Čekání na kocoura
Michaela Klevisová
Povídky o kočkách a jejich lidech série
1. díl >
Povídky o kočkách a jejich lidech! Alice složitě hledá cestu k dospívající dceři, Delfína už nechce být dál single, Théo těžce nese stěhování z venkova do města, malý David se musí smířit s rozvodem rodičů... Jedno mají všichni hrdinové společné: lásku ke kočkám. Čtrnáct křehkých příběhů o vztazích lidí, kterým autorka přezdívá kočkaři, vám vykouzlí úsměv na rtech a zároveň vás i dojme.... celý text
Jsem absolutni " nekočkař" , ale těch 15 příběhů o kočkách a jejich lidech se mi opravdu líbilo a některé mě chytily za srdce , u jiných jsem se s chutí zasmála.
Asi nejvíce mě oslovila povídka "Svět podle Matesa" ...I diky Matesovi ( kocour vypravěčky) si uvědomuju, že penize , majetek, věk nebo třeba úspěch mají jenom takovou hodnotu, jakou jim prisoudím ..A tim i odpovídám Lenle, která je zvědavá na názor nekočkaře.
Michaela Klevisová prostě umí
psát a to zřejmě nejen detektivky.
Vlastně jsem si šla do knihovny půjčit další pokračování s inspektorem Bergmanem, knihu neměli, tak alespoň něco jiného od autorky a prosím- milé překvapení !!!
Tuto knihu jsem objevila díky čtenářské výzvě a jsem za to moc ráda. Miluju kočky a číst o nich je pro mě srdeční záležitost. Je to vážně hezké čtení. Každá povídka má něco do sebe. Můžu jen doporučit.
Jedna z knih, ke kterým by měl knihkupec rovnou přibalit balíček papírových kapesníčků. Povídky byly vcelku vyrovnané a Mikeš na obálce má nádhernej kukuč.
Pro milovníky koček moc pěkná kniha. Přečte se za jedno odpoledne. Já byla nadšená z každé povídky a i pár slz ukáplo. Kočky jsou úžasná stvoření a tyhle příběhy mi to jen potvrdily. Ale zajímal by mě názor na knihu od nekočkařů, jestli i je by to pevné spojení člověka s kočkou takhle dojalo.
Příjemné čtení na pohodu. Čtení o kočkách a lidech. Lidech, kteří když najdou svůj vztah ke kočkám, najdou i sami sebe. A já jsem v knize našla známou pravdu, že "kočka je zrcadlem svého člověka: pokud je klidný a vyrovnaný, chová se tak i ona. A čím víc svobody jí dáte, tím oddaněji k vám přilne".
Přestože je to i o kočkách, nejsou tam vždy ústředním bodem. Michaela Klevisová bravurně vyjádřila svůj talent pro nádherné vyprávění příběhů. A nenásilné upozornění na některé nemoci společnosti (Svět podle Matesa). Je to skvělé a velmi příjemné povídání ze života. Díky.
Tohle je tak krásná a milá kniha, kterou nedokážu odložit a čtu jí všude. Autorčiny detektivky miluju, proto jsem v knihovně skočila i po téhle knize a jsem vážně okouzlená. Že Michaela Klevisová umí svým psaním naprosto dokonale přiblížit okolí a místa, o kterých píše, to jsem věděla. Že dokáže perfektně vystihnout charaktery postav, to o ní také vím. Ale že dokáže psát tak poutavé povídky, ze kterých mi bude tak strašně mile a příjemně, to jsem nečekala. Tahle knížka je skvělá. O obyčejných věcech, situacích, místech, o kočkách a jejich lidech. A právě proto je úžasná, s jistotou hezkého čtení vám jí vřele doporučuji...
Kniha byla taková milá jednohubka. Některé příběhy mě hodně bavily, ale jiné zase vůbec. Ale jako velká milovnice koček hodnotím knihu za celkem povedenou.
Knížka povídek o kočkách, kocourech a kočičích páníčcích. Klidné odpočinkové čtení nejen pro kočkomily.
Coby chovatel tří bambastických kocourů tuto knihu vnímám jako "povinnou" četbu a většinou povídek jsem byl nadšen. Paní skvělá detektivkářka si vzala home-office a dík za něj.
Milé povídání o lidech žijících své smutné a prázdné životy, dokud jim do nich nevstoupí a výrazně je nevylepší kočka.
Víkendové čtení ke kafi o kočkách a jejich lidech. Tentokrát z našich luhů a hájů a ne těch britských. Bylo to velmi milé čtení.
Milé povídání o kočkách, kocourech a lidech. O tom jak se navzájem ovlivňujeme, pomáháme si a často se soužitím se čtyřnohými tvory stáváme lepšími. Jednotlivé příběhy končí dobře, tak je to takové pohlazení po duši.
Část díla
2021 | Prokletý kraj |
2017 | Zmizela v mlze |
2019 | Sněžný měsíc |
2023 | Vraní oko |
Jako milovník koček nemůžu dát méně než pět hvězd. Knížka psaná s láskou a porozuměním o kočkách a jejich lidech.