Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně
kolektiv autorů
Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek - kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní! Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny - jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží, na sýry do Alp i do cukrárny na sladkosti (těšte se na crepes Suzette, meringue s levandulí, makronky, creme brulee, třešňový clafoutis, čokoládový fondant, tarte tatin…) Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít francouzské suroviny (od sýrů až po víno) a prozradíme i tipy, jak jíst a žít jako Francouzi.... celý text
Přidat komentář
Recepty se mi nikdy nepodařily zcela správně. Pokud je u receptu napsáno "velmi snadné", věřte, že to velmi snadné nebude. Hodně surovin je také drahých a u nás hůře dostupných (třeba některé speciální druhy sýrů). Nedoporučuji.
Štítky knihy
kuchařky kuchařské recepty americká kuchyně
Skvělá kniha, nabízí pestrou škálu dobře popsaných receptů ze surovin, které lze poměrně snadno sehnat. Navíc se mi velice líbí zpracování, velké množství fotek a zajímavostí.