Baba jedová
Věra Fojtová
Seržanta Mausera a poručíka Janoviče uhání jakási paní Mercová, jejíž manžel Radim Merc, prý významný umělecký fotograf, se nevrátil domů, dveře jeho ateliéru jsou zamčené a na výzvy ani bouchání nikdo neodpovídá. Aby měli od otravné ženské pokoj, vydají se k ateliéru, který musí otevřít násilím, a najdou Merce ležet s podříznutým hrdlem. Při ohledání místa činu detektivové zjistí, že Merc sice fotograf byl, ale zdaleka ne umělecký...... celý text
Za mě to vlastně ani nebyla moc detektivka, pachatel i motiv se daly lehce odhadnout, s výjimkou závěru žádné napětí... Styl psaní ne moc vybroušený.
Třetí hvězdu jsem dala jen za linku s hlavní hrdinkou, kde bylo docela dobře ukázáno, jak se někdo snadno ovlivnitelný lehce může dostat do problémů různých druhů, potažmo jak se může vyvíjet případ domácího násilí..
Achjo....Proč? Opravdu hodně,ale hodně nepovedené. Tohle je tedy velmi zastaralý styl psaní detektivky a navíc obrovsky naivní zápletka i závěr.
Tak tohle bylo opravdu dost slaboučké. Jednoduchá zápletka, zbytečně dlouhé pasáže líčící bezvýznamné situace. Za mě opravdu nic moc. Nebavilo mě to, vůbec jsem se nezačetla.
Velmi špatné. Jalové klišé, postavy neuvěřitelně pitomé. Jednu hvězdičku nechávám za dobrou čtivost. Knížka je vhodná na deku k vodě nebo do čekárny u doktora.
Docela slušná detektivka z českého prostředí.Název Baba jedová je opravdu výstižný k postavě-manželky zavražděného fotografa Radima.Vrah byl nakonec zavřen v psychiatrické léčebně ,protože byl stále přesvědčený ,že právě on je ten jediný vyvolený,kdo od hříchu spasí svět.
Zpočátku trochu rozpačité, ale příběh se od vyšetřování vážně rozjíždí a nakonec jsem si oblíbila i ty postavy, které jsem na začátku nemusela...
vraždy Česko, Česká republika česká literatura zneužívání fotografie české detektivky a krimi
2016 | Neviditelná zranění |
2020 | Zbav nás od zlého |
2011 | Tramín s příchutí krve |
2005 | Nevěry |
2013 | Nevěrné ženy pijí sauvignon |
Detektivka z rádoby uměleckého prostředí, v němž uvízne krásná, ale naivní, dívka z venkova. Týny mi bylo opravdu líto, protože vlastně byla obětí zneužívání a nakonec se ocitla ve spárech muže, který se považoval za spasitele lidstva.