Bestie
Nicol Keithe
Chris: Celý svět mi měl ležet u nohou. Byla jsem stvořena k tomu, abych získala jen to nejlepší. On měl být mojí vstupenkou do ráje, jenže jsem dostala víc, než jsem vůbec očekávala. Finn: V okamžiku, kdy překročila práh mojí kanceláře, měla jasný plán. Jenže já měl už dávno ten svůj. Obrátí můj život naruby, nebo to budu já, kdo otřese jejím světem? Vítejte v mém osobním pekle.... celý text

Ještě nikdy, jsem nečetla, něco takového! I když se v knize nachází varování, moc jsem ho nebrala vážně, protože ledasco se označuje za dark a nakonec to tak strašný není. Ale do prdele co bylo tohle ?
Musím zatleskat jak to bylo napsaný, protože jsem bojovala s nutkáním číst dál a nebo knihu zahodit a dělat, že neexistuje! A tak jsem hltala stránku za stránkou a po dočtení vím, že spát v klidu určitě nebudu.
V knize určitě nejsou sympatické postavy, hřejivé vztahy a nebo loajální přátele a přesto bych nepřála, ani svému největšímu nepříteli, prožívat něco takového.
Autorka má sakra koule, je to tak syrový a tak dobře napsaný! Ani nevím co víc k tomu napsat, snad jen, abyste to varování braly vážně, než se do čtení pustíte…..

Dočteno a už to chápu. Všechny ty recenze a chválu, ale bohužel i negativní komentáře. Je to brutálně silný příběh. Nechutný, opravdu odporný,ale bohužel pravdivý. Napsala jsi něco, čeho se bojí snad každá ženská. Přiznávám, že začátek mě opravdu nebavil, dokud ji manželka nečapla za vlasy. Pak už jsem hlatala každé slovo. Myslím, že by se tohle mělo zařadit mezi povinnou četbu. Je to hnus tahle knížka. Něco tak odporného, že to prostě musíte číst a potřebujete vědět,jak to dopadne. Napsaný je to dokonalé. Pocity, charakteristika postav, emoce a zvrhlost. Ty zápletky a celkově, prostě dokonale nedokonalý. A tvoje odvaha s tímhle jít na trh je neskutečná. Ale i tohle je potřeba číst. Láska není jen slunce a duha, láska je dost často krev modřiny a slzy, a tys ukázala tu zvrácenou tvář tehle mrchy. Libilo se mi,jak jsi mu dala lehké slitování a empatii. Chris, i když je smyšlená,tak věřím, že někde teď žije spokojený život a pomalu se léčí z toho, co ji potkalo. Chloe, aby zdechla. Ten zmrd s malým pérem ať zdechne s ni. Je to odborný příběh, to víš, ale neskutečné skvěle napsaný a já ti za to tleskám, klaním se a smekám klobouk. A abys to pochopila, nelíbilo se mi to, ale bylo to krásný

Drsná kniha, která vás hned v úvodu varuje, co vás čeká a je jen na vás, zda to budete respektovat nebo díky tomu knihu odložíte, protože žádný čajíček vás v knize opravdu nečeká. Je to smršť emocí, kde rozhodně žádné hezké nečekejte. Když už si myslíte, že by tam mohl být alespoň kousek romantiky? Vzápětí jsou vaše naděje zadupány do země a dostanete jen další drsnější a temnější odpověď nazpět. Postavy jsou vykresleny tak bravurně, že je nenávidíte celou dobu, co to čtete, ne-li v některých okamžicích ještě víc, ale i tak prostě chcete číst dále a stále je ve vás malá jiskřička, kdy doufáte v lepší a šťastnější pokračování. Ale marně.
Kniha je jen pro hodně silné povahy, ale když se odhodláte, tak vás vtáhne, protože je dobře napsaná, ale také vás semele až na dřeň. Je to kniha s nálepkou "na vlastní nebezpečí", a zároveň unikátní, že si nebere servítky.

Uf. Tak takhle rozporuplné pocity ve mně kniha dlouho nezanechala. Už při úvodním varování jsem si říkala, co mě asi čeká?!
Představte si, že potkáte prvotřídní mrchu, která nejen že má ostré lokty, ale jde v životě takzvaně “přes mrtvoly. A tahle mrcha potká sadistu, kterého chce dostat. Jenže netuší, že si zahrává s ďáblem. A to nemyslím obrazně.
Jak tohle může dopadnout? Já si upřímně od poloviny knihy myslela, že jedině smrtí.
Brutalita, surovost, bezcitnost, všemožné násilí, sadomaso etc. - takových slov bych mohla použít tisíc a stejně by to nevyjádřilo, co je v knize obsaženo.
Pokud máte silný žaludek a jste tak zvědaví jako já, tak si to přečtěte. V hlavě mi to bude ještě nějakou dobu šrotovat.

