Srdcoví králi
Ronnie Eight
„...Pripomína mi zlého kráľa z rozprávky. Panovačného, tajomného, krutého i charizmatického. Takého, ktorý vám opantá myseľ sľubmi, pohladí dušu sladkými rečami a uväzní srdce do neľútostných dlaní. Toho, ktorý je plný sebeckých úmyslov a spraví všetko pre to, aby o vás nikdy neprišiel… A nemýlila som sa!“ Pokračovanie vzrušujúceho príbehu hlavnej hrdinky Brooklyn vás opäť vtiahne do víru napätia a emócií. Život sa s ňou od detstva dosť nepekne zahrával. Ako dievčatku jej zobral mamu a dal jej pocítiť, ako chutí chudoba. A nešetril ju ani v dospelosti, keď jej do cesty postavil dvoch mužov, do ktorých sa zamilovala. Obaja králi ju však chceli mať len pre seba, a tak vzali jej osud do svojich rúk a prinútili ju vybrať si len jedného z nich. No srdce sa nedá rozpoliť a láska k nim sa jej stala osudnou. Spadla do pasce, z ktorej sa nedokáže vyslobodiť. Podarí sa jej nakoniec uniknúť zo zajatia zlých kráľov? Alebo na ňu čaká oveľa väčšia hrozba ako je láska k dvom mužom? Ponorte sa do pokračovania druhého dielu úspešného románu, ktorý rozuzlí všetky otázky a vyústi do prekvapivého a nepredvídateľného konca. Dvaja králi. Jedno srdce. Kto ho získa?... celý text

Na začátku druhého dílu se hlavní hrdinka Brooklyn snaží přijít na to, proč se jisté události musely stát zrovna jí. Má plnou hlavu otázek, které s ní máme i my čtenáři.
Všechny nás, a vlastně i samotné postavy v knize, zajímalo, jak to dopadlo na lodi, na které předcházející díl skončil a mám radost, že odpovědi dostaneme.
Musím říct, že jsem se na to odhalování odpovědí setsakramentsky těšila.
Další otázka totiž byla, kdo Brook na svatbě Ainsley otrávil? A víte co, dozvíme se to!
Miluju. Za mě pětihvězdičkové čtení - napínavé, emotivní, zdrcující, srdceryvné a hlavně… nečekané!
Autorka si nás od začátku knihy vodí na nitkách, jak přesně potřebuje, abychom byli z knihy naprosto zmatení. Nadšení! Ale totálně zmatení…
Musíme postupovat stránku za stránkou, abychom se dozvěděli odpovědi na naše otázky a dofrasa, že to jsou řádné bomby.
Druhý díl přináší kompletní balíček emocí. Na konec doporučuju nachystat i kapesníčky!
Navíc se autorka ve svém psaní neskutečně posunula - v ději už nic neodvádí od čtení a tím pádem celý příběh slupnete jako malinu.
Budu se opakovat, když napíšu: miluju to! Od prvního písmena až po poděkování a báseň nakonec.

#brooklyn @ronnie_eight #arsedition
Pokračovanie Brooklyn, ktoré skončilo s veľkými otáznikmi a ja som sa nevedela dočkať pokračovania aby som dostala svoje odpovede. Bolo nás viac čo sme ich chceli a v pokračovaní sme ich teda aj dostali. Avšak...
Autorka sa zamerala práve na vysvetlenie situácií, ktoré sa stali. Prvá polovica bola veľmi strojená, vracali sme sa k prvej Brooklyn a dokonca som mala pocit akoby jednotlivé kapitoly boli len poviedky k prvej knihe.
Druhá polovica už bola lepšia, aj keď za mňa rýchla. Zahrala si s pocitmi, je to emocionálna smršť plná prekvapení, napätia a akcie. Takto poznám autorku z prvej časti.
Som rada, že som sa nemusela trápiť nad tým, čo bolo v prvej časti, pretože autorka spomína dej aj tu. Horšie to bude ak ich budete čítať hneď po sebe.
Autorka sa posunula v písaní, ale z obsahového hľadiska u mňa vyhráva prvá časť. Obálky sú 100 bodové.
S ktorým kráľom zostane?
"Odpustenie nie je ospravedlnenie jeho správania. Odpustenie je prijatie situácie alebo človeka takého, aký je. Bez hodnotenia, bez posudzovania..."
Ďakujem autorke za možnosť si prečítať pokračovanie.
#srdcovikrali #podporujemeslovenskychautorov #spolupracasnikou
Konečně jsem se dočkala pokračování a zároveň ukončení příběhu o Brooklyn.
Oproti předchozímu dílu ubylo popisů a děj tak plyne podstatně rychleji a lépe se i čte. Autorka se snažila dovysvětlit některé věci zpětně, což podle mě ale ani nebylo potřeba.
Brook se snaží začít sama s čistým štítem a zapomenout na muže, kteří získali její srdce, avšak zároveň jí ho vlastně zlomili. Co dělají ovšem zamilovaní muži? Nevzdávají se. Alex i Joao si také prochází těžším obdobím, zpytují svědomí, snaží se o nápravu a odpuštění, drží se naděje. Který ze srdcových králů nakonec získá svou milou? Modroočko, zlatoočko, či snad ani jeden? To vám samozřejmě neprozradím, já sama jsem nevěděla, měnila názory...
Kniha je opět vyprávěna z vícero úhlů pohledu, kromě hlavní linky dostavají prostor i vedlejší postavy, což jsou hlavně Brooklyniny přátelé. Těm tedy autorka též solidně naložila.
Příběh ve mně vyvolal opravdu spoustu emocí, zlomil mi i srdce, v jednu chvíli jsem neudržela slzy, prožila šok, nevěřícnost, zlost a vyloženě nenávist vůči jistým osobám. Ta poslední cca třetina byla vážně jízda s nečekanými zvraty!