Bez naděje
Colleen Hoover
Bez naděje / Beznádejná série
1. díl >
Je lepší zjistit pravdu, nebo věřit lžím? Když se sedmnáctiletá Sky seznámí s Deanem Holderem – možná jediným klukem, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly. Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního setkání, ale hlavně ji dokáže probrat z citové otupělosti, kterou už začala považovat za součást své povahy. A vyvolat v ní vzpomínky na minulost... vzpomínky tak bolestné, že by si přála nechat je dál hluboko pohřbené.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , Yoli (ČR)Originální název:
Hopeless, 2013
Obsahuje možné Spoilery...
Jakože Wow...Knihu jsem přečetla doslova jedním dechem. Colleen mě vážně dostává k slzám u každého jejího příběhu a tento nebyl vyjímkou. Kniha má opravdu smutnou zápletku a bohužel se tyto věci dějí v běžném životě. Někdo dopadne jako Les někdo o něco lépe jako Hope (Sky). Kniha má krásný srdcervoucí příběh a proto jí doporučuji, není to jen obyčejný příběh o lásce, je to něco víc.
Zajímavé počtení. Je pravda, že knihu s podobným námětem jsem ještě nečetla a přijde mi originální. Rozjezd knihy mi přišel vzhledem k jejímu rozsahu až moc zdlouhavý a pro mě ne moc záživný, druhá půlka knihy už byla o dost zajímavější. Jsem jediná, která ze začátku tajně doufala, že s Holdera se vyklube typický "bad boy" a otočí to příběh vzhůru nohama? Ale ono ne, Holder je prostě hrozně sladký, starostlivý a prostě dokonalý. V reálném životě jako jehla v kupce sena. Vytkla bych až moc osob, které v příběhu zemřeli, protože to na reálnosti knihy moc nepřidává, právě naopak. Některé rozhovory na mě působily hodně uměle a v reálném životě bych si je nedokázala ani představit. Taky bych nutně nepotřebovala mít každou novou kapitolu pojmenovanou aktuálním časem, který jsem pak začala automaticky ignorovat. Význam hvězdiček v textu jsem moc nechápala, i když mají samozřejmě spojitost s příběhem Sky. Jsem ráda, že jsem si přečetla něco jiného než typickou romantickou young adult knihu, která chce poukázat na závažné téma zneužívání dětí. Nejsem si ale jistá, že v životech nás obyčejných lidí by mohlo vzniknout tolik náhod, jako v této knize. Celkově hodnotím průměrně.
Kdyby to šlo dám této knize 10*.Opravdu moc pěkná kniha.A člověka donutí nad některýma věcma hodně přemýšlet.
Knížka má rozhodně dobrou myšlenku, ale na můj vkus se celkem dlouho rozjížděla a čekalo se na nějaký zvrat. Nicméně v druhé polovině už nabrala spád a ačkoliv byla dost předvídatelná, tak se mi líbila. Nejvíc oceňuji téma, je to totiž téma o kterém se veřejně ani v knihách moc nemluví, a tak mi přijde fajn, že se to přes tuhle knížku může rozšířit alespoň mezi čtenáře.
Nevím, čím to je, ale 1. polovina knihy mi přišla lepší, asi to bylo takové tajemnější, jelikož byla spousta věcí v druhé polovině hodně předvídatelná. Proto dávám nakonec jen 4 hvězdy. Jinak jsem knihu přečetla jedním dechem a nemohla se od ní odtrhnout. Velmi doporučuju.
Plno dívek a žen nosí v sobě trauma znásilnění, ač o tom nemluví, bojují o svůj život. Někdo to psychicky nezvládne, někdo to zamkne do pandořiny skříňky, někdo to vykřičí nahlas do světa. Je plno způsobů, se kterým se každý vypořádá jinak. A též záleží na okolnostech a lidí kolem sebe. Tak to bylo i u Sky. Nechtěla si nikoho připustit k tělu, zamkla vše do podvědomí a když začala něco cítit k Holderovi, vše se najednou rozevíralo z minulosti, a aby se oprostila z těchto myšlenek, musí odkrýt své nejhlubší tajemství. Moc pěkně ztvárněné.
Tato kniha ve mně vyvolala takové emoce, které nejdou ani popsat.
Je nádherná.
Není to jen obyčejný román.
Tohle je srdcovka...
Příběh Sky je krásný a hrozivý navzájem. Pustit se do takového tématu chtělo odvahu, a ta Colleen určitě nechybí. S nadsázkou, ale i vážností dokázala pojmout tento příběh, který se tak moc vydařil.
Nechyběla romantická zápletka a ta tomu dodala pořádný šmrnc.
Je rozhodnuto. Colleen je moje nejoblíbenější autorka všech dob.
Je to teprve necelý týden co jsem přečetla poslední knihu od Colleen a úplně jsem zapomněla jaké emoce dokáže její kniha vyvolat.
Za mne nemůžu jinak než doporučit!
některý věci byly jasný od začátku (ikdyž hlavní hrdince co nedocházelo) ale jak je to nakonec všechno vypointovaný, to je mazec. Hodně dobrá knížka
Tohle je srdcovka. Úžasný příběh u kterého nechyběly slzy. Nevídané téma a pro mě několik překvapení. Perfektně popsané myšlenky postav a skvělé charaktery.
