Aristokratka pod palbou lásky

Aristokratka pod palbou lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503871/bmid_aristokratka-pod-palbou-lasky-lBW-503871.jpeg 4 1093 1093

Aristokratka série

Z královského výletu do Nizozemí si Marie III. Kostková přiveze kromě zážitků a fotky s Jejím Veličenstvem královnou Beatrix také milostnou šmodrchanici, která se „vystříbří“ až na úplném konci nového pokračování; na zámku se, mimo jiné, zjeví i Helenka Vondráčková. Milostných šmodrchanic se ovšem na Kostce vyskytne víc, a většina bude zaznamenána filmovým štábem nizozemské televize. Pod palbou lásky se ocitne i kastelán Josef! Čtenáři, kterým už aristokratka lezla krkem, jistě přivítají informaci, že „sága“ , které se dosud prodalo téměř půl miliónu výtisků, pokračovat nebude. Zároveň ovšem není zcela vyloučeno, že se časem objeví díl, který celou sérii předchází a kdy se na chvíli ocitneme v roce 1983, během kterého aristokratka…... celý text

MarceD.
20.01.2023 5 z 5

Sice ty poslední díly beru trochu na přeskáčku, ale moc mi to nevadí, děj se dá pochopit i tak. Musím říct, že i tenhle díl mě pobavil a čekala jsem, jak to celé dopadne a jaké bude rozuzlení. Akorát trochu pokulhávala korektura, sem tam utekly pravopisné chyby.

pedroK
19.01.2023 4 z 5

Pobavilo, ačkoli ze začátku jsem se nějak nemohla začíst. Josefovy povídky byly ovšem skvostné!

Kaja1
19.01.2023 3 z 5

Jako vždy pobavilo. Dobrá četba na odreagování.

mari.seri
19.01.2023 5 z 5

Aristokratka opět nezklamala. Spousta komických situací, opět jsem se při čtení hodně nasmála. Kuklíci na zámku top, těsně v závěsu ukončení sezony a psí den zdatně sekunduje :-)

vodovodnice
18.01.2023 4 z 5

Poslední díl Aristokratky jsem opět přečetla jedním dechem.
Humor pana Bočka je skvělý a kdykoliv jsem jela v tramvaji nebo autobusu, stejně jako u prvého dílu jsem se řehtala na celé kolo, až se lidí otáčeli, ale mě to bylo jedno protože je to tak skvělý humor, který v této době potřebujeme jako sůl.
Takové knížky u kterých se člověk řehtá i nahlas, zůstávají v mé knihovně a nedám na ně dopustit.
Poslední díl Aristokratky má také občas své mouchy, ale i tak je to skvělá knížka a budu se moc těšit, jestli pan Boček napíše něco dalšího.

Venny345
18.01.2023 4 z 5

Asi by bylo nejdříve vhodné uvést, že pokud lačníte po literatuře vysoké úrovně typu Dostojevskij, tak to se této knize vyhněte obloukem.
Já osobně jsem knihu brala jako odreagování a dobití pozitivní energie. Nečekala jsem nic velkolepého, takže jsem ani nemohla být zklamaná. Naopak mě tento díl potěšil v porovnání s těmi předchozími, kde už jsem i já byla na vážkách, zdali to není moc velký bizár.
Takže pokud opravdu hledáte jen "oddychovku", tak je volba jasná.

Kudlanka03
17.01.2023 2 z 5

Hned na úvod bych chtěla zmínit, že bych změnila název. Tam se přece nejedná o žádnou lásku. Z dřívějších dílů má slušně našlápnuto Max, ale pak se tam od země tulipánů a dřeváků přimotává nejbohatší a nejpohlednější týpek všech dob? Jako kontrast k Maxovi určitě skvělý.
Jak jsem všechny díly dala za jedno odpoledne, protože jsem prostě chtěla vědět a mít do přečtené, tady jsem to u posledního dílu odkládala a odkládala.
Co mě iritovalo nejvíc? Ty přebytečná přirovnání. V každé větě je něco jako Čuměl na to, jak tele na nový vrata. Takže obsah knihy by se dal zredukovat na půlku a moje pozornost by byla o něco preciznější.
Tento díl je pro mě velké zklamání, protože přečíst si poslední tři strany, vím všechno, jako po dočtení celé knihy.
Neříkám ale, že jsem se nezasmála. Jedna pasáž byla tam našlapaná, že jsem začala a po dokončení stránky jsem brečela smíchy.
Sbírku mám tedy úplnou a za další rok při zimních večerech si přečtu všechny knihy hned po sobě. Třeba to můj názor zmírní :)

saez
16.01.2023 5 z 5

Podařené zakončení série. Pobavila jsem se, usmívala jsem se, zasmála jsem se. Co víc si ještě přát?

