Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391831/bmid_aristokratka-a-vlna-zlocinnosti-na--pK7-391831.jpg 4 2077 2077

Aristokratka série

Po tragické smrti princezny Diany se ruší repríza rozverné historické revue s Helenkou Vondráčkovou a Heinrichem Himmlerem a na Kostce je vyhlášen smutek. V zámecké kapli vzniká pietní místo s kondolenční knihou a z oken visí černé prapory. Aristokratka Marie využívá příležitosti a odjíždí na hájovnu za Maxem. Není ovšem jasné, jestli nejedná v pominutí smyslů. Na zámek dorazí několik osob, které rozpoutají vlnu zločinnosti. Podaří se Marii celou tu zašmodrchanou situaci rozplést? Tento titul je již čtvrtým ze série mimořádně úspěšných humoristických románů o „poslední aristokratce“.... celý text

Anahk1
09.11.2019 4 z 5

Já se moc pobavila.. pohodové počtení..

Ticiana
09.11.2019 3 z 5

Poslední dil pro mne byl nejslabší bohužel. I tak jsem rada, ze sérii jsem si přečetla a i se pobavila.

Pavla79
05.11.2019 4 z 5

Mě se líbilo moc, stejně jako předešlé knihy.. Líbilo se mi, že to byl jeden ucelený příběh.. A líbilo se mi, že jsem se zase mohla u knihy nahlas smát.. :)

emamat
03.11.2019 3 z 5

Přečetla jsem všechny díly. Nemohu říci, že jsem se nebavila, velmi vtipné dialogy,ale přišlo mi to trochu pořád dokola to samé. Možná by z těch 4 dílů byla docela pěkná jedna kniha.

Bomber
01.11.2019 5 z 5

Vzhledem k tomu jak málo humoristických a současně humorných knih se vydává, mám z této další Aristokratky velkou radost. A vzhledem k tomu, že vím o kolik těžší je vypointovat popisy a dialogy tak, aby se čtenář bavil a to především ve srovnání s literárním brakem, který ve stylu efektně vylhaného Nabarveného ptáčete sbírá - díky primitivnímu emocionálnímu ataku na čtenáře - nezaslouženě vysoká hodnocení, musím i tentokrát vtipnou a inteligentně napsanou Aristokratku ocenit nejvyšším počtem hvězdiček.

kacaaba
29.10.2019 5 z 5

Tak tady jsem plakala smíchy. Doma si o mě myslí, že jsem se zbláznila.

Magnovak
27.10.2019 2 z 5

Koupila jsem a přečetla všechny předchozí díly. Už trochu mlátíme prázdnou slámu, nebo tedy princeznu Dianu, Helenku von Dráčkovou, ořechovku a Prozac.

V poslední třetině jsem sice párkrát "hýkala smíchy", ale k celkovému pohledu to třetí hvězdičku nepřidá.

Damato
20.10.2019 3 z 5

První díl jsem přečetla a byla nadšená, na druhý jsem se moc těšila a také se mi líbil, třetí jsem vydržela .... čtvrtý skoro nedočetla... Autor píše skvostně, ale měl by se z Kostky vrhnout na jinou oblast, tohle už se buď opakuje, nebo nudí.
Neustále se opakující zmínka o svatbě současné pěvecké důchodkyně H.Vondráčkové mě už doháněla k vzteku. O ostatních věčně se opakujících situacích, které mi zpočátku prvních dílů připadaly velice vtipné mě už nudily . On opakující se vtip přestává být vtipem... což autorovi ubírá na kreditu. Škoda.

Vlajdula
17.10.2019 4 z 5

Nejslabší z aristokratek.

Margie94
15.10.2019 3 z 5

Bohužel, po třech velmi dobrých dílech (kdy první byl absolutně nejlepší) mě čtvrté pokračování docela zklamalo. Nové postavy mě vůbec nezaujaly, scény byly hrozně vyumělkované až přitažené za vlasy (neříkám, že v předchozích dílech takové nejsou taky), vůbec mi to nesedlo, chybělo mi víc akce na Kostce a to, co se dělo někde na chatě a v Praze mě vůbec nezajímalo. Celkově jsem našla o mnoho míň momentů, kdy jsem se uchechtla nebo se smála jak sluníčko na hnoji, proto tedy hodnotím pouze 3*

bekule
11.10.2019 3 z 5

Třetí díl byl nejslabší, tento začínal katastrofálně nudně , avšak v momentě kdy se na scéně zjevily dvě skupinky opravdu podařených amatérských zlodějíčků - nemehel, jsem se začala opradu bavit a konečně se i od srdce zasmála. Kanibalův manuál mě tak rozesmál že jsem byla ráda že to nečtu ve vlaku ale až v klidu doma. Jen škoda těch prvních 40 stran a divně uspěchaného konce, jako by snad autorovi došel dech.

