Aristokratka pod palbou lásky
Evžen Boček
Aristokratka série
Z královského výletu do Nizozemí si Marie III. Kostková přiveze kromě zážitků a fotky s Jejím Veličenstvem královnou Beatrix také milostnou šmodrchanici, která se „vystříbří“ až na úplném konci nového pokračování; na zámku se, mimo jiné, zjeví i Helenka Vondráčková. Milostných šmodrchanic se ovšem na Kostce vyskytne víc, a většina bude zaznamenána filmovým štábem nizozemské televize. Pod palbou lásky se ocitne i kastelán Josef! Čtenáři, kterým už aristokratka lezla krkem, jistě přivítají informaci, že „sága“ , které se dosud prodalo téměř půl miliónu výtisků, pokračovat nebude. Zároveň ovšem není zcela vyloučeno, že se časem objeví díl, který celou sérii předchází a kdy se na chvíli ocitneme v roce 1983, během kterého aristokratka…... celý text
Knížka nesklamala ,humor a v některých výbuších smíchu se na mě blbě divali manžel, pes i rybičky v akváriu.
S pocitem, že se jedná o poslední díl přimhouřím oko a hodnotím 4* :) Jinak už tam opravdu není moc kde brát a knížku drží především paní Tichá, kde se člověk chtě nechtě musí nahlas smát. Jedině dobře, že tímto série končí, než by se z toho stalo něco, co by vše předchozí dehonestovalo. Takto je Aristokratka prostě "boží", "cool" a "super" odpočinkové čtení :D
Asi nejslabší kniha z celé série...nudné a rozsáhle popisování děje, který se táhne celou knihou jako odporný smrad. Na konci jako kdyby otrávil samotného autora a ten to chtěl co nejrychleji ukončit.
I já jsem z tohoto dílu tak trošku zklamaná,již mi nepřipadal tak humorný ,jako první díly této série u kterých jsem se opravdu královsky bavila.I když hlášky kuchařky paní Tiché jsou opět skvělé a ty to trochu vylepšily.
Na první a pátý díl to dle mého názoru nemá. Párkrát jsem se zasmála opravdu nahlas, ale jinak už mi to přišlo moc na sílu. Nejhorší je, že mě ani nezajímalo, koho si Marie vlastně vezme. Skvělý je Josef, hlášky kuchařky a tentokrát mě hodně bavila část o Vivian a Denisčiné matce. Samozřejmě Deniska perlila. Nemám ráda ty dlouhé dopisy (faxy) a vůbec mě nebavilo Josefovo psaní. Ale jinak parádní oddechovka na podzimní večery.
Mám pocit,že pan Boček ztratil jiskru.
Ději chybí lehkost vtipu,která byla v minulých dílech
Začátky serie, to jsem se královsky bavila.Pak to měla sestupující tendenci a poslední díl bylo zklamání.Podle mě to mělo skončit nejpozději 4.dílem.
Škoda, že je konec.
Ale doufám, že pan Boček bude v psaní pokračovat, protože některá jeho přirovnání by se měla tesat do kamene! :-)
Ačkoliv jsem milovnicí této série, tentokrát musím bohužel vyjádřit jisté zklamání. Nemohla jsem se začíst, zasmála jsem se jen párkrát, ale hlavně mě iritovalo to zbytečné natahování pomocí dopisů nebo nic neříkajících zápisů z jakýchsi deníků. Méně je holt někdy více...
Za mě "TOP" z celé série! Nesmírně jsem se bavila vtipnými hláškami i dějovými obraty a ani závěr mě nezklamal. Naopak, nešlo přece o žádnou love story, ale bravurní vyprávění o Kostce, které jsem si s každou pasáží dokázala barvitě představit. Kniha měla pobavit a to za mě splnila na 1. Závěr byl napsán s citem a jak se na Marii III. , coby hlavní hrdinku, jejíž příběh stvořil "muž", patří... :-)
Další skvělý díl plný humoru a osobitých hlášek. Pionýrskou písničku si budu notovat ještě dlouho. Škoda, že série tímto dílem končí.
Další skvělý díl, výborné slovní obraty a přirovnání, velmi jsem se bavila. Škoda , že série končí, ale doufám, že autor napíše nějakou další knihu v podobném stylu. Smíchu není nikdy dost :-)
2 roky od poslední knihy, první strana a jste zpět v mikrovesmíru zvaném Kostka. Všechny postavy jsou zpět, opět plno zvratů, lásky a šíleností některých postav.
Jen za mě humor už nějak hodně opakující se, spíš se už jen pousmějete. I paní Tichá mi přišla dost "usedlá".
Jen tedy musím uznat, že závěr autor dost zkrátil a usekl. Celou dobu čekáte jak to dopadne a pak je to na pár stran. To je z mého pohledu jeden nedostatek.
Přiznám se, že tentokrát jsem měla trochu problém se začíst, ale nevím, jestli to bylo knihou nebo ne. Ve chvílích, kdy jsem se konečně soustředila, mi to přišlo dobré. Příhody se mi líbily a jestli vyjde další díl, tak se do něj určitě pustím.
Konečně dočteno. nevím proč, ale po předchozích dílech, kdy to byla jízda a jeden výbuch smíchu za druhým, tak teď nic, občas lehký smích, ale to bylo vše. Přitom to bylo jako vždycky. Vtipné hlášky a obraty, pohodový děj. Škoda..
Jedině dobře, že série končí. Ačkoliv tenhle díl byl o něco snesitelnější, než ten předchozí.
Opět autor nezklamal. četla jsem celou noc. Nemohla jsem se odtrhnout,
bavila jsem se. Přečetla jsem všechny Aristokratky i Kastelána. Všechny super.
humor aristokracie, šlechta česká literatura
2012 | Poslední aristokratka |
2013 | Aristokratka ve varu |
2016 | Aristokratka na koni |
2018 | Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka |
2020 | Aristokratka u královského dvora |
Zklamani roku. Tak moc jsem se na knihu tesila, ale prijde mi, ze tentokrat uz autor opravdu jen vari z vody. Vubec mi to nepripadalo vtipne, do cteni jsem se musela nutit. A hlavne jsem nechapala, jak se ze sympaticke Marie, kterou jsem v predchozich dilech mela tak rada, stala takova protivna megera. Ne, vubec jsem se nemohla zacist. Nove postavy mi nesedely a uz vubec jsem nepochopila ty utrzky nejakych pribehu a sahodlouhe dopisy. Nuda, nuda, nuda!