Čajovna v Tokiu přehled

Čajovna v Tokiu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468227/bmid_cajovna-v-tokiu-GHT-468227.png 4 1539 1539

Fiona je vášnivá fotografka a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen. Na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí kdysi zlomil srdce. Popadněte cestovní pas a vydejte se do země mrakodrapů, tradičních chrámů, čajových rituálů a rozkvetlých sakur.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

The Little Teashop in Tokyo , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čajovna v Tokiu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (357)

Katy_vKnihách
dnes 4 z 5

Zasloužené čtyři hvězdy, ale není to ani moc za ten příběh. Nejméně se mi tam líbila ta romantická linka. Protože, až si to přečtěte, zjistíte, že by jste hl. hrdinu raději nakopli, než s ním toužili navázat vztah. Nicméně to Japonsko - úžasné! Ty popisy Julie prostě umí, a na začátku téhle série jimi ještě nešetřila. Takže i tentokrát se mi povedlo přesunout se do téhle nádherné země a užívat si rozkvetlé třesně. Jedna samostatná hvězda za popisy fotografování, vážně se mi líbilo na chvíli nahlížet na věci pohledem fotografa. A ta poslední hvězda za krásně vystiženou mentalitu Japonců v podobě rodiny, u které hl. hrdinka bydlela. Všechno dohromady to působilo velice uklidňujícím dojmem, jako by jste si pustili meditační hudbu. Je to jeden z těch více povedených dílů. Pokud hledáte nějakou knihu z tohoto prostředí, sáhněte po téhle :)

VasnivaCtenarka
21.05.2024 audiokniha 4 z 5

S Čajovnou v Tokiu se budete mít možnost se přenést do této zajímavé, okouzlující části Země a okusit nejen nějaké ty asijské dobroty, ale poznat také trošičku z místní mentality a kultury.

Za sebe mohu říci, že se mi Čajovna v Tokiu zatím líbila asi nejvíce ze všech dílů Romantických útěků. To prostředí mi přišlo kouzelné a také vřelost japonské rodiny mne tak nějak hřála příjemně u srdce. Hlavního hrdinu jsem někdy měla sto chutí zadupat do země, ale nakonec si mě i přesto získal. A Fiona byla taky fajn.

Na této audioknize se mi velmi líbil popis prostředí a právě japonské vřelosti. Jakmile Fionu přijali mezi sebe, udělali by pro ní všechno na světě – samozřejmě v japonském duchu.

Tempo mi přišlo trošku línější, ale jelikož jsem tento příběh poslouchala a na hlas Veroniky Lazorčákové jsem si už zvykla z předchozích dílů, tak musím říct, že mi to vůbec nevadilo. Zkrátka mě to bavilo!


Petass
13.05.2024 2 z 5

Z tokijského dílu sladkost tak přetéká, až se divím, že jsem si neupatlala o obálku ruce :) Popisy Tokia moc příjemné, ale povrchní, jako ve většině dílů. Pomalejší tempo dokreslovalo atmosféru Japonska. Mnohem zajímavější mi přišly popisy zachycovaných záběrů a emocí na nich. Hlavní milovník mě moc nezaujal... Závěr to vylepšil, i když jsem to tušila. Průměr, do letadla dobrý.

všechny komentáře

Související novinky (7)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)

28.08.2022


50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (7)

... život je příliš krátký, aby člověk věnoval čas věcem, které se mu nelíbí.


Lidé by se měli soustředit na přítomnost.


Krásná fotka se pozná podle toho, že ji tak vnímá divák, ne tvůrce.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Čajovna v Tokiu v seznamech

v Právě čtených38x
v Přečtených2 184x
ve Čtenářské výzvě480x
v Doporučených77x
v Knihotéce674x
v Chystám se číst649x
v Chci si koupit195x
v dalších seznamech23x