Carolina
Hana Marie Körnerová (p)
Dramatický příběh z Francie druhé poloviny 19. století sleduje osudy Juliana a Clauda, dvou přátel, a jejich společné lásky Emmy, pro kterou podstupují vzájemný souboj. Postupně se rozvíjí další předivo osudu, které tajuplně propojí i životy jejich potomků. Emma se za Clauda, který v souboji prohraje, vdá a Julien odchází do armády, v níž se mu podaří udělat kariéru. Julien se následně odstěhuje do Paříže, ožení se, avšak jeho žena brzy zemře a on zůstává se synem Simonem sám. Jeho potomek mu ale dělá pramalou radost...... celý text
červená knihovna s napínavým příběhem. Přečteno jedním dechem.
PS: postava Simona mě strašně štvala :(
Parádní kniha, skvělý příběh. Spousta napětí, která mi nedovolila knihu s klidem odložit. Opět paní spisovatelka nezklamala.
Romantický příběh pro zpříjemnění víkendu. Paní spisovatelka je pro mne sázka na jistotu.
Tak krásně to začínalo, mladická osudová láska a krásná dívka , kvůli níž jsou muži ochotní se být . Jeden za ní šplhá po zdech , aby jí předal dopis , ale její lásku nevyhrál. Julien vůbec neměl štěstí v lásce , na tu pravou si musel počkat. Příjemné čtení v čase předvánočním , se skořicovým latté a kočkou v peřinách.
Krásná červená knihovna,kterou jsem přesně v těchto dnech potřebovala. Příběh stěny jedním dechem mne vzal a nepustil. Krásný. Opravdu. Paní spisovatelka umí.
Romantické příběhy nejsou mým šálkem ranní kávy, nicméně autorka mě už poněkolikáté přesvědčila , že mohou být i takové, které mě nenudí a udržují v neustálém napětí.
Nejsem zrovna fanda tak naivních hrdinek,jako byla Carolina. Ale jinak pěkná romantika.
Opět úžasná, parádní, skvělá kniha :) Nechybí kapka historie do romantického příběhu.
Částečně mi připomínal v určitých bodech knihu Hodina po půlnoci.
Simon (samozřejmě) byl hrozně nepříjemný člověk, na kterého člověk může narazit kdykoliv-nyní i před 100lety. Hazardní hráč, neurvalec, který si ničeho neváží. O to víc mi bylo Caroliny líto. Její chování bylo zpočátku dáno výchovou, až se člověk divil její naivitě... Ale z té krásně vyrostla v sebevědomého člověka, který si dokáže jít za svým a ví, co chce. Hezky se vyloupla :)
Člověk brzy pochopí, jak kniha skončí, ale ničemu to nevadí.
Opět skvěle napsaný příběh, těším se na další knihu této skvělé spisovatelky.
O víkendu dočtená kniha z Paříže ze současnosti, nyní ze stejného místa o více než 130let dříve! :)
Doporučuji určitě přečíst!!
Autorka nezklamala. Tak jako její všechny knihy i tato byla skvělá. Nic v knize nechybělo - napětí, láska, zklamání.
Zajímavý příběh, trochu mě zklamalo, že historické události se staly součástí děje až v poslední části knihy a často spíš jen letopisným číslem, než bližším popisem. Jinak příjemná četba, jako většina autorčiných knih.
Dobrodružná romantika. Chvílemi má děj tolik zvratů, že si užíváme dobrodružství a chvílemi to přece jen zajiskří a romantika se dostává do popředí.
Tentokráte mne zaujalo i zasazení do historické doby a vykreslení vztahů a emocí právě na základě toho, v jaké době se děj odehrává. Ústřední zápletka sice předvídatelná, ale u mé oblíbené autorky mi to nevadí. Odpočinkové čtení s krásným využitím češtiny. Mohu směle doporučit všem, kdo tento žánr mají rádi. I když si myslím, že kdo tuto autorku zná, tak netřeba doporučovat, ona dokáže psát tak, že se mi příběh odvíjí před očima jako film !
Krásný historický příběh o lásce. Vřele doporučuji všem milovníkům tohoto žánru. Knize není co vytknout. Příběh se odvíjí příjemným tempem, obsahuje správnou dávku napětí a vlastně všeho, co od takové knihy čekám.
Kniha se velmi hezky četla. Byla jsem zvědavá, jak příběh Caroliny dopadne. Kniha se bude určitě líbit tomu, kdo má rád historii. Těším se na další autorčiny knihy.
19. století Francie romance historické romance
2012 | Heřmánkové údolí |
2019 | Hlas kukačky |
2018 | Co neodvál ani čas |
2013 | Kočár do neznáma |
2022 | Jelení vršek |
Lehký milí příběh o naivní dívce.
Druhá polovina knihy byla vice zajimava.
Pěkné oddechove čtení