Bábovky

Bábovky
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365746/bmid_babovky-JCx-365746.png 4 5898 5898

Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu. Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou. Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text

skritek_cz
12.11.2016 4 z 5

Příjemná oddechovka pro ženy s celkem zajímavými příběhy navzájem se prolínajícími. V druhé polovině jsem tedy často přemýšlela, zda si nemám nakreslit strom vztahů, abych si ujasnila vztahy. Ale nakonec jsem to zvládla bez toho. Knížku bych ke čtení doporučila, líbila se mi, hvězdičku odebírám za to, že mě mrzí, že spousta dějových linií zůstala neuzavřena, nějak jsem doufala, že se ty příběhy na konci propojí a ujasní se.

Eviik
12.11.2016 2 z 5

Oddychové čtení. Však u pátého příběhu jsem měla co dělat, abych si pamatovala jaká postava je kdo a s kým je spojená.

PetK
11.11.2016 4 z 5

Upřímně to pro mě bylo docela milé překvapení. Ženské romány čtu jen sem tam, abych nějak rozředila detektivky. :-) Nečekala jsem od toho moc, takže jsem byla příjemně překvapená některými velmi pěknými slovními obraty, přirovnáním a způsobem uvažování, do kterého se mnohé ženy velmi dobře vcítí. Ve druhé polovině jsem se malinko začala ztrácet v nitkách vztahů, ale hvězdičku dolů nakonec dávám za konec, který pro mě osobně vlastně žádným koncem nebyl - i když to je velmi subjektivní. Ale celkově hodnotím kladně, jako oddechovka je to moc fajn.

sarkap123
09.11.2016 3 z 5

Ze začátku mě kniha bavila. První dvě tři kapitoly super. Potom se to začíná hodně zamotávat. Nikdy jsem s tím neměla problém, ale tady se mi postavy opravdu začínaly plést. Možná je to tím, že jsem knihu četla týden, takže jsem se musela v knížce vracet zpátky, abych se utvrdila, že ta postava je opravdu ta, která si myslím. Myslím si, že nápad a styl knihy byl dobrý, ale nedotažený do konce. Mrzí mě, že u některých příběhů nevím, jak vůbec dopadly.

Blembl
09.11.2016 1 z 5

Na knihu jsem se hodně těšila, ale bohužel mě zklamala. Nevýrazný, nenapínavý, nezáživný děj. Neměla pro mě žádnou obohacující hodnotu.

oskarka
09.11.2016 5 z 5

Pro mne jedna z nejlepších českých knížek ze současnosti.

Tercule
09.11.2016 2 z 5

Ze zacatku me kniha celkem zaujala, ale čím víc jsem se blížila ke konci, tim méně me zajímalo, co bude dal a o konci ani nemluvím :( Trochu zklamaní, ale moje chyba, neměla jsem od toho tolik očekávat.

2803
09.11.2016

Nic moc, čekala jsem mnohem více. Přišlo mi to nudné. První dva příběhy jsou trochu zajímavé, ale přemlouvala jsem se, abych to dočetla. Jediné pozitivum je, že po přečtení příběhů vám dojde, že nechcete být ani jednou z těch dam.

Bigluska
07.11.2016 4 z 5

Četla jsem to před velkými prázdninami... Četlo se mi to pěkně. Okolo sebe jsem slýchávala, že nedokázali občas rozeznat, o kom z těch 12 žen čtou. Mně se to tedy rozeznávalo hezky. Bavilo mě to. Kdybych měla čas, přečetla bych to na 100% jedním dechem. Těžko se mi od toho odcházelo, jak mě to pohltilo. Jediné a dle mě zásadní... konec. Ty se mi nelíbili ani u jedné z knih, co T. napsala...

Domuly
07.11.2016 3 z 5

Váhala jsem mezi 2 a 3 *. Kniha má perfektně zvládnutý marketing, masivní propagace zapůsobila a kniha se dostala do povědomí i mně. Lehce se to čte a stránky ubíhají rychle. Bohužel to bude tak všechno. Nejspíš bylo řečeno již vše dole v komentářích, ale autorka kombinovala až překombinovala. Nerozvinuté, plytké postavy, absurdní, nereálné situace, kostrbatá souvětí. Místo 12 žen se měla zaměřit třeba na 5, ale pořádně je propracovat. Takto byla jedna vedle druhé jako přes kopírák. Dále se mi opravdu nelíbilo, proč bylo slovo bábovka podsouváno v každém příběhu, mohla aspoň občas, nechat pracovat čtenářovu fantazii, místo toho každá druhá žena upekla aspoň bábovku. Nápad dobrý, provedení už tolik ne. Absence konce prakticky jen umocní dojem, jak strašně nedodělaná ta kniha je.

Merynkaw
07.11.2016 3 z 5

V příběhu jsem se taky občas ztratila, někdy mě strašně iritovali příběhy těch lidí, nicméně knihu jsem dočetla během 3 dnů. Myslím, že už nyní jsem zapomněla, kdo je kdo a kdo s kým...

