Aristokratka u královského dvora

Aristokratka u královského dvora
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454992/bmid_aristokratka-u-kralovskeho-dvora-VpB-454992.jpg 4 1572 1572

Aristokratka série

Již v pátém dílu ze série mimořádně úspěšných humoristických románů o "poslední aristokratce" mimo jiné dojde k následujícím událostem: Marie Kostková se rozzuří na Maxe Launa, zorganizuje výpravu do Nizozemského království, dostane briliantové šperky nesmírné hodnoty, objeví v sobě vášeň pro nakupování, v doprovodu své matky a paní Tiché odletí do Haagu, kde se setká s královnou Beatrix, omylem navštíví obchod s marihuanou, zažije oslnivý úspěch na recepci v královském paláci a potká sympatického mladého muže. Paní Tichá poprvé poletí letadlem a Jejímu Veličenstvu Beatrix se při audienci představí jako "nějaká Tichá." ViVien hraběnka Kostková zastaví přísun Prozacu a dočká se ocenění jako dvojnice princezny Diany. Zámecký zahradník překoná úzkost ze smrti a začne toužit po lásce. Kastelán Josef zůstane stejný.... celý text

katallinka
28.09.2022 4 z 5

Po zklamání u předchozího dílu jsem zase nadšená. Tento typ humoru mě neskutečně baví. Jediná vada na kráse je, že nejlepší a nejvtipnější postavy zůstaly na Kostce. Těším se na další díl.

Amitiel76
26.09.2022 5 z 5

Po lehkém zklamání z předchozího dílu, jsem si tento rozhodně užila. Opět známá kvalita, plná humorných situací, vtipných dialogů, trapasů a ještě vtipnějších nevyřčených myšlenek Marie III. Královsky jsem se bavila, a to jsem ani nebyla hostem u nizozemského dvora :-)
Paní Tichá opět nepřekonatelná, a přesto jako český človíček lehko představitelná. Byla prostě super a psycho :-)) A ta milostná zápletka? Zdá se, že se nám tu v příštím díle objeví klasický milostný trojúhelník. Jsem zvědavá, jak se s tím Marie popere. Už se nemůžu dočkat!! A vážně to už bude díl poslední? Ach jó....

INCOGNITOREADER
22.09.2022 5 z 5

Za mě zatím nejzábavnější díl. Nasmál jsem se rozhodně nejvíc z celé série.

petula22
12.09.2022 5 z 5

Po knize jsem šáhla úmyslně, chtěla jsem nějaké rozptýlení a pobavení. Obojí kniha splnila a autor opět nezklamal. Další osud aristokratky Marie byl plný úsmévných situací trapasů a zajímavých zážitků.

tomas6649
12.09.2022 3 z 5

Já nevím, ale předchozí díl je dost kritizovaný, ale mě se líbil mnohem víc. Ta krádež byla skvělé popsaná a já se královsky bavil. Tato kniha mi přišla podstatně horší už proto, že Marie mi zde byla velice nesympatická svým chováním a protože dej byl zde převážně o ní, tak mě na knize mělo moc co bavit, protože z hlavní hrdinky jsem byl v této knize zhnusený.

Madi
11.09.2022 1 z 5

Nejhorší díl. To že Marie se chová co se týče chlapů a vztahů jak patnáctileté děcko - budiš. Ale nemohla jsem překousnout Vivien a paní Tichou. Jedná je neskutečně hloupá a zajímá ji jen princezna Diana a druhá je večně nadraná křupanka.

HadleysHope
03.09.2022 5 z 5

Jako by se tato série knihu od knihy zlepšovala. Od tohoto jsem se nemohl odrhnout.
Perfektní.

Bakana
30.08.2022 4 z 5

Mám pocit, že u první Aristokratky jsem se smála nejvíc. Pořád je to dost dobré, ale už to začíná být na jedno brdo.

Vierush88
30.08.2022 3 z 5

Vtipy se neustále opakují. Již čtu spíše ze setrvačnosti.