MichalMartinka
14.01.2023 4 z 5

Dlouho jsem se célé knižní sérii vyhýbal. Přesvědčil mě až spolupracovník. Tak jsem se do toho pustil. No a přečetl jsem i poslední díl. Nejsem sice fanoušek této série, ale celkově vzato jsem se mnohokrát zasmál a našly se velmi dobré zápichy, které jsem si musel přečíst i dvakrát. A stále jsem se musel smát :) Takže i tato kniha měla své osobité kouzlo a kdyby nebylo paní Tiché a Josefa, asi by mi něco bychělo :) No a Mariiny popisované situace a hlavně přirovnání k různým postavám nebo známým událostem je fakt dobré. Suma sumárům...dávám 4 hvězdičky. Ta čtvrtá patří hlavně pasáží jak tataři dobývají Kostku. To bylo velmi podařené :)

Mosula
14.01.2023 4 z 5

Důstojné zakončení celé série. Milostný trojúhelník byl těžko uvěřitelný (zato love story obou mužů z Kostky byla fakt psycho a super), místy to trochu drhlo a za ty uvozovky by Boček potřeboval "vytahat za uši", ale na několik místech jsem se smála nahlas a byla jsem ráda, že je stará dobrá parta zpátky. Asi si na počest všech obyvatel Kostky naliju ořechovku.

gordon13
13.01.2023 3 z 5

Poslední díl už za mě hodně pod čarou. Nejvyšší čas to ukončit!

lucifess
11.01.2023 5 z 5

Po upadající tendenci dílů v čase je tu pro mě velký návrat. Po 4.díle se mi moc nechtělo ani do pátého, šestý předčil očekávání.

Hella
11.01.2023 3 z 5

Jsem z tohoto posledního dílu trochu rozpačitá.... a to jsem nejprve byla velký fanouš, zato teď už mi to přijde jako neustálé opakování skoro toho samého. Ano, jistě, je to humorné, veselé až částečně slaboduché (ale to k žánru patří), jen už je toho nějak moc. Ale pokud má na to člověk tu správnou náladu, tak se pobaví jedna báseň. Bohužel mě po prvních dílech trochu opustila.

LooneyCZ
10.01.2023 4 z 5

Takové nadšení jako u první knihy už to zkrátka nebylo, ale pořád je to vtipné a na několika místech jsem se uchechtla nahlas. Nadužívání uvozovek mě sice vytáčelo (v minulých dílech to buď nebylo tak extrémní nebo jsem si toho tolik nevšímala), ale jinak jde o důstojné zakončení celé série.

TaLu
06.01.2023 4 z 5

První a pátý díl pro mne zůstanou TOP.
Příběh aristokratky se uzavřel. Sám konec s dodatkem strojí za to. Co se samotné knihy týče, tak fanoušci už vědí co čekat. Svérázná partička ze zámku Kostka nezklamala. Vyprávění je vtipné, místy přitažené za vlasy, často za hranou uvěřitelnosti, ale takové chvíle jako je například Mariina návštěva zpovědnice, nebo vpád jednotky rychlého nasazení, zaženou každou chmuru. A o to jde. O nic víc, ale také o nic méně.
Já se ve vírech lásky, nejen Marie , ale i dalších, ocitla moc ráda.
Další díly už by byly asi zbytečné, i když by mě moc zajímal přesah do současnosti.

janavom
04.01.2023 4 z 5

Tento díl mi přišel nejslabší, ale protože mám Aristokratku ráda, tak jsem musela dočíst. A navíc pak jsem přečetla ještě celou řadu v kuse. Pobavilo mě to opět.

Bla80
04.01.2023 5 z 5

Kniha opět pobavila jako všechny předchozí díly. jen jedna část mi tam přišla zbytečná, nesedělo to do běžícího děje. ale neva, stálo to za přečtení.

Maud22
04.01.2023 5 z 5

Základem tohoto dílu je dilema Marie Kostkové z Kostky, kterému ze dvou nápadníků dát přednost. Jedna část osazenstva dává přednost nadmíru bohatému Nizozemci Markovi, zatímco další radí jít za hlasem svého srdce. Jen paní Tichá moudře podotýká, že ono se to vystříbří. Komické situace se vrší jedna na druhou. Nejvíc a nahlas jsem se chechtala při popisu zásahu jednotky rychlého nasazení na hradě Kostka. Je to milé oddechové čtení.

fénix56
04.01.2023 5 z 5

Možná se mi o trošičku více líbil předposlední díl (u královského dvora), kde měla víc prostoru paní Tichá, ale i tak jsem se u tohoto dílu bavila tak jako u celé série. Poslední dobou jsem četla pár hodně depresivních knížek, tak tohle byla ta správná protiváha. Asi nejlepší byla scéna s "kuklíky".

amejzlík
04.01.2023 5 z 5

Od knih o Marii Kostkové a jejím zámeckém ansámblu očekávám jedno jediné- pořádné procvičení bránice a slzy smíchu. Což kniha splnila naprosto výjimečným a dokonalým způsobem. Nejvíce jsem se nasmála, když na Kostku přijelo ozbrojené komando a u zpovědi Marie III. Za mě to rozhodně není díl k zahození a s ukončením série jsem velice spokojená.