Sakra, sakra, sakra? Kam Colleen Hoover na tyhle nápady chodí? Zrovna si člověk říká, že už ho svým talentem víc nepřekvapí, přečte si od ní podobné dílo, jako právě Bez naděje, a ještě pár hodin po přečtení zírá do knihy s pusou dokořán. Donutí to se zamyslet. Prosím, věnujte mi ještě minutku:
A teď přímo ke knížce (může obsahovat spoilery) - pustit se do tak závažného tématu s takovým nadhledem a humorem, ale přesto s takovou hloubkou - to opravdu mohlo dopadnout špatně. Ale nedopadlo. Naopak. Téma knihy fakt upozorní na závažnost zneužívání dětí a na jeho celoživotní následky. Tak, že se to každého musí dotknout.
Kniha se v první polovině zabývá romantickou zápletkou, ale v druhé jde opravdu do tuhého. Najednou se mladí hrdinové musí opřít jeden o druhého a naprosto se na sebe spolehnout a už to není jenom o vzájemné přitažlivosti. Je to o lásce, ne o zamilování se. Člověk by netušil, jak velký mezitím může být rozdíl.
Takže, poučení pro mě z této knihy:
1) Příběh, kterým se kniha zabývá, není bohužel tak neobvyklý, jak si může čtenář myslet. A ne vždy to dopadne tak dobře, jak se Sky. Občas to skončí tak, jako s Lesslie. Lidi, koukejte se kolem sebe a všímejte si, kdo brečí, když se nikdo nedívá. Komu při úsměvu nepřejde radost do očí. Kdo se nachází v takové situaci, že se nechce vracet domů.
2) Nesuďte lidi příliš rychle a nedejte na pomluvy. A když už se setkáte s prudkým chováním, jděte do hloubky a zjistěte, co za tím vězí. Třeba jste nenarazili na idiota, ale prostě na někoho, kdo potřebuje pomoct vyhnat strašidlo zpod postele :-).
3) A to je poslední. Autorka se hodně věnuje rozdílu mezi zamilováním a opravdovou láskou. Láska znamená naprosté spolehnutí se na druhého člověka. A na oplátku se vám pak podaří se společně s ním přenést přes chvíle, které by normálně nikdo neunesl.
Díky, Colleen. Díky.
" Voněl mátou a kolou. Nikdy by mě nenapadlo, jak jdou tyhle dvě vůně dohromady, ale šly...."
Krásný příběh dívky Sky a jejího přítele Holdena. Kniha o tom jak jeden člověk dokáže zapomenout na strašnou minulost a druhý pomůže zase si na minulost rozspomenou s tím, že je teď otázkou jestli láska vydrží vše nebo ne. Autorka se zabívá znásilňováním, což je hodně citlivé téma ale bohužel se to děje i ve skutečném životě. Kniha se četla se strašně rychle a rozhiodně se pustím do druhého mdílu ve kterém vypráví příběh Holden :-)
Kdybych nebyla natolik přesvědčená z recenzí, jak je knížka krásná, přestala bych číst už na 50. straně. Začátek se mi zdál příliš zdlouhavý a nezáživný. Ale asi bylo nutné ukázat ten "nudný" život a předvést, jak rychle se může zhroutit celý svět. Věřit celý život jedné verzi a během několika hodin mít život vzhůru nohama a ani nevědět, kdo jsem.
Nakonec jsem byla ráda, že jsem knihu dočetla a přiměla mě i k pár slzám - opravdu jsem brečela.
Páni!!!
Moje první kniha od Colleen a nemám slov.
Úžasný,citlivý a dokonale promyšlený příběh.
Bylo to tak čtivé-přečteno za jeden den.Sky a Holdera jsem zbožňovala od samého začátku.Nejprve se kniha zdá jako klasická romantika ze školního prostředí,postupně se ale dovídáte věci z minulosti,které vám berou dech.Vše co Sky prožila a jak se s tím
vším musí vypořádat.Skvělá kniha,doporučuji.
Většinou knihu psanou z pohledu druhé osoby nečtu,jelikož s malým doplněním je to prakticky to samé.Ale tady s menším časovým odstupem udělám výjimku a knihu Ztracená naděje/pohled Deana Holdera/si určitě přečtu.
Jedním slovem WOW, strhující příběh! I když během čtení začnete tušit, co se asi v minulosti stalo, tak nakonec vás samotný děj a konec překvapí! Za mě velký palec nahoru! Kniha se skvěle četla, strhující příběh a zápletka, nakonec s dobrým koncem. Ráda se ke knize zase někdy vrátím.
Kniha, která mě nadchla už od prvních chvil..! :) Příběh Sky (Hope) a Deana byl neuvěřitelně propojený, trochu i smutný, ale také s trochou naděje a odpuštění..a hlavně ten konec..? :O Nikdy nikomu nepřát prožít, tím čím si Sky prošla, ale ještě že ho měla po celou dobu u sebe..! :)
Colleen proč mi to děláš? :D
Opět další povedené dílo,Skye a Deana jsem si totálně zamilovala a hodně čtivé to bylo.Prostě typická Colleen.
Hodnocení:4,97*
sebevražda láska zneužívání rodina tajemství adopce ze života romantika únosy dětí pro dospívající mládež (young adult)
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Tak velká láska, ale zároveň tak velká bolest. Drásající příběh, který si mne získal hned od prvních stránek. A čím dál jsem se dostávala, tím hůře se mi četlo. Přála bych hlavní hrdince trochu jiný osud, ale to už by byl jiný příběh... Vrhám se na druhý díl.