Čajovna v Tokiu

Čajovna v Tokiu
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468227/bmid_cajovna-v-tokiu-GHT-468227.png 4 1698 1698

Fiona je vášnivá fotografka a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen. Na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí kdysi zlomil srdce. Popadněte cestovní pas a vydejte se do země mrakodrapů, tradičních chrámů, čajových rituálů a rozkvetlých sakur.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Little Teashop in Tokyo, 2020

Janevl
02.11.2024 5 z 5

Caplinova opět nezklamala,u této autorky si vždy tak krásně odpočinu.
Snad se brzy objeví další příběh.

DádazPrahy
21.10.2024 3 z 5

Tato knížka mne zaujala více než "Hrad ve Skotsku" od stejné autorky.
Není to jen sladký romantický příběh, ale i zajímavý náhled do japonské kultury (při čtení se např. dozvíte, co je to "netsuke", "shibui", "izakaya" či "onsen"), a spisovatelka dokáže prostředí poutavě popsat, takže se opravdu během četby dokážete přenést do Japonska.
Knížku jsem měla možnost číst v originále, takže se nemohu vyjadřovat ke kvalitě českého překladu. Knížku doporučuji milovníkům romantickým příběhů i Japonska.

MiraRunaway
14.10.2024 4 z 5

Romantický příběh, který kromě začínající lásky přináší zajímavosti o povolání fotografů a o Japonsku. Z knihy dýchá úžasný klid a atmosféra. Japonská kultura je fascinující - jak se snoubí tradice a moderní technologie. Autorce se podařilo krásně přenést na papír ty kontrasty.

Jíťa307
14.09.2024

Romantický příběh fotografky Fiony a Gaba, který nakonec dobře dopadne. Audiokniha mě zaujala nádherným popisem Japonska, jeho kultury, přírody i lidí. Určitě doporučuji jako oddechovku.

lulucinax
07.09.2024 5 z 5

Jeden z nejlepších romantických útěků, které jsem četla. Během čtení jsem ani tak nechtěla jíst nebo mlsat jako obvykle, protože japonská jídla mě tolik nelákala. Nutností byl ovšem čaj u čtení. Ale měla jsem chuť fotit. Hlavní hrdinové jsou totiž oba fotografové a zaujali mě. Popisy věcí, lidí, přírody jsou zde krásně a věrohodně vykresleny.
Romantické útěky jsou úžasné oddychovky a poznáte danou zemi z pohodlí domova. Nádherné obálky se vyjímají v knihovně.

ivca84
06.09.2024 5 z 5

(SPOILER) kniha je velmi čtiva a ukrývá poselství Japonského života a kultury

Ančísek
06.09.2024 5 z 5

Moje nová oblíbená autorka :) Narazila jsem na Čajovnu v knihkupectví a moc se mi líbil už jen ten obal, zněla parádně a také že taková je :) Bezva romantická oddechovka, když si chce člověk odpočinout od vražd a fantasy zamotaných příběhů :D Jakmile dokončím čtenářskou výzvu, dávám na ledničku soupis toulek Julie Caplin a odškrtávám :D :)

Dokonale nadchne pro Japonsko, které zní samo o sobě báječně a určitě se tam chci podívat, nebýt 15 hodin v letadle. Díky knížce člověk aspoň získá konkrétnější tipy k návštěvě a krásný dojemný náhled do jejich mentality a filosofie :)

monishek
03.09.2024 5 z 5

Myslim si, ze serie Romanticke uteky se neda cist, jako klasicka serie, ale musite na to mit vylozene naladu a ja ted mela sakra chut na prijemnou romantickou oddechovku a zase me Caplin presvedcila, proc mam jeji Romanticke uteky rada. To Japonsko bylo skvele popsano a byla tam vseho s mirou, nic me nerusilo. Hlavni postavy mi neprirostly prilis k srdci, predevsim Gabe a Fiona, ale ten konec.. Sakra ten byl bozi. Kdyz si to predstavim, tak to je proste krasa. Ja jsem si pribeh maximalne uzila a stranky mizely pod rukama rychlosti svetla. Doporucuji

Kleo99
03.09.2024 5 z 5

V době, kdy jsem četl tuto knihu, jsem četl i dvě knihy od proslulé Colleen Hoover a víte co? Tohle ji hravě strčilo do kapsy. Příběh je dokonale vyvážený. Romantická linka je narozdíl od jiných příběhů tohoto typu nenásilná a přirozená, přičemž se navíc máme možnost podívat i na zvyky jiné kultury a procestovat cizí zemi. Postavy si čtenář rychle oblíbí a jistě se s radostí ponoří do příběhu stejně jako já. Za to se každému příběh odmění příjemně strávený časem, ale třeba i zjištěním, co je to takové wabi-sabi, a to je zkrátka milý bonus. Přestože jsem čtenář, který se do kontaktu s literární romantikou dostává spíše zřídka, vřele doporučuji. Já osobně mám chuť vydat se s Caplinovou na další z jejích romantických útěků, tak se třeba u některého z nich zase setkáme. Příjemné počtení!

Špekyn
02.09.2024 3 z 5

Milá oddechovka. Jako tradičně u románů Julie Caplin, má člověk chuť se ihned rozjet do dané země, v tomto případě do Japonska. Jeho atmosféra a tradice jsou krásně zachyceny. Příběh byl pěkný, ale na můj vkus tam bylo málo postav.

Luccinda
26.08.2024 3 z 5

Čajovna v Tokiu se sice nezařadí mezi mé oblíbené díly téhle série, Romantické útěky mi přesto začínají přirůstat k srdci. Tím, že už přesně vím, co od autorky čekat, začínám se na každé další zamilované cestování těšit víc a víc. A ačkoliv Japonsko nepatří mezi mé vysněné destinace, i tak jsem si tento výlet na druhý konec světa užila.

