Boss Babiš - Jaroslav Kmenta | Databáze knih

Boss Babiš

Boss Babiš
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356510/bmid_boss-babis-6Yo-356510.jpg 4 1037 1037

Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i jeho roli ve polosvětě kolem kmotrů Františka Mrázka, Tomáše Pitra či Radovana Krejčíře. Kniha je zčásti postavená na reportážích časopisu Reportér. Přináší však celou řadu novinek a dosud nepublikovaných informací, které tvoří zatím nejucelenější obraz oligarchy Babiše.... celý text

krži
17.10.2017 5 z 5

5* za odvahu pro Kmentu - že měl gule takovou knížku napsat a publikovat
4* za obsah - který pro mě byl ve velké většině novými informacemi (doměnkami) o Babišovi a jeho okolí, ze kterých až mrazí

laepus
17.10.2017 5 z 5

Tady nejde jít níž než na plný počet. To je popis čistého zla ve společnosti, na kterém není ani špetka ničeho, co by se dalo lidsky pochopit. A to se autor nijak nevěnuje Čapímu hnízdu, korunovým dluhopisům nebo zajišťovacím příkazům, "jen" vyvrací burešovu největší lež o tom, že všichni tady kradou a on jediný poctivý nás přišel zachránit, ať je nám líp. Jeho provázanost s podsvětím, ne-li přímá účast v něm, aktivní kontakty s politiky a závislost na státních penězích je neukojitelná. A evidentně jemu samotnému asi nikdy nebude líp, dokud všechno nebude žluté a jeho. Přesto věřím, že státem v důležitých chvílích vždy hýbali vzdělaní a uvědomělí lidé, ne lhostejná normalizační masa, takže i když se za pár týdnů tento estébák stane asi naším premiérem, čas a minulost ho jednou semelou a naši potomci se jen s úsměvem budou divit, jak jsme mohli být tak hloupí a nechat se opít koblihou... Nejvíc mě ale baví závěr knihy, kde jsou předešlá Kmentova díla - Mrázek, Krejčíř a teď Babiš... Kdo ho asi bude hrát, až se bude točit film? Krajčo?

VladimirTetur
16.10.2017 2 z 5

Burešova neutorizovaná biografie :) a Kmentův slušný standard. Je třeba Jardu podpořit za to, co dělá a proto dávám čtvrtou hvězdu navíc, obzvlášť teď před volbama, kdy je políčení na obratného hospodářského drevokocúra známkou punku.

Po přečtení knihy mě víc otazníků přibylo, než bylo zodpovězeno. Pointa s bývalými exponenty východního bloku, ulejvajícími obrovské státní prostředky na čas do bezpečí, aby mohlo posléze dojít k resuscitaci ekonomické moci mě přivádí na myšlenku, že i Babiš je jen loutka a velcí kluci s námi hrajou hru ještě o level výše. Bohužel na tohle už se výpovědi píšou vlastní krví, takže plné rozklíčování toho, co se kolem děje, zůstane napořád jen v oblasti fantazie.