Bábovky
Radka Třeštíková
Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu, tentokrát k poslechu! Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou. Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text
Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: 2016 , MottoInterpreti: Simona Babčáková , Helena Dytrtová , Kristýna Kociánová , Lenka Loubalová , Klára Melíšková , Sandra Nováková , Iva Pazderková , Jana Plodková , Kristýna Podzimková , Barbora Poláková , Michaela Tomešová , Olga Želenská
Mě se líbila, dobře se četla, zajímavé propojení postav... měla jsem přečtené za tři dny.
Neuvěřitelné, jak dokonale se prolínají lidské životy. Jediné co mi na knize vadilo, že vždy, když se stal zajímavý zvrat, tak už vyprávěla další žena, což byl bohužel účel. Určitě se v budoucnu ke knize ještě vrátím.
Každá žena si tam najde svou kapitolu. Chválím hezké použití holčicích jmen. Odpočinková nenáročná kniha.
Kniha je určitě super. Četla jsem ji asi týden a po dvoudenní pauze jsem se trošku začala ztrácet ve jménech - postav je skutečně hodně. Rovněž mi nakonec uniklo, jak to bylo s těmi ukradenými penězi. Celá knížka mi přišla velmi vtipná, ale psaná ich formou pohledy mnoha různých žen - stěží mohou mít všechny stejný smysl pro humor a popisovat svět stejným stylem :-( Konce téměř všech příběhů byly v podstatě bez konce, což mě trošku zklamalo.
Kniha se čte velice dobře. Je to má první od této autorky a docela mě dostala. Určitě se zde dá použít rčení ,,jak je ten svět malý". Dvanáct žen, dvanáct různých osudů, které se neuvěřitelně protínají.
Moje prvni od Trestikove a urcite ne posledni. Vyhovuje mi jeji styl psani, kniha je ctiva, libila se mi forma - kazdou kapitolu vypravuje nekdo jiny a postupne do sebe vse zapada. Ale u poslednich kapitol jsem se ztratila natolik, ze jsem uz nechapala, kdo je vlastne vinik a jak to cele dopadlo. Kdyz jsem se pidila na netu po rozuzleni, nedokazal odpovedel zcela jasne nikdo z tech, co knihu cetli. Mozna zase za rok prectu znovu....
Kniha se mi líbila a velmi dobře se četla, propojení osob v knize bylo dobře promyšlené a zajímavé. Bohužel, člověk prahne u každého příběhu po nějakém vysvětlení a závěru a toho se nedočká, což mě trochu zklamalo. Vím, že to bylo autorčiným záměrem, ale konec byl takový nijaký a určitě se dal vymyslet trochu lepší.
Audioknížku jsem si chtěl poslechnout z důvodu, že knížky je "všude plno" a všude se o ní píše. Jak jsem čekal, tak to bylo hodně ženské čtení, ale musím uznat, že mě to celkem chytlo. Hodně postav a zvláště pak propojování jejích osudů bylo opravdu hodně zajímavé a poutavé. Knížka je krásně namluvená a každá postava má jiný hlas, což přidává na přehlednosti a umocňuje propojení posluchače s příběhem. Jen závěr mi přišel takový nijaký.
Pokud hledáte oddychovou knížku, u které nemusíte přemýšlet, je kniha Bábovky ta pravá volba. Nepřekvapí ani neurazí.
Těšila jsem se na oddechovku, ale trochu jsem se spletla. Četlo se to dobře, prolínání minulosti s přítomností mi neva, ale veskrze negativní naladění knihy mě celkem zklamalo. I to množství postav bylo místy už matoucí, měla jsem v závěru co dělat abych si ujasnila kdo je kdo a kdo s kým koho... No a ten konec???
Musím říct, že to nebylo vůbec tak špatné, jak se to může zdát při čtení některých hodnocení. Zajímavě pojaté vyprávění části životů 12 žen. Bavilo mě hledat jednotlivá spojení, protože každý příběh nebyl prvoplánovitě připojen k jinému a postavy měly i jednodušše načrtnutou psychologii. Víc to ani nešlo, na každou osobu bylo vyčleněno jen málo stránek, ale možná to tak bylo lepší, děj byl tak svižný a nijak vleklý. Kniha nepřináší žádné hlubší zamyšlení, než že naše životy jsou vždy propleteny s dalšími a svým jednáním ovlivňujeme i druhé, ale podle mě to dostačuje. Je to jednoduché, odpočinkové čtení. Můžu doporučit.
Začátek jakž takž, tudíž jsem se nechala zlákat. Jazyk a styl vyprávění docela pěkně plyne (i když těch sprostých slov by mohlo být míň), ale výstavba děje a závěr mi přijdou dost přitažené za vlasy. Jak píše Sova15 - je to ze života. Jenomže vytrhané z kontextu a halabala seskládané, jak se to autorce zrovna hodilo.
Byla to moje první kniha od RT a popravdě, na delší dobu se jí určitě vyhnu.
Tato kniha pro mě byla ztráta času. Dala jsem na doporučení a na kladné ohlasy všech, ale byla jsem zklamaná. V knize bylo příliš mnoho postav a všechny byli depresivní a nesympatický. Ano, život je sice těžký a ne vždycky to funguje tak jak si člověk naplánuje, ale nějak jsem nesplynula s dějem ani s postavami.
Jedna z knížek, co se čte sama. Styl Radky Třeštíkové je krásný. Pravda, trochu se mi postavy motaly, ale vzpomněla jsem si na ně. Doporučuju, je to ze života.
Na mnohá doporučení jsem si tuto knihu vypůjčila s tím, že to bude příjemné a pohodové čtení. I podle popisku se zdá, že v tom bude trocha vtipu. Prosim vás, kde ten humor byl?!? To byla jedna deprese za druhou. Přece takhle tragický to snad neni, aby každý podváděl, všechny ženy své muže nenáviděli a všechny žily jen v bídě a nouzi..... Pro mě konkrétně teda moc depresivní.... ALE.... líbilo se mi propojení příběhů, vykreslení generačních rozdílů a i ty bábovky v každém příběhu. (I když teda nevím, jestli je to snad nějaký jinotaj? Já to nerozklíčovala).
Taková oddechovka. Ale vymyslet takové spletité propojení všech postav muselo dát práci ;-)
Přikláním se do tábora těch, kteří knihu považují za ztrátu času.
Ani jedna hlavní hrdinka mi nepřišla sympatická, prakticky všechny mne iritovaly svou naivitou. I když mi přijde, že autorka umí psát čtivě, není to nic platné když to o čem píše je o ničem, respektive zaujme to tak maximálně divačky Ordinace, Ulice a podobných primitivních nekonečných seriálů rádoby z každodenního života. A to nemluvím o tom jak děj neustále přebíhá do současnosti a minulosti. Z jedné postavy na druhou apod.
2016 | Bábovky |
2017 | Osm |
2018 | Veselí |
2020 | Foukneš do pěny |
2023 | Kde jsi, když nejsi |
Doporučujem si postupne kresliť jednotlivé vzťahy - kto, s kým, deti, milenky, kamarátky..pretože časom sa v tom človek začne strácať :-) Ale bavilo ma to velmi!