Barbaři z ledové planety
Ruby Dixon
Barbaři z ledové planety série
1. díl >
Mezinárodní knižní fenomén míří do České republiky! Co může být příjemnějšího než se na ledové planetě přitulit k velkému, hřejivému mimozemšťanovi? Nejspíš si myslíte, že být unesena mimozemšťany je to nejhorší, co se mi mohlo přihodit. Tak to se pletete, protože tihle mimozemšťané měli potíže s motorem, a tudíž náklad lidských žen – včetně mě – vysadili na ledové planetě. Žádná z nás není k životu v téhle bezútěšné, mrazivé pustině vybavená. Ale protože si mě v podstatě zvolily za svou vedoucí, nezbývá mi než se vydat do sněhu hledat pomoc. A taky že ji najdu. U velikého, modrého mimozemšťana s rohy, který se mi představí poněkud nezvykle. Tvrdí, že jsem jeho družka, jeho vyvolená – a že to předení v jeho hrudi vyvolává moje přítomnost. Pomůže mně a mým lidem přežít, ale má to jeden drobný háček. Nejsem si jistá, že mě nechá odejít.... celý text
Literatura světová Sci-fi Erotika
Vydáno: 2024 , Laser-books (Laser)Originální název:
Ice Planet Barbarians, 2015
Tak jsem si po prvních stránkách říkala, co jsem to začala číst za totální kravinu. Já nikdy žádnou knihu o mimozemšťanech nečetla, tak jsem si klepala na čelo, co jsem se to rozhodla číst. Nikdo by mě nenapadlo, že mě něco takového tak chytne a já jsem knihu nakonec přečetla na jeden zátah :)))
Svižný příběh, žádné zdlouhavé pasáže a rovnou se jde na věc. Upřímně bylo to super. Nasmála jsem se a opravdu mě to pobavilo. Knížka rozhodně není o žádném dumavém příběhu a ani si na to nehraje. Těším se na další díly, byla to příjemná oddechovka.
Rozhodně doporučuji.
Tak tohle byla jízda. Ze začátku jsem si říkala, co to bude asi za blbost, ale musím říct, že je to hezká kniha. Je to na způsob fantasy s velkým nádechem erotiky a trošku i víc romantiky. Musím říct, že se těším na další díly.
Georgie unesou mimozemšťani s dalšími dívkami, po cestě mají, ale poruchu a proto je vysadí na neznámé planetě a nechají je tam. Georgie jako jediná a odvážná jde hledat pomoc a najde Veklana.. Obra s rohy, který ji na rukou nosí... Dál už bych raději nepokračovala. Každopádně je to hodně red romantika.
Georgie je spolu s dalšími ženami unesena mimozemšťany, po cestě se vyskytnou technické problémy a tak je mimozemšťané vysadí na nejbližší planetě s tím, že se pro ně vrátí. Jenže Georgie se vydá hledat pomoc. A najde Vektala.
Nooo, teda :D. Kde začít?
- sci-fi nečtu a tenhle žánr celkově mi není moc blízky ani ve filmové produkci, ale jo, tady mě to bavilo - akorát když konečně došlo k něčemu, co by mě zajímalo, tak to skončilo stejně rychle jako to začalo :D
- zajímala by mě větší historie Vektalova kmene (ale třeba v dalších dílech)
- ta romantická linka byla na mě asi až moc - jakože chlap, co hned vyplní vše, na co pomyslíte a nikdy neřekne ne? Ani se nenaštve? Nezlobí? Žádná italská domácnost? :D v tomhle ohledu se těším na příběh Liz - ta si myslím, že si nenechá nic líbit :D
- linka, která se odehrává v kožešinách :D - no, já se divím, že to píšu, ale na mě tam toho bylo až moc :D - ale tady se ukazuje, že kdybychom teda už měly svého druha a nebyly by - televize, kina, knihy, divadla, kavárny, cokoliv venku krom ledu - no, co bychom asi tak celé dny dělaly :D - asi bychom také byly pořád v kožešinách :D
Celkově mi to přišlo zajímavé - ocenila bych více toho světa kolem, více vysvětlení - na druhou stranu, co chcete popisovat na sněhu a ledu - trošku umanutějšího mimozemšťana a drzejší pozemšťanku a byla bych spokojená :). Možná venku nějakou zábavu (lední hokej? :D), abych nečetla pořád o aktivitách v kožešinách :D.
Panebože co to bylo??... už dlouho jsem se tak nenasmála. Neměla jsem od knížky žádné očekávání ani představu co z toho může vlastně vzniknout a jsem mile překvapená. Knížka se mi líbila. Určitě si ráda přečtu další díly.
Dostala som od knihy presne to, čo som čakala. Oddýchla som si a zasmiala som sa. Áno, bolo to ufónske porno, noa? Bolo to super! Vektal bol zlatíčko a ja som hltala stránku za stránkou.
Teším sa na ďalšie časti série ;)
Mě kniha nadchla. Asi jsem nečekala nějaký propracovaný příběh, naopak. Takže když jsem po několika stránkách četla popis sexuálního chtíče, doprovázeno barbarskými pudy, vůbec mě to neodradilo nadšeně jsem četla v podstatě přes noc. Pokud čekáte výraznou dějovou linku, nedočkáte se, avšak zato dostanete chuť se přitulit k tomu, koho máte při ruce
Super!
Těším se na další díly!