Bestie od Nicol Keithe je temná, drsná a úplně jiná než většina toho, co jsem kdy četla. Připomnělo mi to trochu Sirénu od Tiffany Reisz – zvrácené, ale zároveň fascinující. Ačkoliv to rozhodně nebylo nic lehkého, musím říct, že se mi knížka vlastně líbila.
Je to opravdová dark romance, žádné sladké příběhy, kde se hlavní hrdina jen tváří jako grázl, ale pod povrchem je romantický princ. Tohle ne. Finn je tyran, a to bez příkras. A Chris? Ta rozhodně není nevinná princezna – je to mrcha každým coulem. Jenže i tak vám jí bude líto, protože její příběh a situace, do kterých se dostane, jsou neskutečně drsné a působí až mrazivě uvěřitelně.
Psychologický aspekt celé knížky je skvěle propracovaný, což přidává na reálnosti příběhu. Autorka odvedla úžasnou práci při vykreslení emocí, dynamiky mezi postavami a jejich vnitřních bojů.
Rozhodně to tedy není žádná oddechovka – spíš silný, drsný a místy znepokojivý příběh, který vás přinutí přemýšlet a dlouho ho nedostanete z hlavy. Pokud máte rádi opravdu temné romance, Bestie by vám neměla uniknout. Ale připravte se, že tohle čtení vás rozhodně nenechá chladnými.

Temná kniha, která ukazuje několik druhů lidské psychiky.
Na knihu nezapomenu a jistě si ji ještě přečtu

Tohle byl nářez. Je mi zle. Panebože, tohle byl masakr. Fuj! Nečekaný závěr, který mě dodělal. Bože, tohle bylo, ani nevím co to bylo. Nejradši bych hodnotila odpad, ale to nemůžu, protože napsaný je to bravurně. Tedy z větší části. Někdy byly hlášky a myšlenkové pochody dost chabé. Z téhle knížky se budu dlouho léčit romantickou beletrií. Abych se přiznala, tak jak se násilí stupňovalo, tak jsem čím dál víc přeskakovala řádky a doufala v konec. Bylo to prostě moc. Rozhodně je to kniha na jeden zátáh, protože věřte mi, nikdo se k něčemu takovému nevrátí, když ji odloží. Tudíž moje doporučení je vyhradit si na knihu jeden den a rychle si připravit nějakou oddechovku.
SPOILER:
Bože jsem tak ráda, že tihle dva lidi neměli vlastní děti. Byli by zrůdnými rodiči.
Z Chris jsem rozpčitá, ano je to svině. Už od začátku knihy to byla MRCHA. Na druhou stranu si takové násilí nezaslouží nikdo ani ona, která to od začátku neměla v hlavě v pořádku.

