Čarodějky

Čarodějky
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546595/bmid_carodejky.png 5 405 405

Audiokniha Čarodějky, autorka Karin Krajčo Babinská, čte Richard Krajčo. TAK JAKO EXISTUJE DEN, EXISTUJE I NOC. JAKO EXISTUJE SVĚTLO, EXISTUJE I TMA. Debora a Táňa jsou dvojčata, přesto jsou každá úplně jiná. Zatímco Táňa je slavná zpěvačka a svůj čas tráví na koncertech či v honosném domě na kraji velkoměsta, Debora žije ve staré chalupě ukryté v lese. Na místě, kde spolu sestry vyrostly a kde ženy jejich rodu – léčitelky i čarodějky – žijí už po šest generací. Tragédie, při níž Debora málem přijde o život, je přinutí postavit se temné minulosti i svým vlastním stínům. Protože tak jako existuje den, existuje i noc. Jako existuje světlo, existuje i tma.... celý text

Martina023
17.10.2024 5 z 5

Krásná kniha. Neskutečně na mě vnitřně zapůsobila. Stále ve mě doznívá. Děkuji

knihomol1819
16.10.2024 5 z 5

Četla jsem od autorky všechny knížky a všechny se mi líbili i tato poslední nezklamala. Každá kniha je jiná ,má v sobě tajemství a překvapivé rozuzlení na konci.

oldriskaa3h4
15.10.2024 5 z 5

Pěkné počteníčko. Děj mě vtáhl hned od prvních stránek. Mám ráda téma bylinek, lektvarů, kouzel a zaklínadel, kde se současnost prolíná s minulostí a kde se odkrývají staré křivdy a pravdy. Příběh měl spád, pořád se v něm něco dělo, žádná hluchá místa a tak to má podle mě být. Určitě doporučuji.

Alena1957
15.10.2024 5 z 5

Úžasná kniha, přečteno jedním dechem. Od autorky již třetí kniha, těším se na další.

katkalang
11.10.2024 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Neskutečně čtivá, skvělý příběh, prolínání minulosti a současnosti, do poslední stránky napětí. Hodně dlouho bude ve mě rezonovat. Karin díky za skvělou knihu s podpisem. Bude mít u mě doma navždy místo.

Lóra1961
09.10.2024 5 z 5

"Čarodějky" jsou má třetí kniha, kterou jsem od autorky četla. Po předešlých "Hvězdy na cestě" a "Tsunami", které se mi velmi líbily, "Čarodějky" nezklamaly.
Styl Karin KB mi velmi vyhovuje, kniha je čtivá, ihned mne vtáhla do děje, líbilo se mi i prolínání časových linek. Autorka velmi dobře pracuje s češtinou, s její bohatostí a krásou. Nezbývá mi než smeknout. Těším se na další dílko.
Též musím pochválit obálku, která vizuálně navazuje na předchozí uvedené knihy a to i přes změnu nakladatele.
Prostě paráda

EvikU.
04.10.2024 5 z 5

Od autorky moje druhá přečtená kniha. Pro mě to byl opět silný příběh. Něco mezi nebem a zemí. A nejde tady jen o stará tajemství, jde mnohem o víc.

Po tragické události, kdy Debora, jedno z dvojčat málem přijde o život a skončí v nemocnici, bojuje o život a snaží se zorientovat ve svém životě, ve své minulosti. Se sestrou Táňou byly celý život jako noc a den. Co jedna milovala, druhá nenáviděla. Po čem druhá toužila, z toho měla druhá strach.

Střípky minulosti vyplouvají na povrch ze starých deníků babičky Hermíny. Dozvídáme se kus minulosti o jejich matce Elen, o tátovi Alexovi, o Máje, která je dcerou Debory.

Knihu prolíná vyprávění o kouzelnických trikách Alexe, o velké touze, nenaplněné lásce, o zraněních, které bolavá duše vytěsní z hlavy. Chalupa v lesích, kde po několik generací žijí jen ženy. Mužům se tam nedaří.

Jako kdyby chalupu a ženy někdo kdysi proklel. Kniha je rozdělená do třech částí, ale ani to nemuselo být, celou knihou se prolíná minulost i přítomnost. Druhá polovina pro mě byl silný zažitek. Není to o tom, že by tam po sobě vrhali kouzly. Je to o souznění s přírodou, o znalosti bylinek, o starých knihách, zaklínání a prolité krvi. Není radno si zahrávat. A také dávejte pozor, co si při zaklínání přejete. Určitě doporučuji.

Jane2016
03.10.2024 2 z 5

Musím říct, že od Karin Krajčo Babinské jsem už pár knih přečetla. Naposledy to byla, pokud se nepletu, kniha s názvem „Tsunami“. Tento příběh mě absolutně nadchnul a chtěla jsem víc. A právě z toho důvodu jsem se pustila do Čarodějek.

Bohužel, Čarodějky mi vůbec nesedly. Ačkoliv se v příběhu nacházely pasáže, které mě bavily, jako celek mě kniha nechytla. Zpočátku jsem si říkala, že to bude jen prvních pár kapitol a potom se začtu, ale bohužel, tento pocit, že se nějak nemohu do příběhu dostat jsem měla i u posledních odstavců.

Někdy se prostě stane, že ačkoliv čtete knihu od autora, který Vás v minulosti nadchnul, nenajdete v knize to, co jste očekávali. A i to je v pořádku. Knihu si zkusím přečíst za nějaký čas znovu a třeba mi sedne více, každopádně v tento moment Vám ji nemohu doporučit.