Čajovňa v Tokiu
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Pripravte si šálku voňavého čaju, pohodlne sa usaďte na svoje obľúbené miesto a začítajte sa do romantického príbehu o veľkej láske, ktorá sa neočakávane znova rozhorí v jednej malej očarujúcej čajovni. Príbeh z krajiny vychádzajúceho slnka vám ukáže, že cesty s tým pravým partnerom sa vám môžu pretnúť na tom najnezvyčajnejšom mieste. Stačí, že ste na to vnútorne pripravení. Keď Fiona, mladá vášnivá fotografka, vyhrá štrnásťdňový fotografický pobyt v Tokiu, je od šťastia celá bez seba. Je to pre ňu úžasná príležitosť. Lenže po príchode zistí, že jej mentorom má byť muž, ktorý jej pred desiatimi rokmi zlomil srdce – príťažlivý a úspešný fotograf Gabe. Ich spoločne strávený čas je spočiatku pre oboch akoby za trest. Gabe dáva Fione veľmi jasne najavo, ako ho obťažuje, že sa jej musí venovať. Navyše má hlavu plnú nádhernej Jumi. Fionu našťastie s otvorenou náručou prijmú tri generácie miestnych žien a zasvätia ju do tajov japonského čajového obradu. A kým Fiona spoznáva Tokio, Gabe je čoraz viac uchvátený jej milou a prirodzenou povahou. Netrvá dlho a začína to medzi nimi znova iskriť...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
The Little Teashop in Tokyo, 2020
Tato knížka mne zaujala více než "Hrad ve Skotsku" od stejné autorky.
Není to jen sladký romantický příběh, ale i zajímavý náhled do japonské kultury (při čtení se např. dozvíte, co je to "netsuke", "shibui", "izakaya" či "onsen"), a spisovatelka dokáže prostředí poutavě popsat, takže se opravdu během četby dokážete přenést do Japonska.
Knížku jsem měla možnost číst v originále, takže se nemohu vyjadřovat ke kvalitě českého překladu. Knížku doporučuji milovníkům romantickým příběhů i Japonska.
Romantický příběh, který kromě začínající lásky přináší zajímavosti o povolání fotografů a o Japonsku. Z knihy dýchá úžasný klid a atmosféra. Japonská kultura je fascinující - jak se snoubí tradice a moderní technologie. Autorce se podařilo krásně přenést na papír ty kontrasty.
Romantický příběh fotografky Fiony a Gaba, který nakonec dobře dopadne. Audiokniha mě zaujala nádherným popisem Japonska, jeho kultury, přírody i lidí. Určitě doporučuji jako oddechovku.
Jeden z nejlepších romantických útěků, které jsem četla. Během čtení jsem ani tak nechtěla jíst nebo mlsat jako obvykle, protože japonská jídla mě tolik nelákala. Nutností byl ovšem čaj u čtení. Ale měla jsem chuť fotit. Hlavní hrdinové jsou totiž oba fotografové a zaujali mě. Popisy věcí, lidí, přírody jsou zde krásně a věrohodně vykresleny.
Romantické útěky jsou úžasné oddychovky a poznáte danou zemi z pohodlí domova. Nádherné obálky se vyjímají v knihovně.
Moje nová oblíbená autorka :) Narazila jsem na Čajovnu v knihkupectví a moc se mi líbil už jen ten obal, zněla parádně a také že taková je :) Bezva romantická oddechovka, když si chce člověk odpočinout od vražd a fantasy zamotaných příběhů :D Jakmile dokončím čtenářskou výzvu, dávám na ledničku soupis toulek Julie Caplin a odškrtávám :D :)
Dokonale nadchne pro Japonsko, které zní samo o sobě báječně a určitě se tam chci podívat, nebýt 15 hodin v letadle. Díky knížce člověk aspoň získá konkrétnější tipy k návštěvě a krásný dojemný náhled do jejich mentality a filosofie :)
Myslim si, ze serie Romanticke uteky se neda cist, jako klasicka serie, ale musite na to mit vylozene naladu a ja ted mela sakra chut na prijemnou romantickou oddechovku a zase me Caplin presvedcila, proc mam jeji Romanticke uteky rada. To Japonsko bylo skvele popsano a byla tam vseho s mirou, nic me nerusilo. Hlavni postavy mi neprirostly prilis k srdci, predevsim Gabe a Fiona, ale ten konec.. Sakra ten byl bozi. Kdyz si to predstavim, tak to je proste krasa. Ja jsem si pribeh maximalne uzila a stranky mizely pod rukama rychlosti svetla. Doporucuji
V době, kdy jsem četl tuto knihu, jsem četl i dvě knihy od proslulé Colleen Hoover a víte co? Tohle ji hravě strčilo do kapsy. Příběh je dokonale vyvážený. Romantická linka je narozdíl od jiných příběhů tohoto typu nenásilná a přirozená, přičemž se navíc máme možnost podívat i na zvyky jiné kultury a procestovat cizí zemi. Postavy si čtenář rychle oblíbí a jistě se s radostí ponoří do příběhu stejně jako já. Za to se každému příběh odmění příjemně strávený časem, ale třeba i zjištěním, co je to takové wabi-sabi, a to je zkrátka milý bonus. Přestože jsem čtenář, který se do kontaktu s literární romantikou dostává spíše zřídka, vřele doporučuji. Já osobně mám chuť vydat se s Caplinovou na další z jejích romantických útěků, tak se třeba u některého z nich zase setkáme. Příjemné počtení!
Milá oddechovka. Jako tradičně u románů Julie Caplin, má člověk chuť se ihned rozjet do dané země, v tomto případě do Japonska. Jeho atmosféra a tradice jsou krásně zachyceny. Příběh byl pěkný, ale na můj vkus tam bylo málo postav.
