na mě dost přitažené za vlasy...upřímně jsem se zasmála asi dvakrát. Musela jsem se přemáhat, abych dočetla.

dacha
12.06.2016 5 z 5

Ukázka jak by byl svět hezčím místem,pokud bychom se nebrali až tak moc vážně.

Michnicka
08.06.2016 3 z 5

Vtipné, neuvěřitelné počteníčko.

Jostein
03.06.2016 4 z 5

Ačkoliv jsem se zasmála, hlavní hrdinka byla super, a švédský král mě dostal, tak se mi to nelíbilo až tak moc, jako Stoletý stařík.
Mě přišlo, že je těch náhod a divných okolností moc. U staříka mi to přišlo, že je prostě jen ve špatnou chvíli na špatném místě (nebo naopak v dobrou na dobrém?:) )
Tady už mi to přišlo trochu přehnané.... škoda...
Ty 4 hvězdy má v podstatě i za to, že se tam zmiňují o Eskilstuně, kde jsem prožila krásnou dovolenou ;)

Pavelkova-k
03.06.2016 5 z 5

Ideální kniha na dovolenou.

adikpav
31.05.2016 5 z 5

Za mě - paráda. "Stařík" byl super,ale tato kniha byla stejně dobrá,za mě aj o kousek lepší.

zork
23.05.2016 3 z 5

Moja prvá kniha od autora bola, storočný starček..., bol som neskutočne uchvátený a ihneď som si zohnal túto knižku. Po prvých pár stranách si hovorím, len sa to rozbieha bude to lepšie. Nezlepšilo sa to. Knihu som dočítal len tak tak. Možnože ak si najskôr prečítate túto knihu budete ohúrený, ale po starčekovi to je len slabý odvar. Uvidíme ako na tom bude nová knižka Zabijak Anders a jeho priateli....

Pralev
22.05.2016 4 z 5

Velmi příjemné překvapení a při srovnání se Staříkem mi přišla o hodně zábavnější. Je sice pravda, že oproti Stoletému staříkovi je zápletka poněkud jednodušší a až tolik nevtáhne (chybí tomu nějaká větší naléhavost). Ale humorem a stylem psaní mi tenhle román přišel daleko lepší. Kdybych měl teď někomu doporučovat Jonassona, určitě bych mu řekl, ať si přečte jako první Analfabetku.