Karty jsou rozdaný
Garth Ennis
Ve světě, kde se oblohou prohánějí hrdinové v kostýmech a maskovaní mstitelé se plíží nocí, musí někdo dohlédnout na to, aby si „supráci“ moc nevyskakovali. A taky že dohlédne. Billy Řezník, Hughík, Mateřský mlíko, Francouz a Ženská jsou Banda: tým velmi nebezpečných individuí, operující pod CIA, z nichž každý je odhodlán bojovat proti nejnebezpečnější síle na Zemi – totiž supersíle. Některé superhrdiny je nutné sledovat. Některé je nutné krotit. A některé z nich – čas od času – je nutné prostě smáznout. Tehdy přichází chvíle pro Bandu. Pusťte se do nové kontroverzní série od scenáristy Gartha Ennise (Preacher) a kreslíře Daricka Robertsona (Transmetropolitan), jehož první kniha je doplněna úvodem od Simona Pegga (Soumrak mrtvých) a dosud neviděnými náčrty.... celý text
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Boys 1: Name of the Game, 2011
Tohle jsem si naprosto suprácky užila. Vykreslení superhrdinů jako uchylných prasat mě pobavilo. Protože, kdo se jim diví? Celý den koukat na dudy své polonahé kolegyně musí být vskutku náročné. A druhá strana byla sympatická kvůli myšlence, kterou Banda razí. Nebýt moc upjatí, umět si z věcí udělat prdel a nebýt přehnaně vážní. Kdo tohle neumí, měl by se Ennisovi vyhnout obloukem. Ať nemá zdrásané srdéčko.
Antisuperhrdinská satira nejtěžšího kalibru. Měl jsem, ale pocit, že Ennis už to někdy nechává zajít až moc daleko. Hlavně v tom jaké prasata mohou supráci být. Přesto má Banda hodně kouzelných momentů a když už máme poviný úvod za sebou, těším se kterým směrem se to všechno bude ubírat. Robertsonova kresba je sázka na jistotu a některé až bizarní výjevy vám vryje do paměti, možná až s přílišnou razancí.
Vynikající dílo, popisující supráky jako bandu uchylaku a prasaku kteri vlastne neumi nic :) Ennis zkratka nesnasi supraky. Oplzlosti a sprostymi slovy je narvano :) Uz at je venku dalsi svazek.
2004 | Jako pára nad Texasem |
2005 | Syn člověka |
2013 | Karty jsou rozdaný |
2004 | Punisher 1 |
2016 | Darkness Kompendium: Kniha 1 |
Pěkná koncepce a ten začátek ala Sedm statečných se neomrzí.