Čajovna v Tokiu se sice nezařadí mezi mé oblíbené díly téhle série, Romantické útěky mi přesto začínají přirůstat k srdci. Tím, že už přesně vím, co od autorky čekat, začínám se na každé další zamilované cestování těšit víc a víc. A ačkoliv Japonsko nepatří mezi mé vysněné destinace, i tak jsem si tento výlet na druhý konec světa užila.
Hlavní hrdinové mi tentokrát nijak k srdci nepřirostli, Fiona byla na můj vkus příliš nejistá a opatrná, Gabe mě zase vytáčel svým chováním. Chemie mezi nimi ale kupodivu fungovala, což je pro dobrou romantickou linku stěžejní. Takže v tomto ohledu jsem spokojená.
A líbily se mi také odkazy na japonskou kulturu a kuchyni. Autorce se opět podařilo vytvořit příjemnou atmosféru, takže vám nezbývá než se ponořit do příběhu a vychutnat si Japonsko alespoň takto na stránkách knihy.
Již během čtení této knihy jsem neskutečně zatoužila po návštěvě Japonska. Všechno z knihy jsem si velmi živě představovala, procvičila si fantazii, i když milostný příběh mi přišel malilinko slabší, to ostatní to vyvážilo. Po tomto létu mám docela slušně vybudovanou závislost na knihách od této spisovatelky a osobně bych potřebovala, aby vydávala knihy maximálně obden.
Příjemná kniha, moje první setkání s autorkou. Nenáročné čtení, které obsahuje vše, co lze od romantické oddechovky očekávat, navíc se zajímavým náhledem do Japonska a jeho kultury. Příběh plyne jemně a hladce a mně nevadil ani předvídatelný děj, ani očekávaný konec, protože si myslím, že to k tomuto žánru prostě patří. Až zas budu mít náladu na nějakou milou odpočinkovou knihu, určitě sáhnu po dalším díle této série.
Zatím jsem od Julie Caplin četla Hotýlek na Islandu, Vilu v Itálii a teď tedy Čajovnu v Tokiu. Vila se mi líbila moc, Hotýlek spíše průměr, Čajovna je pro mě někde mezi. Autorka podle všeho jede podle jednotné, osvědčené šablony - dívka s traumatem z minulosti a muž, který se jí nejdřív nelíbí a pak se do něj zamiluje; prostředí je vždy přímo exkluzivně vylíčené, že mám chuť skočit na letadlo, a pasáže o jídle je vždy také radost číst. Nemůžu ale říct, že by vykrádala sama sebe nebo že by mě to už po třech knihách nebavilo; naopak, na další knihu se těším. Vše jsou to příjemné oddechovky, kvalitně a čtivě napsané - no co že to nejsou přímo literární klenoty, Hemingway a Steinbeck se taky v jednom kuse číst nedá. Osobně po Julie Caplin vždy ráda sáhnu, když potřebuju nějakou nenáročnou vatu na proložení "vážnější" literatury. Čajovna v Tokiu tento úkol výplňovky splňuje dokonale.
Kniha zcela v obvyklém rukopisu autorky - v tom nejlepším slova smyslu. Četla jsem většinu knih ze série, takhle se zařadila mezi moje nejoblíbenější. Moc se mi líbily střípky japonské moudrosti a klidu, které knihou prolínaly.
Uznávám, že romantická linka byla nijaká, těžkopádná jako slon v porcelánu a příliš mě nezaujala, ale to nebyl důvod, proč knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami. To, že dávám o jednu hvězdu navíc bylo proto, že jsem chtěla vědět, jak dalece sahá autentičnost tohoto místa z pera autorky a musím uznat, že z celé knihy dýchá Japonsko - nejen ta moderní část, ale především ta tradiční. Ano, jsou tam časté turistické atrakce, ale mají své kouzlo a a autorka zvládla popsat ruch velkoměsta stejně bravurně, jako vesničtější část Tokia. A to, že zavítala na horu Fudži, ve mě vyvolalo touhu po přírodě.
Navíc jsem ráda, že jsem ještě chvilku u Japonska zůstala (před touto knihou jsem četla japonskou pohádku - Dívka, kterou spolklo moře) a utnula tak počínající posedlost tímto místem.
A co se hlavních hrdinů týče - ach jo - hlavní hrdinka mi ze začátku k srdci moc nepřirostla a ani hlavní hrdina mi moc nesedl. Konec byl jaksi předvídatelný, ale vzhledem k tomu, že jsem šla primárně za autentičností toho místa - kdo Japonská zná, moc vás tato kniha asi neosloví a ani nepřekvapí - ale za mě to byl zajímavý "cestovatelský" průvodce.
To byla taková nuda! Naprosto předvídatelný děj, hlavní postavy ploché, prázdné a nesympatické.
Knihu jsem nedočetla, bohužel.
Leží mi tu rok a nemůžu se přijmout ji dočíst, nic mě k ní netáhne.
Hlavní hrdinka není špatná, ale ta mužská postava... ach jo.
V knize se těšíte na milostnou linku, čekáte na příchod onoho muže, čekáte na dialogy plné jiskření a tady nic... Prostě chemie se někam vytratila a rozhovor mezi milenci mě nudil.
Mrzí mě to, možná jsem měla až moc velká očekávání.
Knížky od J.Caplin mám ráda, jsou to takové moje oddychovky, hlavně mezi detektivkama a thrillerama-co čtu...
Krásně popsané místa, jídla a zvyky cizích zemí... Jsem moc zvědavá, až vyjde díl o Praze...
Japonsko pro ženy milostné romány romantika Tokio čajovny
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Caplinova opět nezklamala,u této autorky si vždy tak krásně odpočinu.
Snad se brzy objeví další příběh.