Bábovky
Radka Třeštíková
Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu, tentokrát k poslechu! Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou. Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text
Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: 2016 , MottoInterpreti: Simona Babčáková , Helena Dytrtová , Kristýna Kociánová , Lenka Loubalová , Klára Melíšková , Sandra Nováková , Iva Pazderková , Jana Plodková , Kristýna Podzimková , Barbora Poláková , Michaela Tomešová , Olga Želenská
Milá oddechovka, pro nenáročné čtenáře. Kniha se hezky četla, jednotlivé příběhy mě bavily, ale měla jedno velké ALE. Vadilo mi, že jsme se s každou postavou setkali jen jednou. U některých postav mě zajímalo, jak by příběh pokračoval dál a trochu mě štvalo, že jsem se to nedozvěděla.
Kniha neurazila, ani nenadchla. Ideální čtení na dovolenou, kde člověk nechce přemýšlet.
zajímavě propletené příběhy, některé více ze života, některé méně... kniha je velmi čtivá, tím že je rozdělena na jednotlivé povídky/příběhy, čte se velmi rychle a příjemně...pěkná oddechovka pro ženy
Má první kniha od Třeštíkové a rozhodně nebude poslední!
Bábovky jsou vtipné, lehké, oddechové čtení, které máte přelouskáno za chvíli.
Za mě 4,5* a už si brousím zuby na další knihu od této spisovatelky :-)
Rozhodně to není kniha, kterou můžete číst jednou za čas, jelikož si s největší pravděpodobnosti nebudete pamatovat návaznost příběhů žen, které kniha vypráví. I přes to, mě kniha nadchla a četla se velice dobře.. když tak nad tím přemýšlím blíže, jak to vlastně bylo s těmi penězi??? :D
Zajímavý román plný složitě propletených příběhů, které jsou spíše neveselé. Autorka jde občas až na dřeň a jinde zase klouže po povrchu. Každá postava má totiž jen velmi omezený prostor se vám dostat pod kůži a dost záleží, jestli narazí zrovna u vás na tu správnou strunu...Znovu číst asi nebudu, ale Bábovky pošlu do světa s pozitivním doporučením.
Chvili jsem se ztracela a musela si dat oddych, pak jsem docetla, ale konec me zklamal. Aspon neco mohlo dopadnout pozitivne. Je to cele takove negativni.
Příjemné, pohodové čtení, které se od jiných povídkových souborů odlišuje propojeností životů osob vystupujících v každé povídce (jako v životě). Jedná se o takovou velmi čtivou jednohubku. Nic víc, nic míň.
Kniha o běžných i neobvyklých problémech lidí. Oceňuji propojení osudů v jednotlivých kapitolách - to mě bavilo. Kniha se četla dobře.
Poměrně zdařilý společenský román, nicméně kniha vás neustále nutí přemýšlet o bytí a nebytí a o tom jak jsou lidské vztahy prohnilé ...
Od začátku mi knížka vysávala všechnu pozitivní energii. Každý příběh je něčím negativní a určitě to není oddechovka na letní večery. Neříkám, že každá kniha musí být růžová, ale tohle se mi vážně nelíbilo. Do jedné knížky dát milenku, smrtelně nemocnou ženu, nešťastné manželky, nevěry, hrozné matky a hrozné děti, drogy, prostitutku, úchyláka a kdoví co ještě je už vážně moc silné kafe.
Pohodové čtení, trošku pak zamotané, ale vymotala jsem se. Ideální na dovolenku nebo jen tak. Líbilo se mi.
Ideální knížka na dovolenou. Jednoduché a přesto zajímavé čtení. Příběhy jednotlivých postav se prolínají a Vám je možná trochu líp že nejste jediná na světe kdo má nějaký problém.
Čekala jsem to horší. Recenze a hodnocení tomuhle dílku moc nepřály, ale myslím, že velkou část negativní reklamy odvedlo i to, že to je prostě od veřejně viditelné osoby a prodává se to víc než lépe zpracované od méně profláknutého obličeje. Zpracování je podle mého takový lepší průměr, který vidím na různých litwebech. Všechny příběhy jsou uzavřené, bála jsem se, že to skončí víc otevřeně (i když pravda, díky té překombinovanosti a propojenosti každého s každým to bylo náročné uhlídat, musela jsem si udělat tabulku v excelu, abych viděla, která postava koho jak zná). Taky ty bábovky nacpané do každého příběhu mi přišly moc na sílu a obešla bych se bez nich. Ale ty samotné životní příběhy postav byly ok, nutilo mě to porovnávat s vlastními zkušenostmi s lidmi podobných osudů a některým postavám jsem charakter věřila víc, někerým míň, sneslo by to jít víc do hloubky, odůvodnit, proč se která chová tak... černobíle. Bylo to takové širší provedení „časopiseckých“ a internetových historek o osudech lidí.
Tuhle knížku jsem si vzala na dovolenou, bohužel jsem nevěděla do čeho jdu. Působila na mne velmi depresivně a jak někteří již zmínili, otevřené konce mě vždy trochu zklamaly. Jsem ráda, že jsem si tuto knihu přečetla, ale víckrát ji už do ruky asi nevezmu.
2016 | Bábovky |
2017 | Osm |
2018 | Veselí |
2020 | Foukneš do pěny |
2023 | Kde jsi, když nejsi |
Vážně jsme všechny takové kozy, jak autorka píše? Byla mi protivná každá jedna z postav, nebylo mi líto ani jediné, snad až s výjimkou posledního příběhu. Přesto to bylo fascinující čtení, které jsem si užila. Nejspíš i díky tomu, protože vím, že je to jenom kniha, která neodráží stoprocentní realitu ani celé spektrum ženských příběhů a osudů. Strašně se mi líbil ten nápad, rozsegmentovat knihu do 12ti příběhů, všechno bylo tak moc hezky propojené, zamotané, navázané.