Celoroční plánovací kuchařka
Kamila Procházková
Recepty pocházejí jak z české, tak i ze světové kuchyně a ukazují, že lze snadno skloubit sezónní vaření s vařením zajímavých jídel z různých zemí. Recepty navíc provázejí zajímavá vysvětlení některých fyzikálních, chemických a biologických procesů, které probíhají v potravinách při jejich zpracování, a různé perličky ze světa potravin, a tak kniha umožňuje prožívat vaření nejen jako výrobu pokrmu, ale také jako dobrodružství objevování podstaty jídel v laboratoři jménem kuchyně. Součástí kuchařky bude CD s programovou aplikací umožňující sestavení jídelníčku z receptů uvedených v kuchařce. Lze využívat různých filtrů pro výběr receptu. Program následně vytvoří seznam všech potřebných surovin, který je možné editovat a výsledkem je přehledný nákupní seznam, tříděný podle kategorií surovin. ... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2013 | Celoroční plánovací kuchařka |
2019 | Domácí špajzka: 100 receptů na uchovávání ovoce, zeleniny, hub a bylinek |
2021 | Do hrnku a misky – Dehydrované pokrmy zdravě a chutně |
Nemám nic proti kuchařkám z roku raz dva. Zajímá mě, jestli jsou recepty realizovatelné, ať už ve smyslu náročnosti, a nebo dostupnosti ingrediencí. Není to taková ta kuchařka na efekt, samý obrázek. Naopak je tam spoustu zajímavých receptů. Je vidět že jsi s tím autorka dala práci, že podle receptů opravdu vaří. Také mi vyhovuje dělení podle ročních období. Nehodnotím přiložené CD, to jsem nepoužila.