Carolina
Hana Marie Körnerová (p)
Dramatický příběh z Francie druhé poloviny 19. století sleduje osudy Juliana a Clauda, dvou přátel, a jejich společné lásky Emmy, pro kterou podstupují vzájemný souboj. Postupně se rozvíjí další předivo osudu, které tajuplně propojí i životy jejich potomků. Emma se za Clauda, který v souboji prohraje, vdá a Julien odchází do armády, v níž se mu podaří udělat kariéru. Julien se následně odstěhuje do Paříže, ožení se, avšak jeho žena brzy zemře a on zůstává se synem Simonem sám. Jeho potomek mu ale dělá pramalou radost...... celý text
U této knihy se mi emoce střídaly jak na houpačce smutek, pláč, smích, překvapení. Je to až neuvěřitelný kam je mužská síla a momentální vztek schopný zajít a čeho je člověk schopný, když má sílu nad druhým. Bohužel tohle už dávno nezůstalo jen v románech. Výhody knihy je že to vždy skončí happy endem. :)
Opět jedna z moc hezkých knih. :)
Krásný historický příběh, který chytne za srdíčko, ačkoliv jsou knihy, které mám od paní Körnerové ještě o chlup radši (Andělská tvář, Hodina po půlnoci). Myslím, že Carolina v hloubi duše trpěla víc, než bylo popisováno, ale to vlastně jen potvrzuje fakt, jak silná žena se z ní stala. Aneb poučení pro všechny, jak snadno se dá naletět. Tak docela nestoprocentní happy end jen potvrdil starou známou pravdu, že člověk nemůže mít všechno :)
... krásný příběh z 19 století, v němž mladá nerozvážnost změní hlavní hrdince totálně život, ne zrovna k lepšímu. Připadala jsem si, že žiju v té době, v tom domě....další krásná knížka od paní Kornerové
Lehoučky romantický historický příběh; hodně mi připomínal Dům U tří borovic téže autorky, rychle a dobře se čte, a tak si ve své kategorii nenáročné četby svých pět hvězdiček dílo jistě zaslouží.
Příběh naivní mladé dívky, skvěle popsaná atmosféra Francie v 19. století. Se začátkem jsem měla trošku problém, ale to bylo dáno tím, že jsem měla problém s hlavní hrdinkou a s tím, jak uvažovala a jak se rozhodovala. Každopádně kniha určitě stojí za přečtení.
Excelentní historický příběh! Stálo mě to vždy hodně přemáhání, abych knihu odložila a pokračovala v práci. Styl psaní paní Kornerové se mi líbí čím dál tím víc, určitě si od ní přečtu i další knížky.
Román má, co se týče popisů a dialogů, všeho tak akorát. Při jeho čtení jsem se ani chvíli nenudila. Tento příběh svým vyprávěním strhne čtenáře už na prvních stránkách. :)
Veľmi pekná knižka. Odporúčam všetkým kto má rád atmosféru 19. storočia. Nie je to žiadna "sladká limonáda" ako píšu americké autorky. Mala som pocit, že som sa preniesla o dve storočia dozadu. Kniha sa číta ľahko, príbeh je pútavý od začiatku až do konca.
19. století Francie romance historické romance
2012 | Heřmánkové údolí |
2019 | Hlas kukačky |
2018 | Co neodvál ani čas |
2013 | Kočár do neznáma |
2022 | Jelení vršek |
Velmi milá kniha. Každopádně mi to nedalo a neustále mě to nutilo srovnávat s Andělskou tváří, kterou jsem nečetla, jen viděla film. Původně jsem ji ani neměla v úmyslu číst, páč když vidím knihu zfilmovanou, tak už jí skoro nikdy nečtu, ale po přečtení Caroliny se do toho určitě pustím, Paní Kornerová píše stylem, který se mi líbí a její knihy, ať historické či ze současnosti jsou velmi čtivé .