Lucienka
18.08.2022 5 z 5

Opět luxusní zábava, jen si člověk musí dávat pozor, aby smíchy nevzbudil vlastní mimčo. Už se moc těším na další díl.

8182
12.08.2022 4 z 5

Myslela jsem si, že další pokračování aristokratky bude nastavená polévka, ale opak byl pravdou. Kniha mě příjemně překvapila, vtipná byla hlavně část u nizozemského královského dvora, u některých pasáží jsem se smála nahlas. Takových knih, které to dokážou je málo.

knihomolka27
10.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Marie je tu obzvlášt ze začátku opravdu pěkná fúrie a hysterka, která se asi jako každá žena ráda vyžívá ve svých milostných problémech. Ostatní osazenstvo zámku tu hraje spíše druhé housle....ale do toho příběhu to zapadá a je to, zase osvěžující závan vzduchu.
Jo a asi si pustím Žhavé výstřely ...zase - každopádně zase doporučuji a je to opět velmi pohodová oddechovka na léto jako dělaná.

Jaklová.katka
03.07.2022 3 z 5

Další z série Aristokratky.

Kabuky
12.06.2022 5 z 5

Palec nahoru

crazyslunicko
06.06.2022 5 z 5

Krásná jednohubka na příjemný večer. Určitě je kniha lepší než předchozí díl. Jsem moc zvědavá na pokračování ;)

Marie zde dostala velký prostor a postará se o velkolepou cestu za královnou Beatrix. Odjíždí se svou drahou maminkou Vivien a paní Tichou. Jsem zvědavá jak se vyvine jejich vztah s Maxem nebo jestli dá přednost sympatickému Markovi?

Lenka339
05.06.2022 4 z 5

Pohodová a vtipná kniha, určitě lepší než předchozí díl. Paní Tichá je jedinečná. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Jak dopadne Aristokratka pod palbou lásky?

Jihorka
31.05.2022 4 z 5

S dalšími osudy Mary Kostka jsem strávila moc pěkné odpoledne a velmi dobře jsem se bavila. Z mého pohledu se jedná o jednoznačně lepší knihu než dílko předchozí. Zejména překlady slov paní Tiché byly výborné. Docela jsem se těšila na konfrontaci hrdinek s tepem hotelového života nebo s cestováním, které by měly slušný potenciál pobavit, zůstal však nevyužit. Škoda, třeba příště. Popravdě se však trochu obávám, abych se v dalším dílku nemusela brodit emocionálním tsunami hlavní hrdinky. To bych měla první výpadek v jinak dosti zdařilé sérii. Už teď jsem se přistihla, že jsem tyto pasáže s mírnou nechutí chroustala. Kniha podaná s příjemnou ironií a vtipem se tu měnila ve sladkobolnou pohádkovou romanci. Raději více Denisky, pana Josefa a paní Tiché, prosím.

littlestar
30.05.2022 3 z 5

Autor si drží svou latku poměrně vysoko. Vyprávění potěší, nenudí a sem tam vyloudi příjemný úsměv. Škoda závěru knihy, to bylo trošku už moc na sílu, jak všechny Mary Kostka oslnila. Pořád jsem čekal, kdy se hlavní hrdinka probudí ze snu, ale kdepak, autor si začal chystat velké romantické finále, které je předehrou pro další knihu. Snad v ni bude i více prostoru pro Spocka nebo Josefa, kteří dostali tentokrát prostoru méně. Resumé 70 %

LucyA7
16.05.2022 5 z 5

Super víkendová oddechovka, kterou jsem musela dát v podstatě na jeden zátah. Jako fanynka paní Tiché jsem prostě nemohla ovládnout zvědavost, jestli na příští stránce nezpůsobí nějaký mezinárodní skandál či trapas :-) . Už se těším na další díl.

Deena_
24.04.2022 5 z 5

Tento humor me proste bavi. Vzdy se tesim na dalsi dil je to neskutecna oddechovka u ktere nemusite vubec premyslet. Musim rict ze ale poprve budu napnuta protoze jsem velmi zvedava jak se tohle rozsekne :)