Ja neviem co si mam o knihe mysliet. Vazne neviem. Pripada mi to, ze sa autorka inspirovala E.T., Avatarom, StarWors, Votrelcom, Dnom nezavislosti a co ja viem cim este a vsetko dokopy napchala na papier a pridala nejaky ten dej a erotiku a TADA kniha je na svete Najprv som si myslela, ze je to len divne, a ze sa to casom nejak zaujimavo rozbehne, ale mylila som sa a som vazne zmetena a toto prosto nebolo pre mna
Kdyby mi tuhle knihu nenacpala jedna slečna v knihkupectví přímo do ruky se slovy: Tohle je totální úlet, mrkni na to!, nejspíš bych si ji nikdy nevšimla. Ale jsem moc ráda, že jsem ji měla možnost číst.
Na vesmírný prostředí moc nejsem, ale upřímně - tady se to odehrávalo převážně na zemi - jenom ne na té naší. Svým způsobem je děj sladkej jak cumel, ale autorka to ukočírovala tak akorát na hraně aby to nebylo už moc. Navíc to okořenila humorem a to bylo taky to hlavní, čím si mě na začátku získala. No a samozřejmě nemůžu opomenout fakt, že autorka umí nažhavit představivost.
Příjemný, odpočinkový čtení. Docela se těším až sáhnu po dalším dílu.
Tak toto byl fakt úlet…Nic podobného jsem zatím nečetla, taková sci-fi eroťárna? Ale pořádně žhavá a zároveň i dost vtipná. Nejvíc jsem se nasmála při tom, jak se snažila Georgie s Vektalem komunikovat. Oceňuji, jak si s tím překladatelka poradila. Skvěle jsem se pobavila a čtení si užila. Chyby by se určitě našly, kdybych je tedy chtěla hledat.
Byl to bizár? Bezpochyby. Vadilo to? Ani omylem!
Divím se tomu nízkému hodnocení, za mě to bylo naprosto geniální. Kdo čeká sci-fi, ruce pryč, toho tam moc nenajdete. V nějaké romanci (tuším, že byla od Penelope Ward nebo Vi Keeland), byla skupina stařenek, která četla podivné erotické romány - a přesně to jsou Barbaři z ledové planety, kde o mezidruhové techle mechtle není nouze.
Děj je velice jednoduchý, ale nechybí tam vtip, velmi úsměvné scénky a vzrušení. Kdo čte rád erotické romány, ale už ho ničím nepřekvapí prostředí příběhů a má dost vztahů šéf-zaměstnankyně, svobodný otec-chůva apod. tady nešlápne vedle.
Předsudky stranou, kdo nechtěl vlastního modrého mimozemšťana, který je lehce majetnický, ale něžný ňouma, co by pro svou družku udělal první poslední. Navíc je extrémně mazlivý. Doporučuju všem, kteří pochopí nadsázku, nevadí jim vyjít ze zajetých kolejí a mají rádi porci (mezigalaktické) exotiky a originality. Těším se na další díl.
BOŽE!!! :D neskutečně jsem se bavila, ale fakt řehtala smíchy. Už se těším na další. Z první kapitoly si říkám, hmm no tak jsem zvědavá, ale pak ... pak to vážně začalo být zajímavý, zábavný a vzrušující :D A Vektal? to je takový zlatíčko, vážně mi ho bylo ze začátku líto jak to s ním dopadne, je vážně zlatý :)
Trochu bizar ale číst se do dalo.. Taková oddychovka na večer, k tomu nějakého šikovného pomocníčka do ruky, protože některé scény byly opravdu dost žhavé. A kdo tvrdí že ne a nic to s ním nedělá kecá. Takové mimozemské vzruso.
Neříkám, že to občas nebyla prd*l :D ale i toaletní papír s potiskem má větší literární kvalitu než tenhle počin :D
Souhlasím s tím, že to byl bizár a přesto hodnotím jako povedené.
Knihu jsem přečetla v podstatě na jeden zátah. Je to čtivé a návykové, ikdyž ne každému to asi sedne.
Hrozně mě bavily pasáže, kdy si nerozuměli, pak už to byla typická lovestory. Na vypnutí myšlenek naprosto ideální kniha.
Já si druhý díl rozhodně přečtu a už se na něj těším. Mimo jiné - krásná obálka, takže za mě 5*.
(SPOILER)
Tak jo, to mě pobavilo.
Zajímalo by mě, jaký konkrétní osud jim chystali původní únosci. Jakože přeci si holky nemohly myslet, že za každou cenu skončí v kožešinách v jeskyni :).
Georgie alias "Šorší," bože, ten překlad je úžasný a skvělý, se vydá pro pomoc a najde svého chlápka, který je prý "mazlitelný" a za určitých okolností přede. První setkání mají bouřlivé :), pak to frčí.
Schválně, kdo si po dočtení knihy měřil zápěstí, ehm?
No jako... asi jsem dostala, co jsem čekala.
Tohle byl docela bizár. Kniha nemá prakticky žádný děj, tedy s jakoukoliv hloubkou nepočítejte. Zároveň zde nebylo ani žádné dostačující vykreslení prostředí ani postav. Píše se tam jen o sexu, kolem kterého se vše točí, ale to jsem podle přečtení recenzí i očekávala. No nelituji, že jsem knihu vyzkoušela. Byla to vlastně první kniha o mimozemšťanech, co jsem kdy četla. Námět by byl zajímavý, ale musel by být jinak zpracován. Do dalších dílů se ale již v plánu pouštět nemám, stačilo :D
Neocekavejte od toho zadnou High fantasy, ani dechberouci sci-fi. Tohle je hrozne vtipna, feel-good romantika, ktera je napsana opravdu ctive a zabavne. Nahlas jsem se smala a fandila hlavni hrdince. I support womens rights and wrongs
Nějak jsem se při prvním pokusu zasekla hned na první kapitole. Včera jsem si řekla, že bych to mohla zkusit podruhé a vyšlo to :). Dostala jsem přesně to, co se od obálky dá očekávat, sci-fi erotická romantika se špetkou humoru, která se opravdu snadno čte.