Bestie
Mark E. Pocha (p)
Po stopách bestiálního vraha. Vraždy. Vždy to začíná vraždami. A někdy to jimi i končí… Podunajská nížina na jihu Slovenska bývala klidným místem pro život, dokud v rychlíku na trati Košice – Bratislava průvodčí neobjevil zohavená těla dvou mrtvých studentek. Bezradná policie nemá jedinou stopu a nemá ani tušení, že pachatelem není obyčejný vrah… Narazila totiž na Bestii. Bestii v lidské kůži. Mezitím se skupinka gymnazistů z okresního města Komárno potýká se svými každodenními starostmi, školou a zlomenými srdci… O několik stovek kilometrů dál se válečný veterán zotavuje z mozkové příhody a balí přitom zdravotní sestřičky… Jejich osudy se brzy protnou. A bude to bolet. Protože Bestie kuje pikle. A ve sklepě ukrývá hrůzné tajemství. Bestie je příběh volně inspirovaný skutečným vrahem z období socialistického Československa. Za své děsivé činy byl Štefan Svitek odsouzen k trestu smrti a nakonec byl i popraven (byť podle některých hlasů unikl a dodnes se úspěšně skrývá před rukou zákona…). Kniha se zabývá zkoumáním lidské mysli a v literární podobě pátrá po příčinách, kvůli nimž může z běžného tichého dítěte vyrůst lidská bestie.... celý text
Brutální žánrovka. Všechna varování na obalu knihy nelžou. Skutečně je potřeba dobře zvážit, jestli jít do toho. Cílová skupina čtenářů je kolem dvadseti, my starší, se nepřiznáme;) Příběh má všechno co má mít, Mark se posouvá, ví, co chce psát a dělá to dobře. Podle mě je to jeho nejlepší počin.
Tak tohle byla luxusní a nechutná jízda. Vůbec jsem nevěděla co od knihy očekávat, jen, že to bude brutální. Už obálka knihy se velmi povedla a úžasně se vyjímá v mé knihovně. Teď už chápu, že kniha je +18 a pro silné žaludky. Jelikož kniha je inspirována skutečným vrahem, donutilo mě si o něm najít informace, u kterých jsem jen valila oči a byla zvědavá jak moc se to odrazí v knize.
Na začátku jsem se obrovsky bavila při konverzacích teenagerů a jejich vtipných poznámek. Dětství a život Števka byly hrozné a člověk pochopí, že se to nějak na lidské osobnosti podepsat musí.
Autor v knize využil i informace o psychologii vrahů, jimiž ji ovláštnil. Nevěřila jsem tomu, že ve mě Mark při četbě probudí tak odlišné pocity. Od zábavy po soucit a úzkost až po znechucení.
Během posledních kapitol jsem byla napnutá jak struna, dokonce jsem se přistihla jak si tahám vlasy.
Rozhodně nedoporučuji slabým povahám a mladším čtenářům kvůli opravdu detailnímu popisu (který mě osobně velmi těšil) a sexuálním odlišnostem.
Slovensko, Slovenská republika Československo sérioví vrazi sadismus skutečné kriminální případy podle skutečných událostí slovenské horory
2019 | Oni |
2020 | Bestie |
2016 | Zombie apokalypsa |
2010 | A bude hůř! |
2021 | Země kanibalů |
Autor této knihy, se nechal inspirovat skutečným bestiálním vrahem z Československa. Není divu, že je tedy určena od 18+ roků. Vůbec jsem nevěděla, co od příběhu očekávat. Jen, že to bude brutální a nechutné. A ono to přesně takové bylo. Ale nebývají přesně takový ti masoví a sérioví vrazi - bestie? Když podle různých příběhů, co se stali, víme, čeho můžou být schopni? A tenhle příběh je o jedné takové bestii. Rozhodně čtení není pro slabší povahy, kvůli detailním popisům a zvláštním sexuálním choutkám.