Kouzelnice Bordelína a čarodějnice Křiklavice

Kouzelnice Bordelína a čarodějnice Křiklavice
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540267/bmid_kouzelnice-bordelina-a-carodejnice-kriklavice.jpg 5 6 6

Bordelína série

< 3. díl

V lese Bambručáku se opět dějí věci! Všechna zvířátka se připravují na nejkrásnější den v roce – na svátek maminek. A na kouzelnici Bordelínu čeká ten nejdůležitější úkol, totiž popřát své mamince, obávané a zlé čarodějnici Křiklavici. Snad hrnek lahodného kakaa obměkčí i to nejtvrdší srdce… Co se však stane, když do lesa Bambručáku přiletí hejno malých čarodějů a čarodějek, kteří rádi zlobí a vyvádějí naschvály? Kouzelnice Bordelína musí spojit síly se svou maminkou Křiklavicí a bratrem Puchonosodorem, aby čarodějné pohromě zabránili. Podaří se jim to?... celý text

EvikU.
31.12.2024 4.5 z 5

Tento třetí díl s kouzelnicí Bordelínou jsme si s dcerou našly na bookportu. Zalíbila se nám tolik, že se je budeme snažit sehnat v tištěné podobě. Uspávat jsem chodila jen já, abych četla Bordelínu.

Knihu jsem si užívala i já. Tato vyloženě nutila, abych si přiřadila ke každé čarodějnici svůj hlas. Jinak tak mluvila Bordelína, jinak čarodějnice Křiklavice a jinak čaroděj Puchonosodor.

Kniha je doplněná krásnými ilustracemi a každý večer jsme se na ni těšily. Četly jsme jednu až dvě kapitoly před spaním.

Příběh je jednoduchý, je i o vztazích v rodině, o tom plnit si své sny. Žádný nápad, který se nám zrodí v hlavě není nereálný a jak lidé, tak čarodějnice jsou dobré a zlé. Zlé vyvádějí jen samé lumpárny zvířátkům i lidem. Hodné naopak pomáhají s lektvary na různé nemoce. Rozumí bylinkám. Oblíbily jsme si i vedlejší postavy, sovu Mudrlici a veverku Drzečku.

Luciluc
06.12.2024 4 z 5

(SPOILER) Knížka čtená dceři. Nějakou dobu jsme na ni čekaly než ji pořídili do knihovny a než na nás přišla řada s rezervací, ale alespoň jsme se mohly během zimy na chvíli vrátit do teplého letního období. Dcerka sérii o kouzelnici Bordelíně má moc ráda, takže jsme příběh měly přečtený velmi rychle, protože ho chtěla předčítat každou volnou chvíli. Tentokrát se čtenáři seznámí s čarodějnicí Křiklavicí, Bordelíninou maminkou. Je zde ukázán vztah matka-dcera, který je láskyplný i přes rozdílnosti obou postav.
„Právě, ať jsi, jaká chceš, pořád budeš moje malá Bordelínka.“ (str.43)
„Možná jsem zlá lesní čarodějnice, ale chci být pořád tady pro tebe, jestli mi to dovolíš.“ (str.44)
„Inu, každý jsme jiný a není na tom zhola nic špatného. A je moc dobře, že na tohle přišla i zlá lesní čarodějnice Křiklavice.“
Dále je tu dějová linka s čarodějnickou holotou, která tropí nepříjemnosti a lotroviny. Bordelína, Křiklavice a Puchonosodor (Bordelínin bratr) založí čarovnou školu naruby, jejíž ředitelkou je právě Bordelína, kde se mají studenti naučit kouzlit správně, naučit se pořádnému čarodějnému chování, míchat děsivě báječné lektvary a ovládat protikouzla.
Doporučujeme k přečtení.

Cassidy.L
08.08.2024 5 z 5

Krásný příběh, doplněný krásnými ilustracemi. Dcerku kniha velice bavila a neustále mne prosila, ať nečtu jen po kapitolách, ale přečteme ji v kuse. Určitě jsme ji nečetli na posledy a budeme se k ní vracet, jako k jejím předchůdkyním :)