Aristokratka u královského dvora
Evžen Boček
Aristokratka série
Již v pátém dílu ze série mimořádně úspěšných humoristických románů o "poslední aristokratce" mimo jiné dojde k následujícím událostem: Marie Kostková se rozzuří na Maxe Launa, zorganizuje výpravu do Nizozemského království, dostane briliantové šperky nesmírné hodnoty, objeví v sobě vášeň pro nakupování, v doprovodu své matky a paní Tiché odletí do Haagu, kde se setká s královnou Beatrix, omylem navštíví obchod s marihuanou, zažije oslnivý úspěch na recepci v královském paláci a potká sympatického mladého muže. Paní Tichá poprvé poletí letadlem a Jejímu Veličenstvu Beatrix se při audienci představí jako "nějaká Tichá." ViVien hraběnka Kostková zastaví přísun Prozacu a dočká se ocenění jako dvojnice princezny Diany. Zámecký zahradník překoná úzkost ze smrti a začne toužit po lásce. Kastelán Josef zůstane stejný.... celý text
Výborně napsané, skvělé hláškující postavy, ale už tam není ten aha efekt, který byl u prvních knih ze série.
Jak to vypadá, když si Marie III. navzdory škudlícímu otci prosadí audienci u nizozemské královny, kde ji doprovod dělá jazyka neznalá "kurátorka" paní Tichá a matka jež vypadá jako reinkarnovaná Lady Di?
Aristokratka ani tentokrát nevybočila ze svých zajetých kolejí a hrne na nás své postřehy z událostí, kterých je přímým či zprostředkovaným aktérem.
První díl je prostě první díl.
Řekla bych, bezesporu, že je to zatím nejlepší kniha z celé série. Výborně jsem se pobavila, zřejmě nejvíc ze všech dílů. I ta změna prostředí byla nakonec příjemné osvěžení. Asi si koupím celou sérii :)
(SPOILER) Pobavila jsem se náramně. Velmi vtipné situace s paní Tichou alias kurátorkou. Líbila se mi i ta Mariina stoupající posedlost šperky a bláznivá Vivien u dvora. Konec knížky mě velmi nalákal na šestý díl! Už se těším na milostnou zápletku a vůbec nevím komu z chlapců budu fandit !!! :)
Paráda, kniha čtivá a opět jsem se smála. Je mi líto, že zbývá už jen poslední díl. Jdu číst.
Bavila jsem se, takže i když je to opět jednoduché, předvídatelné a prvoplánové, dávám 4*, a těším se, až na mě vyjde v knihovně řada na další díl.
Po přečtení předchozího dílu jsem měla trochu obavy, a po pravdě, se mi do čtení moc nechtělo. O to víc jsem byla překvapená. Kniha byla opět super a s poměrně zajímavým koncem. Děj příjemně plynul a humor se tentokrát ,,neopakoval". Za mě jeden s těch povedenějších dílů.
K tomuto dílu jsem se dostala po delší době. Překvapil mě svým humorem, kterému jsem opět přišla na chuť.
Skvělá oddychovka zase načtená úžasnou Veronikou K. Kubařovou. Někdy jsem se musela smát i nahlas. Paní "kurátorka" Tichá na cestách neměla chybu. A už se těším na "palbu lásky".
Poslední dva díly série o Aristokratce se hodně povedly a se ctí navázaly na úspěch prvních dílů a napravily reputaci po kvalitativním propadu.
Pan Boček je mistr přirovnání a i díky tomu mě knížka opravdu bavila.
Já jsem se bavila...velmi dobře. Ta jeho přirovnání nemají chybu. Ráda po ní zase časem sáhnu.
Po předchozím dílu jsem měla obavy, aby i tento díl nebyl propadák. Naštěstí autor chytil zase svůj obvyklý rytmus. Kniha plynula a byla velmi zábavná a skončila velmi napínavě, těším se na další díl.
Po předchozím dílu, do kterého jsem se vůbec nemohla začíst, byl tento jako ty první. Kypěl humorem a skvělými replikami, plynul, nezadrhával se... :) Těším se na další díl.
Nevím čím to je, ale tahle série mě zaujala, přestože tento typ literatury úplně nečtu. A i přesto, že se autor trochu opakuje a používá tu samou metodu stále dokola a ona přesto celkem funguje. Předchozí díl, byl asi neslabší ze série, ale tady se zase vrací autor k tomu lepšímu co napsal. Holt budu muset asi tyhle jednohubky dočíst i do posledního dílu.
humor aristokracie, šlechta černý humor historie zábavně Nizozemsko české hrady a zámky humoristické romány hrady a zámky mufloni
2012 | Poslední aristokratka |
2013 | Aristokratka ve varu |
2016 | Aristokratka na koni |
2018 | Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka |
2020 | Aristokratka u královského dvora |
Za mě asi zatím nejslabší ze série. Né že by to nebylo vtipné, ale nemělo to takový tah na bránu jako ostatní díly. A Mariino trápení s láskou mě nijak zvlášt neoslovilo a občas mě to i celkem iritovalo.