Čajovňa v Tokiu přehled
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Pripravte si šálku voňavého čaju, pohodlne sa usaďte na svoje obľúbené miesto a začítajte sa do romantického príbehu o veľkej láske, ktorá sa neočakávane znova rozhorí v jednej malej očarujúcej čajovni. Príbeh z krajiny vychádzajúceho slnka vám ukáže, že cesty s tým pravým partnerom sa vám môžu pretnúť na tom najnezvyčajnejšom mieste. Stačí, že ste na to vnútorne pripravení. Keď Fiona, mladá vášnivá fotografka, vyhrá štrnásťdňový fotografický pobyt v Tokiu, je od šťastia celá bez seba. Je to pre ňu úžasná príležitosť. Lenže po príchode zistí, že jej mentorom má byť muž, ktorý jej pred desiatimi rokmi zlomil srdce – príťažlivý a úspešný fotograf Gabe. Ich spoločne strávený čas je spočiatku pre oboch akoby za trest. Gabe dáva Fione veľmi jasne najavo, ako ho obťažuje, že sa jej musí venovať. Navyše má hlavu plnú nádhernej Jumi. Fionu našťastie s otvorenou náručou prijmú tri generácie miestnych žien a zasvätia ju do tajov japonského čajového obradu. A kým Fiona spoznáva Tokio, Gabe je čoraz viac uchvátený jej milou a prirodzenou povahou. Netrvá dlho a začína to medzi nimi znova iskriť...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
The Little Teashop in Tokyo, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čajovňa v Tokiu. Přihlašte se a napište ho.
Tato knížka mne zaujala více než "Hrad ve Skotsku" od stejné autorky.
Není to jen sladký romantický příběh, ale i zajímavý náhled do japonské kultury (při čtení se např. dozvíte, co je to "netsuke", "shibui", "izakaya" či "onsen"), a spisovatelka dokáže prostředí poutavě popsat, takže se opravdu během četby dokážete přenést do Japonska.
Knížku jsem měla možnost číst v originále, takže se nemohu vyjadřovat ke kvalitě českého překladu. Knížku doporučuji milovníkům romantickým příběhů i Japonska.
Romantický příběh, který kromě začínající lásky přináší zajímavosti o povolání fotografů a o Japonsku. Z knihy dýchá úžasný klid a atmosféra. Japonská kultura je fascinující - jak se snoubí tradice a moderní technologie. Autorce se podařilo krásně přenést na papír ty kontrasty.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)
28.08.2022
50 nejčtenějších knih roku 2021
27.12.2021
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„... život je příliš krátký, aby člověk věnoval čas věcem, které se mu nelíbí.“
„Lidé by se měli soustředit na přítomnost.“
„Krásná fotka se pozná podle toho, že ji tak vnímá divák, ne tvůrce.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Čajovňa v Tokiu v seznamech
v Přečtených | 2 425x |
Japonsko pro ženy milostné romány romantika Tokio čajovny
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Caplinova opět nezklamala,u této autorky si vždy tak krásně odpočinu.
Snad se brzy objeví další příběh.