„Když člověk řekne, že je v prdeli, měl by si to třikrát rozmyslet, jestli v té prdeli opravdu už je, nebo teprve dráždí šiškou předsálí.“
Chris je okouzlující, krásná, chytrá a… svině. A já říkám ano! Dost bylo empatických hrdinek, co by si nechaly uřezat uši, jen aby někdo netrpěl! Kdepak, Chris je sobecká, egocentrická a jde přes mrtvoly. Její podlost a arogance ji ovšem také zaslepí a ona přehlédne pár červených kontrolek, jako typická ženská v autě. Stačí přivřít oči a kontrolky zmizí! Pro trochu luxusu se klidně nechá ojet jako fena u popelnic. A nakrásně se také může stát, že z mrchy bez svědomí se stane uzlíčkem nervů třesoucím se před trýznitelem. A bestie může být lapená ještě šílenější, a především zvrácenější bestií.
„Tančila jeho zkurveně zvrácená duše na zbytcích mé důstojnosti? Šlapal po mých citech ve svých zasraných značkových botách, zatímco moje tělo krvácelo?“
Finn je prototypem nadsamce, co by na svoje péro, jež nejde ani obemknout dlaněmi, měl mít zbrojní pas. Protože „s tou sbíječkou, co má mezi nohama, by klidně mohl třísknout do diamantu a vsadím malíček u nohy na to, že by tam zůstala rýha“. Ale všichni chápeme, že v takových knihách se pomocí malého kašpárka příliš velká show neodehraje (sorry Edwarde...). Krásu často doprovází vnitřní temnota. A Finna vzrušuje moc a kontrola. A přijde chvíle, kdy se rozhodne, že bude Chris ovládat, vlastnit, zničí ji jak cigánskou hračku a pak ji pomaličku a trýznivě poskládá dohromady jako puzzle. A bohužel má spoustu peněz. A kde jsou peníze, tam je všechno.
„Když se rozhlédnu kolem sebe, zjistím, že zdaleka nejsem jediná žena v okruhu několika metrů, co si právě vyrvala dělohu a naservírovala mu ji na zlatém podnose k nohám.“
Konečně kniha, která splňuje parametry dark romance. Tady prince na bílém koni nečekejte, leda by se Finn rozhodl nějakého toho jednorožce splašit a nechat jej znásilňovat Chris až do bezvědomí… Dopředu říkám, že tahle kniha je za mě lepší než Haunting Adeline, protože má koule. Autorka se toho nebojí. Otevírá téma, která jsou ve společnosti tabu. Je to absurdní? Mnohdy ano, ale nedělají přesně tohle prachatí zmrdi? Co chválím, je určitá autentičnost textu, mnohdy mě ty hlášky neskutečně bavily! Příběh o frajerce, ze které se nakonec tak trochu stane tupá ovce čekající na porážku a sadistovi, který není schopen citu. Topkou jsou charaktery postav – obě jsou konstantní a realistické. Plíživost promyšlené manipulace mi naháněla husí kůži. Tady čuchám menší rešerši psychologie?
„Já tě zničím, maličká. A až s tebou skončím, budeš mě prosit, abych tě zabil.“
Pak je tu ale druhá stránka. Slovosled a časté chyby kazily celkový dojem. Kombinace hovorové a spisovné češtiny mi také příliš nesedla. Některé myšlenky se opakují, jako když o sobě Chris několikrát řekne, že je královna apod. Příběh se odehrává v Anglii a oba pracují ve firmě, oba mají spoustu práce a chodí sem tam, ale nevíme, jaká práce to vlastně je. Pak když má jedna postava otřes mozku a krvácí, tak jediné co ji zajímá, je sexy vráska na čele. Ehm, nevěřím tomu a bylo to zbytečné. Celkově pracně vystavěné drama zastírá rouška neustálé nadrženosti, mnohonásobných orgasmů a bušení do toho jak králíci. Větu: „Udělám se a bude to kurva velký“ ukládám do šuflíku hned vedle mamutího údu… A proč se to musí ověnčit jakýmsi žánrem dark no-romance? Oceňuji konec, byť byl lehce patetický, ale dojem zanechal.
„Prudce lapá po dechu. Vrazím jí facku. Protože chci, protože můžu. Jen ke mně zvedne zrak a tváří jí přelétne úšklebek. Škubnu jejími vlasy a narvu jí ho tam znovu.“
Celkově mě ale kniha bavila, hodnotím 3/5* a určitě doporučuji k přečtení, protože takové noční můry jsou denním chlebem mnoha žen na světě. A ano, částečně to podstupují dobrovolně, je to však omluvenka pro sadistické bastardy? Určitě budu sledovat i další tvorbu autorky.

(SPOILER)
Čekala jsem, díky komentářům zde (které mě ke čtení přilákaly), lecos. Ale na toto jsem připravená nebyla.
Klobouk dolů před autorkou, jak je to napsané, protože jsem se neustále zmítala mezi touhou číst dál a vymazat knihu ze čtečky a už nikdy se k ní nevrátit.
Tohle byla šílenost a kdo uvažuje o tom, že varování na knize a věková hranice 21 let je jen k upoutání větší pozornosti, tak NE! Je to tam oprávněně.
V tomto příběhu není žádná sympatická hrdinka a spousta podporujících přátel, žádný napravený bad boy, vzrušující erotické scény a romantická linka. Sexu je tu požehnaně, ale spíš mi šel mráz po zádech nebo mi bylo nevolno, než aby to mělo nějaký příjemný efekt.
Už dlouho jsem u knihy nebyla TAK napnutá, jak to skončí a moc děkuji autorce, přesně za tento závěr, protože je uvěřitelný.
Kniha je tak bravurně napsaná, že jsem ji zhltala za jediný den a přitom je tak odporná, že nevím jestli dneska vůbec usnu.
Je to syrové a odporné, ale sakra dobře napsané.

