Aristokratka ve varu

Aristokratka ve varu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533986/bmid_aristokratka-ve-varu-65ec4c3e1a50a.jpg 4 3604 3604

Aristokratka série

Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve... a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga.... celý text

Cher
21.08.2022 5 z 5

Moc mě to bavilo. Těším se na další díl.

Kristulda
04.08.2022 4 z 5

Sice se u toho neřežu smíchy, ale ten styl mě baví a úsměv na tváři mám po celou dobu čtení. Dokonce některé úryvky čtu i nahlas ostatním.

VendulaB
02.08.2022 3 z 5

Nerozumím tomu, jak je možné, že u prvního dílu jsem se tak bavila a druhý díl mi přišel naprosto trapný. Nechce se mi věřit, že jde o stejnou sérii. Jsme z toho dost nepříjemně překvapená, ale tohle prostě vtipné nebylo.

Modrina
12.07.2022 2 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem do dalších už neměla chuť. Leč když jste na nějakou dobu poněkud znehybněni a můžete jen číst, přijde k lizu leccos. :) No, ani tento díl mě nepřesvědčil. Ale kdo ví, třeba se dopracuji i k dalším dílům.

postrach
09.07.2022 5 z 5

Dobře napsané pokračování.

VendaS20
17.06.2022 4 z 5

Oproti prvnímu dílu mi už kniha nepřišla tolik vtipná, některé věci se mi zdáli už i přehnané. Ale stále si myslím, že je to fajn odpočinková kniha. Člověk může vypnout a neřešit jestli mu na předchozí stránce něco neuniklo.

fénix56
12.05.2022 5 z 5

Mně tento styl humoru vyhovuje. A přestože jsou obyvatelé Kostky ve svých slovech i činech neměnní, nevadí mi to. Nikdo nepřekročí svůj stín. A Marie z Kostky vše vtipně komentuje.

Amitiel76
02.05.2022 5 z 5

Tak ani druhý díl "Aristokratky" mě nezklamal. Opět plné skvělého humoru, a komických situací, které jen tak nevymyslíš :-)
Miluji scény s Josefem a paní Tichou, které v Mariině podání působí naprosto reálně. Úplně je vidím!! Skvělé čtení v podobě deníkových zápisků.
Dlouho jsem nečetla nic tak zábavného, jako jsou tyto knihy. A obzvlášť, že jsou od českého autora. Za mě opět plný počet hvězdiček....

Daku
22.04.2022 3 z 5

Aristokratku čtu na přeskáčku a teď jsem se dostala k druhému dílu. Kdybych četla postupně, tak by byl druhý díl můj poslední a další bych už nečetla a to by byla škoda. Za mne zatím nejslabší díl.

Denny456
03.04.2022 3 z 5

Je to krátké, je to milé, je to celkem zábavné, ale bojím se, že třetí díl už bude hodně. No uvidíme, jestli to dám.

EmillyT
03.04.2022 2 z 5

První díl jsem četla již před několika lety a protože mě příliš neoslovil, myslela jsem si, že už se k této sérii nevrátím. Druhý díl jsem přečetla kvůli Čtenářské výzvě (kniha od autora přesně o 22 let staršího). Některé pasáže byly úsměvné, ale na příběhu není nic zajímavého. Jako velké pozitivum hodnotím nízký počet stránek.

Bakana
02.04.2022 5 z 5

Záležitost jednoho večera.
Moc jsem se nasmála, přišlo mi to ještě vtipnější, než 1. díl.

Katka2382
26.03.2022 5 z 5

Fajn oddechovka.

JoMia
08.03.2022 4 z 5

Oddychovka na jedno odpoledne. Opět humorné scény, ale podle mě o něco slabší než první díl.

ElizPetrova
22.02.2022 2 z 5

Příběh v podstatě o ničem, což by se dalo s přimhouřenýma očima přehlédnout, nicméně od humorné literatury očekávám humor, který se, pokud nepočítám několik vtípků, kdy jsem se pousmála, nekonal anebo asi mi je styl humoru ohraný z předchozího dílu. Druhý díl bohužel horší než první. Zatím si nejsem jistá, zda dám pokračování šanci.

slunečnice_
04.02.2022 2 z 5

Stále stejně oddechová jednohubka, ale máte pocit že čtete to samé, jako v prvním díle, jelikož humor i vtípky jsou pořád stejné.

LucyA7
23.01.2022 5 z 5

Pohodová oddechovka, přečteno za jedno odpoledne. Určitě si přečtu i další díly.

Evar88
23.01.2022 2 z 5

Stylově stejné jako první díl. Panoptikum postav ze zámku Kostka vykreslilo pár humorných scén, ale ke konci už knížce docházel dech.

Karoley
04.01.2022 4 z 5

U Aristokratky ve varu jsem se dobře bavila, Marie III. Kostková z Kostky aneb Mary Kostka je skvělá vypravěčka. Párkrát jsem se zasmála i nahlas. Příjemná oddechovka. Jdu na další díl!

Terrez93
02.01.2022 4 z 5