Bradavická knihovna (box)
Joanne Rowling
Všechny tři legendární knihy z Bradavické školní knihovny v jednom boxu! Fantastická zvířata a kde je najít, Bajky Barda Beedleho i Famfrpál v průběhu věků se teď budou ve vaší knihovničce vyjímat ještě lépe. Ideální dárek pro všechny kouzelníky i mudly!
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2023 , Albatros (ČR)Originální název:
Hogwarts Library, 2012
▫️Bajky Barda Beedleho
Bajky jsem si zamilovala! Tyhle kouzelnické pohádky jsou nádherným doplňkem k celé sérii . Dokonce jsou i na zamyšlení. Kometáře Albuse Brumbála byly fajn doplněním a zase jsem se dozvěděla něco nového z HP světa. Celou dobu jsem se kochala ilustracemi a čtení jsem si moc užila!
▫️Fantastická zvířata a kde je najít
Tohle mě nenadchlo tolik jako bajky, protože je to psané učebnicovou formu. Je to dobré na zorientování se v kouzelných tvorech a má to opět nádherné ilustrace. Obdivuju originální překlady roztodivných zvířat. Tahle doplňková knížka by určitě neměla v knihovničkách HP fanoušků chybět.
▫️Famfrpál v průběhu věků
Famfrpál je psán opět učebnicovou formou a tolik mě to nechytlo. Je tam však spousta zajímavostí a ilustrace to hezky doplňují.
Celému boxu dávám 4⭐️/5⭐️, je velice propracovaný, jen Famfrpál a Fantastická zvířata mě tolik nebavila.
Pro fanoušky HP je tohle něco navíc. Něco extra. Osobně jsem se zamilovala hlavně do Fantastických zvířat (ale zase je to i díky tomu, že znám filmová zpracování a mnohá zvířata jsem si dokázala vybavit díky znalosti filmů).
Vyzdvihnout musím jak autorčinu fantazii, tak i ilustrace, které krásně doplňují četbu. Všechny 3 knížky jsem zvládla za necelý víkend a zase jsem se alespoň na pár hodin ponořila do fantastického světa čar a kouzel (a to nejen v Bradavicích). :-)
Nádherný doplňující box knížek že světa Harryho Pottera. Famfrpál parádně popsán a vysvětlen tak že opravdu zbývá skočit na koště a zahájit hru. Bajky/pohádky také parádní.
Fantastická zvířata, také zajímavé.
Pro milovníky světa Harryho Pottera, mohu koupi doporučit.
Odskočil jsem si jinému tématu abych se odreagoval a udělal jsem dobře ikdyž nejsem doslova fanoušek Harryho Pottera tak jsem byl spokojený. Myslím,že ten kdo ho má rád by nemněl tuto knihu přehlížet.Doporučuji
Pro věrné fanoušky Harryho Pottera či čtenáře, kteří se zajímají o doplňkové knihy (v tomto případě ze světa J.K. Rowlingové) jsou Fantastická zvířata a kde je najít, Famfrpál v průběhu věků a Bajky barda Beedleho nutností!
Četla jsem ji, abych si ji mohla dát do čtenářské výzvy 2018. Celkem šla. Harry Potter je však tisícinásobně lepší.
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
V boxu jsou tři jednohubky ze světa Harryho Pottera. Fantastická zvířata jsou na čtení trochu monotóní, a v této novější edici chybí vtipné poznámky Harryho a Rona. Famfrpál v průběhu věků mě bavil nejvíc, protože už v původních knihách patřily části s Famfrpálem k mým oblíbeným. Bajky nejsou špatné, jen Mágovo chlupaté srdce mě nezaujalo. Škoda pár chybek v překladu, z nichž některé byly už v prvních vydáních.