Bábovky

Bábovky
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293567/bmid_babovky-DdY-293567.png 4 5839 5839

Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu. Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou? Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text

Mišáček
06.01.2017 5

Skvělá knížka! Opravdu brilantní! Ta sečetla jedním dechem. Sice to asi není žádné čtení pro pány, ale myslím, že ji ocení každá žena. Jediné, co mě zarazilo, byl konec. Čekala jsem asi něco trošku odlišného.

Brambu
06.01.2017 3

Dvanáct osudů vzájemně propletených a šikovně zašmodrchaných do sebe. Chvilkami jsem se sice ztrácela v propojenosti hlavních hrdinů, ale jinak mě příběh moc bavil. Bylo zajímavé sledovat vývoj postav a doufat v příznivý konec, ale žádný happyend se nekonal. To by nebyl život.

Daenerys
06.01.2017 5

Mimořádné! Za mě naprosto zasloužených 5*. A to jsem byla po přečtení zdejších rozpolcených komentářů dosti obezřetná a ostražitá... což hnedle po 2 až 3 stránkách odpadlo a už jsem si jen užívala. Zvláštní, že se tu hodně negativně hodnotí hlavně ta propojenost jednotlivých postav či příběhů... to mi právě přišlo geniální a dávalo to knížce smysl a ucelenost, jinak by to přeci byly jen takové výstřižky, útržky životů... Ovšem právě to, jak se ty útržky navzájem ovlivňovaly, bez jednoho by nebyl druhý - právě tahle provázanost byla to pojítko, to ono, proč to celé dohromady tak pěkně zafungovalo.
Hodně emotivní, hodně ženské, příjemný styl, který se čte sám. Ráda se k Bábovkám v budoucnu ještě vrátím.

Tejezka
04.01.2017 5

Na tuto knížku jsem byla velmi zvědavá. Většinou se mi nelíbí knížky od českých autorů, ale toto je výjimka. Příběh se mi velmi líbil, všechny jsem se velmi oblíbila, až tedy na Roberta - ten mi lezl na nervy, úchyl jeden! :-D Tuto knížku jsem přečetla za jeden den a byla jsem docela smutná, že už skončila. Klidně bych četla dál, jak to jde mezi Rebekou a Martinem, Lindou a Nikolou...a hlavně mezi Patrikem a Květíkem! :-D

Vorvanova
04.01.2017

Kniha má moc osob, nenadchne, snadno se ale čte. Kvalitní román to tedy není, témata nejsou moc propracovaná...

kerstyn
03.01.2017 5

Mně se líbila. Dobře se četla, i když občas jsem se musela zamyslet, abych se neztratila mezi postavami.

marcela6379
02.01.2017 5

Knihu jsem dostala od Ježíška. Moc jsem se na ni těšila, protože komentáře byly většinou velmi kladné. K tomu se také připojuji, knihu jsem měla za dva vánoční dny přečtenou. Je opravdu ze života a moc pěkně se četla. Člověk se zasměje, nad některými věcmi zamyslí a někdy ukapne i slzička.

kristynkal
01.01.2017 5

Kniha se mi líbila, četla se rychle, děj odsypal a bylo treba u něj i přemýšlet abyste se v ději úplně neztratili. Problém mi u postav dělalo střídání přítomnosti a minulosti, ale dalo se na to zvyknout. Pro mě jedna z dobrých a zajímavých knih, určitě nych doporučila těm co mají rádi příběhy opravdu ušité životem.

Dija
31.12.2016 5

Já jsem z knihy nadšená. Výborně se četla, jednotlivé děje se krásně prolínaly, takže člověka to donutilo mít stále zapnutý mozek. ;) Autorka v knize řeší velmi aktuální témata a já osobně ji můžu jen a jen doporučit.

Beruska18
30.12.2016 3

Kniha se četla docela dobře, všechny příběhy se prolínají a tak jsem se jen někdy trochu ztrácela v tom množství osob .... takové to čtení, které neurazí, ale nenadchne.

Jajaneu
30.12.2016 3

Kniha by se mi líbila víc kdyby byla poloviční...

Tucaka
30.12.2016 3

Velký chaos s popisem osob. Ze začátku mě kniha bavila, jelikož mě zajímal osud Rebeky, Karolíny a Martina. Některé příběhy bych úplně vynechala. Pro mě to bylo hodně chaotické a divně uzavřený konec.

sluninka
30.12.2016

Prilis mnoho osob, v cetbe jsem se musela vracet, abych si vzpomnela kdo je kdo.

petra7942
22.12.2016 5

Zajímavá kniha,myslím,že spousta čtenářek se v některé postavě našla...je ponecháno hodně prostoru pro představivost čtenáře,jak to všechno asi skonvˇí...a tak jako v životě,konec nemusí být jen dobrý...za mě pět hvězd...

HDosoudilová
21.12.2016 4

Na tuhle knihu jsem byla zvědavá z hlediska velkého zájmu ale taky proto jsem od ní moc nečekala. Napsaná je pěkně, čte se dobře a děj je dost promyšlený ale i přesto je v postavách trochu zmatek a člověk už si na konci všechny nepamatuje. Ale jinak je to moc pěkný příběh.

masinkas
20.12.2016 3

Moc jsem se na tuhle knihu těšila ale přinesla jen zklamání. Jediné zajímavé bylo jak se vlastně všechny příběhy prolínají ale příliš zmatené a komplikované, přišlo mi to jako snaha o to být originální za každou cenu a přitom to mohla být tak pěkná oddechovka

Klárai
18.12.2016 1

Nějak mě to nenadchlo. Sorry.

jarinek
16.12.2016 1

Bohužel mě tahle knížka zklamala. Je vidět, jak důležité je nosit známé jméno. Kdyby se autorka jmenovala jinak, nebyla správně příbuzná, nikdy by se nedočkala takové propagace. Škoda. To prší moře se mi líbilo, ale tahle ne. Zbytečně překombinované a plytké.
Nemůžu doporučit.

take-in
16.12.2016 1

Opravdu nemůžu doporučit. Čekala jsem víc. Není to rozhodně odpočinková četba, člověk se musí na četbu soustředit aby mu do sebe děj zapadal (což není na škodu). Musím říct že mě nebavil ani děj nebo styl psaní. Pár "povídek" mě zaujalo ale dočetla jsem jí s velkým přemáháním. Za mě zklamání.. bohužel.

Balenka
12.12.2016 4

Pred čítaním tejto knihy som podľa recenzií usudzovala, že pôjde o knihu, ktorá sa mi buď bude veľmi páčiť, alebo ma nebude baviť vôbec. Našla som sa hneď v tej prvej kategórii, kniha ma veľmi zaujala, síce je v nej veľké množstvo postáv, ale to mi vôbec nevadilo. Páčilo sa mi ako sa príbehy jednotlivých žien prelínajú, nemohla som sa od knihy odtrhnúť. Takže určite odporúčam :-)