Ledoborec

Ledoborec
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519784/bmid_ledoborec-BJU-519784.jpg 4 244 244

August Strindberg série

Z ledových hlubin se dere temnota. Druhý díl atmosférické detektivní série Do ospalé přímořské vesničky Hovenäset přišla bílá zima. August Strindberg je šťastnější než kdy dřív: jeho vetešnictví si vede skvěle, a navíc je čerstvě zamilovaný. Během mrazivé lednové noci však jeho idylou otřese požár, který zničí dvě chatky u moře. Jedna patřila Augustovi a druhá místnímu starousedlíkovi Axelovi. Inspektorka Maria Martinssonová se pouští do vyšetřování, které se záhy rozšíří o vraždu. Někdo skrývá smrtící tajemství… a nebezpečí hrozí Augustovi i Marii.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

Isbrytare

Lindulinek
28.01.2025 5 z 5

Skvělá detektivka, hezky navazuje na první díl. Doporučuji

Winoga
23.01.2025 4 z 5

Rozumím tomu, proč se někteří čtenáři domnívají, že děj je pomalý, rozvláčný. Taková však ve skutečnosti detektivní práce je. Knihu oceňuji, je dobře promyšlená a dozvídám se hodně i o životě venkovských Švédů. Předpokládám, že se v budoucnu dostaneme k vyřešení Lýdiiny vraždy a těším se na to.

TessieB
19.01.2025 3 z 5

Za mě je děj stále takový utahaný, pomalý, spíše průměrný. Závěr mi přišel docela překombinovaný, ale dalo se to kousnout. Uvidíme, jak budeme pokračovat ve třetím díle (směr víme, tak jsem zvědavá, jak se s tím autorka popasuje).

čef
03.01.2025 4 z 5

Další díl z poněkud děsivé osady ve Švédsku, kde se dějí hrůzné věci. Některé vězí v minulosti, ale dost se jich koná v přítomnosti a tak se pátrá po žhářích a vrazích. Hlavně se však autorka patlá ve vztazích a hodně scén popisujících banální věci by samozřejmé šlo jistě bez náhrady zcela vypustit. Celkově však čtivé s jistým napětím, snad trochu nad současnou úrovní tohoto ranku literatury.

Kubajzz
31.12.2024 3.5 z 5

Nebylo to špatné, příběh o staré vraždě pokračuje, tak nezbývá, než jít na další díl :-) Knížka nebyla špatná, na mě asi trochu míň krvavá a strašidelná, a konec jsem asi od 3/4 tušil :-) Ale celkově to bylo dobré.

kerida
10.12.2024 3 z 5

Toto bola prvá kniha, ktorú som čítala od tejto autorky. A asi aj posledná. Nieže by to bolo zlé, len to bolo príšerne rozvláčnené a vlastne sa tam až tak moc toho nestalo. Cez začiatok som sa nevedela prekúsať, potom sa to už čítalo lepšie, ale kľudne to mohlo mať o polovicu strán menej a nabrať trošku svižnejšie tempo.

petrarka72
03.11.2024 4 z 5

První díl byl o kousek poutavější, zapůsobilo kouzlo novosti. Nicméně jednotlivé části této sérii čtu víc jako romány než jako detektivku či thriller. A užívám si je.

brndovka
02.11.2024 5 z 5

Knihu jsem přečetla opět rychle, zápletka velice zajímavá, jsem zvědavá na to jak se vyřeší vražda z června 1989.

Martule44
26.09.2024 4 z 5

Zápletka, žádná krvelačnost i trochu lidskosti, prostě fajnové čtení.
K sérii se vrátím :-)

Abikk
17.09.2024 2 z 5

Po dlouhé době jsem se nemohla a nemohla ... prostě nemohla zaposlouchat. I po pár přehrávání zpět mne příběh neuchvátil a nezaujal natolik, abych si ho užila až do konce. Dala jsem to, ale nic ve mne nezanechal. Šanci dám třetímu dílu, protože anotace mne opravdu nadchnula a třeba si autorka zlepší reputaci (jasně, že u mě:o)))

janastok
06.09.2024 5 z 5

Jde to i bez potoků krve a vraždících maniaků. Dobrá, čtivá, pomalejší detektivka s motivem.

Evelin2506
27.08.2024 3 z 5

Kniha se mi líbila a těším se na další ze série.

Čand@
28.07.2024 4 z 5

Bavilo ma rovnako ako prvý diel. Nečakaná zápletka z minulosti dej pekne oživila. A aj tá v prvom dieli vedľajšia linka týranej policajtky v tomto dieli pekne vygradovala. Na severskú detektívku prekvapivo málo mŕtvol :).

Pavlnka
28.07.2024 5 z 5

Trošku zdlouhavější, ale napínavé a zajímavé.

bigben
19.07.2024 4 z 5

První díl se mi líbil trochu víc, ale i tenhle nezklamal..jen je potřeba se soustředit na spoustu severských jmen.

Restang
15.07.2024 5 z 5

Čtivé, napínavé, severské a přitom ne tolik drsné. A to se mi právě líbí. Pro mne super druhý díl série. Takže se nechám překvapit příštím dílem. Dávám tak 4,5.*

Petronela16
15.07.2024 1 z 5

Iba v skratke - nebavilo ma to.Sice ma prvý diel nadchol, v tomto je v X kapitolách nič. A keď ma to už nebavilo ani počúvať ako audioknihu, to už je čo povedať.Končim s Kristinou,tešilo ma ale viac ma už nezaujala. Sorry.
Apropo presne a výstižné to popísal Work dole nižšie v recenziách, tlieskam.

jopp
14.07.2024 3 z 5

Je to trochu - ok, trochu dost - přitažené za vlasy, ale když se v tom zbytečně nenimráte, tak je kniha zábavná a čtivá.

topeti
28.06.2024

Audiokniha... Poslouchatelná detektivka s příměsí červené knihovny... občas stupidní dialogy a trošku hloupí detektivové... Gunnar je jako slečna Marplová, jenže tady z něj dělají otravu a vlezlého dědka...

Margerite
19.06.2024 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Po prvním díle už jsem si zvykla na postavy a knížka se mi líbila mnohem víc. Celou knížku se vlastně nic moc neděje a přesto je velice čtivá. Zajímavé, propracované postavy, neotřelé popisy zimní krajiny. Moc se těším na další díl a jsem zvědavá, jak dlouhou nás budou napínat s vraždou z Mrazírny.