Tuhle knihu jsem dočetla a pořád kroutím hlavou. Proč mají lidi potřebu cpát slovo romance ke každému příběhu, který obsahuje vztah mezi dvěma postavami, a pak to omlouvat přívlastky jako dark nebo dark no-romance? Tohle není romance a nemělo by to stát na poličce vedle erotiky, ani ostatních romancí. Patří mezi literaturu, která se nebojí těžkých témat, ale zpracovává je s respektem a hloubkou.
Téma, kterého se kniha dotýká, je závažné a rozhodně stojí za diskuzi. Bohužel vyprávění často kulhalo, některé scény působily spíš bizarně než šokujícím dojmem, a místo abych cítila tíhu emocí, měla jsem spíš pocit trapnosti. Škoda. Potenciál tu byl, ale zůstal někde mezi stránkami ztracen.

Chris: Celý svet mi mal ležať pri nohách. Bola som stvorená k tomu, aby som získala len to najlepšie. ON mal byť mojou vstupenkou do raja…ale stal sa opak, bol mojou vstupenkou do toho najhorúcejšieho PEKLA…
Moja jedna z posledných kníh prečítaných v starom roku 2024 NEODPORÚČAM príliš drsné, hoci vzrušujúce zároveň…iba pre silné povahy

(SPOILER)
Jak už tady padlo, jde o dark no-romanci. Varování je na místě a doporučení na organizace, kam se obrátit v případě domácího násilí-GENIÁLNÍ!
Mně se tento příběh líbí, protože vykresluje reálné smýšlení. Mám okolo sebe ženy týrané a vím, že neodejdou. Přesto bych toto dala jako povinnou četbu těmto ženám, protože jim to může ukázat zrcadlo.
Ačkoliv jsem Chris z počátku neměla ráda a ano, i takové bestie jsem v životě potkala, dostala to, co si nezaslouží NIKDO!
Nicol napsala Bestii bravurně. Tuto knihu budete buď milovat, nebo nesnášet. Je to surové. Ale je to život

Určitě tu nehledejte dark romanci jak někdo zmiňuje ani sladké konce.
Je to syrový, drsný popis domácího násilí. A měly by si ji přečíst všechny dívky, kterým se líbí bad boy. Protože takto nebo spíš i miň drsně může dopadnout reálný život se zlým klukem.
Ano drsnost jde srovnat max s kolum. bordel pak asi jedna,dvě knihy, zbytek jsou "rozprávky".
Nechápu proč neutekla, co policie,spolky...
Mne vyhovující styl psaní, realistické.

Absolutně nechápu pochvalné komentáře - za mě to je jen týrání a domácí násilí. Zvraty tam jsou, to jo, Ale celkově to je úplně hnus, jak ji tam masakruje - doslova. To nemá s láskou, erotikou ani BDSM nic společného.

Ťažko sa mi hľadajú slová na ohodnotenie , tak skúsim v krátkosti. Porovnávať toto s haunting adeline?
V žiadnom prípade , v adeline sú síce explicitne scény , avšak od autorky je to podané tak, že hlavná hrdinka v sebe objavuje temnotu, ktorá ide ruka v ruke s hlavným hrdinom , takže za prvé sa nad to človek nejako povznesie a za druhé vie majstrovsky vykresliť prostredie , je to napínavé , tajuplne a núti vás to čítať dokonca.
Tú poslednú vec majú tieto knihy spoločnú ale okrem toho fakt nič.
Radim do osobného rebríčka odpad, keďže som nedokázala na knihe nájsť jediné pozitívum a navyše neviem do akého literárneho žánru toto dielo zaradiť.
V každom prípade v mojom osobnom šuflíku sa to radi niekde na úrovni s detskou pornografiu, obchodom s bielym mäsom a ďalšími totálne zvrátenými vecami a netuším za akým účelom toto bolo vôbec napísané a vydané. Áno vo svete sa dejú aj hrozné veci, dokonca také , ktoré si bežný človek ani nevie predstaviť ale pochybujem ,že toto dielo malo mať náučný , zážitkový , nedajbože inak prospešný dopad na čitateľov. Ak chcela autorka šokovať a zarobiť na tom , no prvé sa jej podarilo, ale v žiadnom pozitívnom zmysle. Za mňa nie krok vedľa ale pád do priepasti
Jak zhodnotit? nooo, je to brutální síla, ale fakt brutální. Dark ve své největší podobě. NA začátku si říkáte "aha, toto je bestie" a pak "počkat, takže tento a nebo tento?" a ve výsledku je tam další a další. Brutální, ale pohltí to takovým způsobem, že CHCETE vědět co bude dál a JAKÉ bude vyústění knihy. A není to klasický konec knihy.