Dela111
26.09.2019 4 z 5

Tento díl je jiný, je to jeden ucelený příběh a více než o oblíbeném osazenstvu zámku Kostka je o těch, kteří se jej rozhodli vykrást.
Jde o dvě dvojice zlodějů. Jedna je spíš hříčkou přírody, kterou nejlépe charakterizuje známé "komu není shůry dáno..." a druhá se skládá z inteligentních lidí, ale tak vynervovaných, že se dostaví zfetovaní. Shodou okolností si ke krádeži vyberou stejný den a právě při jejich akci dojde ke komickým situacím.
Mně připadal tento díl nejslabší a zasmála jsem se až v poslední třetině. Když přivřu obě oči a vzhledem k minulým dílům budu nadržovat, dám 4 hvězdičky ;-).

Ainyska
20.09.2019 4 z 5

Předchozí tři díly byly pro mě průměrné. Tento je ze všech asi nejlepší. Takže hodnotím 4*. Líbilo se mi, že příběh byl zaměřený na jednu událost, během které se děly prazvláštní věci. Dokázala jsem si to i živě představit. Někdy jsem se i zasmála. Na druhou stranu, taková banda idio*ů se snad nemůže nikdy sejít. Tohle bych sama nevymyslela. Doporučuji.

milena8281
20.09.2019 4 z 5

Skvělé. Pan Boček je neuvěřitelný vypravěč, dokáže napsat celou knihu o událostech jediného dne. Situace jsou samozřejmě opět až absurdní, protože obvykle nepředpokládáme, že se na malé ploše sejde tak velké množství individualit. Nicméně život píše příběhy a tenhle je za mě prvotřídní.
Trochu nechápu ty věčné nářky čtenářů. Neustále od 2. dílu tvrdí, že se autor opakuje, že vtipy jsou stále stejné, že hlášky zámeckého ansámblu už jsou "trapné a ohrané". A tady máme nové postavy a stejně se autor nezavděčil.
Upřímně říkám, že já jsem se bavila, odreagovala a zasmála stejně jako u předchozích dílů. Pane Bočku, děkuji.

Amneris
18.09.2019 3 z 5

Předchozí tři díly jsem přečetla jedním dechem, ale u čtvrtého jsem měla problémy se začíst. Postavit knihu na vedlejších postavách mi v tomto případě přišlo jako špatně zvolené. Ale i tak se těším na film.

Marci18
16.09.2019 1 z 5

Možná tady budu s některými nesouhlasit, ale kniha se mi vůbec nelíbila. Je to jedna z mála knih, které jsem musela přestat číst, protože jsem viděla, že je to ztráta času a že místo toho můžu číst něco jiného. Ale samozřejmě každý má na ni jiný názor a ten mu neberu. Ale za mě fakt hrůza.

Cocina
13.09.2019 5 z 5

Osobně musím rict, ze i tento díl se mi velmi líbil. Zasmala jsem se, odreagovala se při něm, takže spokojenost :)

medlovice
12.09.2019 5 z 5

Kdyby Jaroslav Hašek žil v dnešní době, měl by Švejk velkou konkurenci. A možná, že za pár let bude i Aristokratka v povinné četbě. A to školákům závidím.

Danago
10.09.2019 5 z 5

Jako audiokniha, skvěle namluvené.
Nasmála jsem se hodně a nejvíc při popisu Angeliky a Sonyho.
Nevím možná kdybych to četla nebylo by to takové. Ale za audioknihu určitě 5*

Vakalik
06.09.2019

První knihu jsem milovala. Druhá se mi líbila. Třetí už mě hodně nebavila a tohle je podle mě odpad. Mám ráda autorův smysl pro humor, ale tady už opravdu vymýšlí nereálné scénáře za každou cenu. Za mě odpad, který měl zůstat navždy jen v poznámkovém bloku v počítači.