Andulka Andula
Patrik Hartl
Sedm veselých příběhů o andulce, která zažívá zábavná dobrodružství se svou lidskou rodinou. Knížka je určena především předškolákům, ale i dětem starším, které už si troufnou číst samy. A taky všem dospělým, kteří se rádi se svými dětmi nebo vnoučaty při společném čtení zasmějí.
Literatura česká Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , BourdonOriginální název:
Andulka Andula
Jelikož tvorbu pana Hartla nemusím byla jsem trochu na rozpacích zda jeho dětskou prvotinu zakoupit, každopádně kniha se ke mně dostala a já ji s dcerkou začala číst. Obě jsme se pobavily, příběh je krásně, srozumitelně napsaný, s krásným popisem lásky v rodině a jako poselství dětem je to skvělá věc. Přečetly jsme knihu během malé chvilky a už se dcerka těší, jak si ji poslechne i u babičky.
Kniha se dětem 6 a 9 let moc líbila. Zrovna sledujeme Patrika na tanečním poli. Teď pokaždé, když ho vidí tancovat, tak říkají, že to je ten, jak napsal tu pěknou knížku :-). Ilustrace moc pěkné.
Krásně vypravená knížka, díky skvělým ilustracím a nekomplikovanému jazyku věřím, že s ní uspěju u synovce, který čtení moc nedá - zatím!
Moje první kniha od Hartla. Jsem ráda, že jsem vyčkala. Protože ať už si od něj dále přečtu cokoliv, první dojem udělal dobrý. Líbí se mi, že jde o docela obyčejný, že nejde o nic překombinovaného, nic co by se snažilo být za každou cenu vtipné. A taky ilustrace. A taky myslím, že by se z knihy dál vybrat vhodný úryvek k recitaci.
Milé veselé čtení, ale tak nějak jsem od autora čekala něco víc ..můj úsudek jinak doporučuji
Roztomilé čtení o andulkách pro děti. Babička jednu andulku má, takže mě to bavilo, ikdyž je vlastně příběh celkem obyčejný. Moc hezké ilustrace. Pátou hvězdičku si kniha zasloužila za v závěru přiložený QR kód s obrázky k vytištění a vymalování. Věřím, že se to dětem může líbit, vyzkouším.
Kdo mě zná, tak ví, že Patrik Hartl patří k mým oblíbeným českým autorům pro jeho umění popsat běžný život tak, aby to byla pohoda a zároveň to přineslo uvědomění, že toto se opravdu stát může, že se to děje mnoha lidem, i když v menší míře.
No a toto svoje umění dokázal krásně přetavit i do své první dětské knížky a musím říct, že se mu kniha opravdu povedla. Milá, veselá, vlídná a trochu s poučením. A taková má být dětská literatura.
Navíc i ty obrázky jsou moc hezké a kvalita papíru patří k velmi dobrým, což dneska nebývá tak zvykem.
Za mne potlesk.
Kniha, která Vám způsobí medové sny. Bombardón Patrik Hartl tentokrát zabrousil do dětské literatury a je to takové praštěné, roztomilé... zkrátka jeho rukopis. :) Ilustrace perfektní.
To bylo milé zastavení u Kateřiny a Miloše a jejich rodiny... vtipné, obyčejné, laskavé. Děkujeme za ty řádky, bylo nám u toho milo.
Po přečtení všech Hartlových knih se dostavilo vyhoření, kdy jsem ho ani nemohla cítit, vidět, natož slyšet smát :)
Dceři (7let) jsme pak náhodou koupila Andulku, protože mě zaujaly ilustrace a prvních pár stran.
Tato knížka je super. Vtipná, milá, rodinná, o zvířátku. Krásné ilustrace!
"Život ve dvou je tolik lepší, než když jsem byla sama."
Patrik Hartl byl a pořád je můj velmi oblíbený autor humorných knih. Jeho smích je nakažlivý. Mile mě překvapilo, že se pustil do příběhu pro děti.
Možná to přijde jen mně, ale já v tom příběhu vidím hlavně poselství. A to, jak je důležitá rodina, jak naše strachy, které máme už předem, můžou být úplně zbytečné, jak máme vždy dveře, případně okno, dokořán, abychom se kdykoliv mohli vrátit domů.
Příběh je obyčejný, ale přitom tolik neobyčejný, když čtenář hledá právě to "něco" navíc mezi řádky. Knihu přečtěte během chvíle a nebo ji můžete mít s dětmi na celý týden.
A obrázky od ilustrátorky jsou nádherné a příběh krásně doplní a věřím, že děti, ale i vy, rodiče, budete jejich krásou, barvami i vtipem uchváceni.
Novinka od známého českého spisovatele cílená na dětské publikum mě lehce zklamala, respektive nenadchla. Čekala jsem více vtipu.
Povídání o žití andulky Anduly v rodině mi přišlo takové obyčejné. Běžné situace v životě rodiny, očima andulky. Děti se smály jen tátovi nahaté hlavě, která tam zazněla celkem dostkrát.
Co se mi líbilo. Kniha se četla velmi dobře a příběhy jsou akorát dlouhé na jedno večerní uspávání, takže vám vydrží přesně týden. Ilustrace jsou hezké, jako malované.
Jeee...
Ťuťuťu humorný příběh o jedné krásné Andulce Andulkové.
Jak si ji vybrali, jak s ní žili, jak ji bylo smutno, a pak veselo, jak lumpačila, pak se moooc bála a nakonec se zaláskovala...
Krásná kniha, zatím jsem knihu četla sama, ale mám ji jako dárek a věřím, že bude mít úspěch. Musím pochválit krásné ilustrace.
Krásná knížka! V knihkupectví jí zrovna vybalovali a my jsme se zamilovali na první pohled a hned jsme jí museli koupit! A doma hned přečíst na jeden zátah. Dlouho jsme neměli knížku, která by měla takový úspěch. Ilustrace jsou moc pěkné, text je jednoduchý i pro malé děti. Prostě povedený kousek.
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Tuto knihu si vnučka donesla ze školky. A jako správná knihovnice, jsem si ji přečetla, protože doma máme mimo jiných ptáčků i několik andulek.
Knihu jsem měla přečtenou za chvilku a moc se mi líbila. Pěkně barevné ilustrace. Pro čtení před spaním, doporučuji.