Bábovky
Radka Třeštíková
Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu, tentokrát k poslechu! Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou. Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text
Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: 2016 , MottoInterpreti: Simona Babčáková , Helena Dytrtová , Kristýna Kociánová , Lenka Loubalová , Klára Melíšková , Sandra Nováková , Iva Pazderková , Jana Plodková , Kristýna Podzimková , Barbora Poláková , Michaela Tomešová , Olga Želenská
Moje druhá kniha od autorky. Její styl psaní je moje krevní skupina, s příběhy jsem byla spokojenější než u "Dobře mi tak", postavy a jejich osudy autorka propletla naprosto geniálně, ovšem musím se přidat k názoru, že konec byl až moc otevřený. Jasně, v obyčejném životě "knižní konec" taky neexistuje, pořád jdeme dál, ale sakra - jsem tak navnaděná se dozvědět, co se stalo s paní Dobrovolnou, s Ondrou, s Nikolou a jejími mámami... Chybí mi prostě nějaká katarze... přece nemůžu volat paní Třeštíkové, jak by to bylo dál. :D
V knize mi chybí lékař závislý na kodeinu, týraný pudl a odhalení, že sousedka je z jiné planety (dobrá, to už přeháním- to už by byl trochu jiný žánr) a bylo by to komplet. Četlo se mi to dobře, jen toho materiálu a lidských osudů bylo podle mého názoru při nejmenším na dvě knihy, vůbec by mi nevadilo, kdyby autorka trochu zvolnila.
Asi prvních 50 stran, dobré čtení celkem. Poté jsem se v tom začala ztrácet. Na mě to působí tak, že autorka nevěděla co dál s tím, takže přidala dalších 10 zbytečných postav a nějak to šlo do …. ztracena. Nedočetla jsem. A navíc je tam chyba, nikdo si asi s korekturou hlavu nelámal, kabelka fakt nemá uši.
Čím víc se postavy propojovaly, tím víc se mi kniha líbila. Žádné přeslazené románky, jen celkem reálné situace ať už úsměvné nebo spíše k pláči.
Neuzavřené konce se mi sem hodily, pokud chcete nějaký reálný příběh, nemůžete přece na konci mít větu: "A žili šťastně až do smrti."
Knizka se mi libila, oddychove cteni a rychle precteno. Na muj vkus zaver az moc otevreny.
Pohodové, pěkně propletené čtení. Líbily se mi realisticky popsané charaktery žen. Konec byl ale až moc otevřený. Celkový dojem trochu zkazil
Kniha se mi moc líbila.jednotlive příběhy parádní,za mě super jak se příběhy vzájemně prolínaly.
Mě se ta knih líbila. Všechny příběhy na sebe skvělé navazovaly a co nebylo vysvětlené v předchozím, se hned vysvětlilo v dalším. I když nebyli příběhy dokončené, tak na mě celá kniha zapůsobila a dala bych šanci i dalším knihám od této autorky.
Fajn oddychovka a nápad s prolínáním jednotlivých příběhů se mi celkem líbil. Ale ten ,,konec'', pokud se to tak dá vůbec nazvat, mě docela zklamal. Někdy mi otevřené konce nevadí, ale u této knihy mi to prostě nesedí.
Kniha se četla dobře, ale ztrácela jsem se v postavách, kdo je s kým propojený a taky mi vadily otevřené konce příběhů. Jinak pohodová četba.
Kniha bez deje a hlavne bez konce. Je to pribeh, ktery postupne z ruznych pohledu odkryva asi 15 lidi, kazdy neco o sobe a kousek ze spolecneho pribehu. To, jak se vyviji jejih pribeh dal nebo nedejboze konec, s tim uz se autorka neobtezovala :-) takovej ten pocit, kdyz knizka nema ani naznak konce a informaci o deji a vy litujete, ze jste ji cetli...
Hezká odpočinková knížka. Mám tento styl, kde se různě prolínají příběhy, moc ráda. Ale ty otevřené konce mi nedají spát :)
Za mě jo....mě se líbila, bylo to ze života, čtivé...je pravda, že chvilkama jsem se taky ztrácela v tom kdo je kdo a trošku mě mrzí, že spousta věcí nebyla objasněná, ale jinak SUPER :) !!!
Knihu mi doporučovala celá ženská strana rodiny, a tak jsem od ní asi čekala víc. To, že se kniha dobře čte ale přeci nestačí, když postrádá nějaký hlubší smysl. Jestli měl být umělecký záměr to, že nahlédneme okénkem do života 12 žen, zase je opustíme a nic se vlastně nedozvíme.. Nu, k tomu nepotřebuji knihu, hlavně ne román, ale stačí mi podívat se sousedům do oken - děkuji, nemám zájem. Kniha mě velmi zklamala a nejvíce po dočtení posledního příběhu. Nemusím otevřené konce, ale tohle se tak snad ani nazývat nedá. Je to jako by si autorka uprostřed knihy rozmyslela, že ji bude psát, a prostě skončila. Bábovky mě odradily od čtení čehokoliv jiného od paní Třeštíkové.
Bábovky se mi moc líbily. Nejdřív mě taky překvapilo, že příběhy nejsou ukončené, ale to je prostě život. Na autorce Radce se mi nejvíc líbí, že má perfektně promyšlenou snad každou větu, vždycky mě napadne, ty jo tohle řekla fakt dobře. Doporučuji í její další knížky.
Ze začátku mě knížka moc bavila, asi v polovině jsem se začala ztrácet a na konci knihy jsem bohužel nevěděla kdo je kdo.
Kniha je velmi dobře napsaná. Tak jednoduše a přitom zajímavě. Taky se mi líbila provázanost povídek. Ale přes to všechno je to pro mě průměrná knížka.
Možná mě trošku mrzí, že žádná povídka nebyla ukončená a tím pádem nevíme, jak to dopadne. A taky že u většiny povídek to vypadalo na, ne zrovna dobrý, konec příběhu.
Ale i tak se mi kniha líbila :-)
Nezaujalo me. Spousta pribehu, ale vadila mi jista neuplnost, nedotazenost.
Lehke odpocinkove ctivo.
2016 | Bábovky |
2017 | Osm |
2018 | Veselí |
2020 | Foukneš do pěny |
2023 | Kde jsi, když nejsi |
Za mě super, neměla jsem žádné očekávání. Autorka píše zajímavě, lehce mě vrhne do děje a rychle se její dílo četlo. Moc se mi líbí ta propletenost, se kterou jsem se ještě v takové míře nesetkala.