Svědek na zabití přehled

Svědek na zabití https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55915/svedek-na-zabiti-55915.jpg 4 223 223

Kmotr Mrázek série

< 4. díl

Tento příběh je o bývalém vekslákovi Michaelu Klimentovi, který se stal členem podsvětí a také poradcem čečenské mafie. A po mnoha letech pak vstoupil do programu na ochranu svědků a pomohl policii objasnit mnohá tajemství organizovaného zločinu. Stýkal se i se zavražděným kmotrem Františkem Mrázkem. Co se mezi nimi odehrávalo a jaký vliv to mohlo mít na jejich osudy? "Jen přečtu jeden seznam, jo? Takže: Ivan Lhotský, Ivan Hříbal, Roman Pjajka, Rudolf Javornický, Petr Šebesta, Jakub Konečný, František Mrázek, Bohuslav Hájek, Jiří Vrba, Míla Veis, Láďa Ďedek, Václav Skála, Jandera…, Lambert Krejčíř, Tonda Běla, Hele nic z toho se nevyšetřilo. Chápeš to? Vždyť ti policajti vůbec nic neudělali, nic pořádného nevyšetřili. Rozumíš? Znáš ty jména?" "Jo, to jsou všechno ty neobjasněné vraždy, které se tu za dvacet let staly," přitakal jsem. Rozuměl jsem mu. Je to vlastně jeden z nejhorších zážitků, které mám od listopadu 1989. Tady se vraždilo, střílelo, unášelo jako na Divokém západě, mizeli záhadně různí lidé, ale jejich vrazi, únosci a objednavatelé nebyli nikdy nalezeni. Nikdo za to nepyká.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svědek na zabití. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Jack Bauer
15.09.2023 4 z 5

Ze začátku jsem měl chuť dát knize plný počet a ač by si to i tak zasložila, ve čtení jsem se začínal zamotávat. Spousta jmen o kterých mnohdy nevím kdo je kdo mě po chvíli začínalo trochu nudit, ale asi je to tím, že jsem předchozí dva díly vynechal a nečetl to po pořadě. Mafie jako v Itálii. Chobotnice prolezlá až do politiky. Takoví lidé se dostanou k moci a vládnou nám, Podle toho to pak tady vypadá. Vše rozkradou a daňoví poplatnicí to zaplatí a stále dokola. Nejvíce se mě líbily kapitoly Bony a klid.
Policajt zastaví invalidu v Porsche a pro sebe si brble: Invalida? By mě zajímalo, kde na to vzal? A invalida odpoví: Já jsem tak kradl, až jsem z toho onemocněl.

alabra
31.08.2023 5 z 5

Mění se doba, ale praktiky mocných zůstávají stejné, práce je poslední možnost jak zbohatnout a neplatí to známé "na každé prase se někde vaří voda", hrozné, ale oči otevírající, záslužná práce statečného autora.


roxy9413
29.07.2023 5 z 5

Kmenta odvádí skvělou práci. Obdivuji ho za jeho odvahu a silný žaludek. Já bych se v tom brodit nemohla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svědek na zabití v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených330x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených16x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x