Hlavní hrdinové mi tentokrát nijak k srdci nepřirostli, Fiona byla na můj vkus příliš nejistá a opatrná, Gabe mě zase vytáčel svým chováním. Chemie mezi nimi ale kupodivu fungovala, což je pro dobrou romantickou linku stěžejní. Takže v tomto ohledu jsem spokojená.

A líbily se mi také odkazy na japonskou kulturu a kuchyni. Autorce se opět podařilo vytvořit příjemnou atmosféru, takže vám nezbývá než se ponořit do příběhu a vychutnat si Japonsko alespoň takto na stránkách knihy.

Sonne
23.08.2024 5 z 5

Již během čtení této knihy jsem neskutečně zatoužila po návštěvě Japonska. Všechno z knihy jsem si velmi živě představovala, procvičila si fantazii, i když milostný příběh mi přišel malilinko slabší, to ostatní to vyvážilo. Po tomto létu mám docela slušně vybudovanou závislost na knihách od této spisovatelky a osobně bych potřebovala, aby vydávala knihy maximálně obden.

klarah101
19.08.2024 5 z 5

Příjemná kniha, moje první setkání s autorkou. Nenáročné čtení, které obsahuje vše, co lze od romantické oddechovky očekávat, navíc se zajímavým náhledem do Japonska a jeho kultury. Příběh plyne jemně a hladce a mně nevadil ani předvídatelný děj, ani očekávaný konec, protože si myslím, že to k tomuto žánru prostě patří. Až zas budu mít náladu na nějakou milou odpočinkovou knihu, určitě sáhnu po dalším díle této série.

cabalenka
19.08.2024 4 z 5

Zatím jsem od Julie Caplin četla Hotýlek na Islandu, Vilu v Itálii a teď tedy Čajovnu v Tokiu. Vila se mi líbila moc, Hotýlek spíše průměr, Čajovna je pro mě někde mezi. Autorka podle všeho jede podle jednotné, osvědčené šablony - dívka s traumatem z minulosti a muž, který se jí nejdřív nelíbí a pak se do něj zamiluje; prostředí je vždy přímo exkluzivně vylíčené, že mám chuť skočit na letadlo, a pasáže o jídle je vždy také radost číst. Nemůžu ale říct, že by vykrádala sama sebe nebo že by mě to už po třech knihách nebavilo; naopak, na další knihu se těším. Vše jsou to příjemné oddechovky, kvalitně a čtivě napsané - no co že to nejsou přímo literární klenoty, Hemingway a Steinbeck se taky v jednom kuse číst nedá. Osobně po Julie Caplin vždy ráda sáhnu, když potřebuju nějakou nenáročnou vatu na proložení "vážnější" literatury. Čajovna v Tokiu tento úkol výplňovky splňuje dokonale.

LucyA7
13.08.2024 5 z 5

Kniha zcela v obvyklém rukopisu autorky - v tom nejlepším slova smyslu. Četla jsem většinu knih ze série, takhle se zařadila mezi moje nejoblíbenější. Moc se mi líbily střípky japonské moudrosti a klidu, které knihou prolínaly.

dancadragneel
10.08.2024 5 z 5

Krásná oddechovka, kterou jsem zhltla během dvou dnů.

*Pájuše*
10.08.2024 4 z 5

Uznávám, že romantická linka byla nijaká, těžkopádná jako slon v porcelánu a příliš mě nezaujala, ale to nebyl důvod, proč knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami. To, že dávám o jednu hvězdu navíc bylo proto, že jsem chtěla vědět, jak dalece sahá autentičnost tohoto místa z pera autorky a musím uznat, že z celé knihy dýchá Japonsko - nejen ta moderní část, ale především ta tradiční. Ano, jsou tam časté turistické atrakce, ale mají své kouzlo a a autorka zvládla popsat ruch velkoměsta stejně bravurně, jako vesničtější část Tokia. A to, že zavítala na horu Fudži, ve mě vyvolalo touhu po přírodě.
Navíc jsem ráda, že jsem ještě chvilku u Japonska zůstala (před touto knihou jsem četla japonskou pohádku - Dívka, kterou spolklo moře) a utnula tak počínající posedlost tímto místem.
A co se hlavních hrdinů týče - ach jo - hlavní hrdinka mi ze začátku k srdci moc nepřirostla a ani hlavní hrdina mi moc nesedl. Konec byl jaksi předvídatelný, ale vzhledem k tomu, že jsem šla primárně za autentičností toho místa - kdo Japonská zná, moc vás tato kniha asi neosloví a ani nepřekvapí - ale za mě to byl zajímavý "cestovatelský" průvodce.

The_Kim
08.08.2024 1 z 5

To byla taková nuda! Naprosto předvídatelný děj, hlavní postavy ploché, prázdné a nesympatické.

Andrea996
02.08.2024 1 z 5

Knihu jsem nedočetla, bohužel.
Leží mi tu rok a nemůžu se přijmout ji dočíst, nic mě k ní netáhne.
Hlavní hrdinka není špatná, ale ta mužská postava... ach jo.
V knize se těšíte na milostnou linku, čekáte na příchod onoho muže, čekáte na dialogy plné jiskření a tady nic... Prostě chemie se někam vytratila a rozhovor mezi milenci mě nudil.
Mrzí mě to, možná jsem měla až moc velká očekávání.

Topolina
31.07.2024 5 z 5

Knížky od J.Caplin mám ráda, jsou to takové moje oddychovky, hlavně mezi detektivkama a thrillerama-co čtu...
Krásně popsané místa, jídla a zvyky cizích zemí... Jsem moc zvědavá, až vyjde díl o Praze...