Pheonix
06.11.2016 4 z 5

Na knihu jsem měla velká očekávání, vzhledem k tomu, jak se o ní všude mluvilo, psalo atd atd. Lidé mi po jejím přečtení říkali, že to zas taková "bomba" není a že se dost ztráceli v postavách, moje kamarádka si dokonce psala na papír, kdo s kým jak souvisí :D. Každopádně do čtení jsem se pustila i tak s nadšením a doufala jsem, že je vážně tak dobrá, jak se ve většině recenzí píše. A opravdu je! Bábovky mě opravdu dost překvapily, svou promyšleností a spojením postav, je to naprosto brilantní, smála jsem se, bylo mi smutno, na některé charaktery postav sem byla naštvaná. Prolnulo se ve mně dost emocí. Knize, ale i tak dávám čtyři hvězdy asi proto, že jsem opravdu u některé postavy musela zalistovat zpět, abych si vzpomněla, jak spolu vlastně souvisí s tou, o které právě čtu, jinak jí asi nemám co vytknout a určitě ji doporučuji ke čtení!

lenkaabooks
05.11.2016 4 z 5

Velmi dobře napsané. Ale musím přiznat, že jsem se občas ztrácela. Kdybych měla možnost číst knihu na jeden zátah, bylo by to ok. Bohužel jsem ji četla několik večerů a ne po sobě jdoucích a tak byl pro mne ten propletenec postav náročnější. I tak, fajn čtení.

barbora0275
04.11.2016 4 z 5

Knizka je skvele napsana a velice promyslena. Postav je dost a jsou spolu genialne propletene. Obcas jsem si v hlave ten spletenec zkousela predstavit a je to opravdu slozity pavoukovity graf. Nedelalo mi problem si pamatovat kdo je kdo, staci si zapamatovat jmena prvnich trech postav a potom to jde samo. Kazdou kapitolu vypravi jedna postava a micha se tam soucasnost- retrospektiva. Kde je dana osoba ted a jak se sem dostalo, co ji k tomu vedlo. ani to nebyl problem. Bylo to zajimave a ze zivota. Nedostatek vidim spise v tom, ze ve chvili, kdy je tech postav hodne, neni prostor pro jejich podrobnejsi vyvoj. Sice v dalsich kapitolach se setkavame s predeslymi hrdinkami, ale jenom okrajove, hodne veci si musime domyslet, hodne veci nechapeme, proc a jak se stalo. A potom znicehonic je konec knihy. Mam pocit, ze temer nikdo se nikam nedostal a chybi mi nejake vyusteni tech pribehu, ale to by ta kniha musela byt dvojnasobne tlusta.

hrabalikoval
04.11.2016 3 z 5

Na přečtení této knížky jsem se strašně těšila. Na všech sociálních sítích jsem četla samé pozitivní komentáře o tom jak je knížka úžasná, a že už dlouho nikdo nenapsal tak dobrou knížku.

Neříkám, že knížka není zajimavá ani že je nějak špatně napsaná. Naopak se mi libí jak autorka dokázala proplést 12 ženských osudů do jedné knížky tak, že se všechny znají. I když musím říct, že občas jsem se musela zamyslet kdo je kdo.

No na druhou stranu musím říct, že do poloviny knihy nebyl snad jeden dobrý konec kapitoly. Ano kniha je o životě, ale neříkejte mi, že všichni žijeme tak negativním životem. Vždy když jsem dočetla nějakou část knížky donutilo mě to zamyslet se nad životem s tím, že nechci dopadat tak jak hlavní hrdinky... vždyť skoro ani jedna z nich nedopadla v životě dobře :D (úmrtí, dluhy, nevěra, zničený dům, okradení kamarádky, vykrádání bytů...)

Konec téhle knížky mě dostal na tolik, že jsem si řekla, že knížku dám do knihovničky, aby ji zdobila, ale asi jí dlouho znova nepřečtu.

alena67
02.11.2016 3 z 5

souhlasím, oddychovka na dovolenou

Ajvet
02.11.2016 2 z 5

Kniha na letní dovolenou, nic víc.

Vlak7
01.11.2016 5 z 5

Krásně se četla, pro mě typická oddechová knížka. Doporučuji

meduzka123
31.10.2016 5 z 5

Krásně se to čte. Je to hodně realné takže někdy jsem po přečtení kapitoly měla zvlaštní pocit, ale celkově skvěle propojené osudy lidí. Je to zároveň trochu na přemýšlení, aby si člověk zapamatoval kdo je s kým propojený, ale to mě opravdu bavilo. Za mě doporučuji!

Knihontýnka
31.10.2016 3 z 5

Subjektivní vyprávění je báječné především proto, že postupně odkrývá osobnost a inteligenci a sociální inteligenci postavy. To se bohužel Radce Třeštíkové nepovedlo a kromě první kapitoly s Rebekou se v důsledku toho všechny příběhy tak trochu toho slily v jeden a ztratily důvěryhodnost. A navíc to byla depka. (Zdálo se mi to nebo má Třeštíková nějakej problém s chlapama?)