Černá luna

Černá luna
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541540/bmid_cerna-luna.jpg 4 149 149

Tobiášův řád série

< 2. díl

Když se vám zjeví Lucifer, aby vás požádal o malou službičku, je to vždycky problém. Zvlášť, když se ten problém jmenuje Lilith, která je na útěku z pekla poté, co velkému šéfovi provedla něco nepěkného. Může to být horší? Jistě. Když jste lovec démonů a shodou okolností je Lilith vaše první holka. A Lucifer váš otec. František Kotleta se vrací do světa Tobiášova řádu, svérázných bojovníků proti démonům.... celý text

Malinali
24.10.2024 5 z 5

Super jízda. Četla jsem to trochu déle, protože povodně, zima, nemoc :( takže jsem neměla tolik času, ale pecka. Chyběla mi děvčata z prvního dílu. A mám pocit, že toto také není poslední díl, páč ten konec...

Merlin_CZ
21.10.2024 5 z 5

hodně mě bavil první díl, druhý je snad ještě lepší. jen bych malinko ubral těch laciných vtipů .... občas je to trošku stereotypní :)

Krabat13
13.10.2024 3 z 5

Začátek fajn atmosféra, potom to začalo být jednotvárné, k postavám jsem si nezvládl vytvořit vztah a konec na mě působí dost náhle useknutě a navzdory hromadě akce jsem se při něm nudil.

Asi jsem holt spíš cílovka pro Kyšu než Kotletu. :) Anotace rozhodně nelže, a pokud toužíte po brutálním násilí, sexu a démonech, dostanete to v míře více než vrchovaté.

JSmerda
12.10.2024 5 z 5

Rozhodně lepší než první díl. Kotleta umí psát - děj vás okamžitě vtáhne a nepustí - připravte se na pár probdělých nocí :) Je to jako skočit do bobové dráhy, kdy se zastavíte až dole pod kopcem a není šance ve zdraví vystoupit někde v půlce.
V posledních pár knížkách bojoval Kotleta trochu se závěrem. Tentokrát se však podařilo příběh vypointovat :)

Terva
10.10.2024 3 z 5

„Nemůžeme nechat
něco náhodě
jenom proto,
že věříš
v symboliku frndy.“

Musím uznat, že Černá luna se mi četla lépe než Černá smečka. Netuším ani pořádně proč, když se vlastně jedná o pokračování rozjetého příběhu. Rozdíl je jen v tom, že děj se odehrává ve „světě“ a ne v Čechách. Možná to byl ten rozhodující fakt, který pro mne učinil příběh přijatelnější a možná i zajímavější. Je to propracovanější. Ano, mohu bazírovat na tom, že Kotek by to zvládnul lépe než Satanův syn, že mohlo být i více humoru (Terminátor to nezachrání) a ne jen jednostranné ironické připomínky a že toho sexu mohlo být méně, aby to bylo stravitelnější, ale s tím vlastně nic nenadělám.

Malá ochutnávka:
V životě jsem už navštívil všelijaká vězení, jedno horší než druhé, a jestli měla něco společného, pak smrad. Páchla. Nemytá těla, špatně větrané prostory, levná desinfekce, potkaní bobky a myší chcanky, to všechno se vždy smíchalo v jeden velmi intenzivní všudy přítomný puch. Rozdíl v kvalitě vězení už jenom nastavoval intenzitu zápachu.

Pan Kotleta se rozhodl vydat tímto směrem, čímž se totálně vykašlal na Swingers, Spad nebo Nářez a jde další možnou cestou. Zda je tato cesta lepší než například Husté nářezy, to musí rozhodnout čtenář sám. Ale mám pocit, že Černou smečkou nebo lunou nepřiláká větší množství čtenářů. Jakoby se zasekl a planýruje jen své minulé příběhy. Prostě jen; Zabiju tě, umučím tě, zabiju tě, umučím tě, chvilkama to bylo až moc jednotvárné. Ovšem pro ty, kteří od pana spisovatele ještě nic nečetly, to může být rozhodně zajímavé a sexy dobrodružství.

Citát: Platan nepije ani Satan.

Gurus
30.09.2024 4 z 5

Tak tohle bylo rozhodně lepší než první díl. Takhle by to mělo být. Je tam pár slabších míst, ale konec super! Verrin rulez :-D

olga8832
30.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Klasická démonovská kotletovka. Start je tedy děsivý, na začátku nám zabije hned velkou spoustu lidí, ale odvíjí se moc pěkné stopování, Lulu je opravdu zábavný a závěr už je trošku v poklidu. Věřím, že to bude pokračovat ;-)

adevr
25.09.2024 4 z 5

Klasická ,,kotletovina", co jsem rád přečetl, a o které předpokládám, že zase přijde i další díl. A že nebude opět jen ,,vychrlen" . Prostě by to tentokrát chtělo větší odstup.

FiFoj
12.09.2024 3 z 5

Ach jo, ty Kotletovy konce. Několikátá Kotletova kniha, kde mi chyběla finálová gradace a měl jsem pocit, že by si to ještě jednu dvě kapitoly zasloužilo. Starozákonní zasazení se mi líbilo už posledně, ale tentokrát tam na moc sexu bylo málo démonů. Vlastně mi už ty sex pasáže přijdou trochu moc cringe a na sílu. Příběh jinak docela ok, ale hlavní záporák měl poměrně málo prostoru a vedlejší charaktery tentokrát také žádná sláva. Klidně bych si počkal déle na víc muziky.

Zlosynus
09.09.2024 1 z 5

Kotleta chrli jednu knížku za druhou a kvalita pokulhává.. tady třeba zapomněl napsat závěr, protože tohle snad ani nemůže myslet vážně.

Maud22
02.09.2024 5 z 5

Kdo znáte Černou Smečku, tak znáte i Tobiášův řád a jeho poslání - lovit jedince posedlé démony a zavírat je nadosmrti do "důchoďáku". Felix, bývalý lovec, však málem sám skončí v takovém zařízení. Naštěstí, no jak se to vezme, je tu jeho otec, který něco potřebuje. A nejde o nic menšího, než zastavit Lilith v jejím bažení po moci. A tak tu máme pořádnou porci démonů, krve, zaklínadel,  jakoź i sexu, bez kterého by to všechno nefungovalo. A pozor, na scénu přicházejí i andělé v poněkud neotřelé podobě. Prostě fajn kotletovka. :-)

RomanK19
01.09.2024 4 z 5

První díl byl skvělý, tady je dost repetice, ale pořád je to jízda a trojka bude v knihovně taky.

Johny_H.
31.08.2024 5 z 5

První díl nebyl nic moc, ale tento díl byl opravdu top krásná akce spousta vtipů a hezké prostředí tak jak to Kotleta umí.

Pory
22.08.2024 4 z 5

Za mě super čtení.
Mě se více líbil první díl, kde bylo více akce a super hlášek. Oproti tomu druhý díl byl takový klidnější.

paduma
22.08.2024

Asi som "beznádejný" fanda ale rýchle tempo, vulgarizmy, akce a všetko okolo je presne to prečo Kotletu čítam a v tejto knihe som to dostala. Aj keď z pera autora už boli lepšie kúsky, bolo to solídne pokračovanie prvého dielu a určite nesklamalo.

Ládja
20.08.2024 2 z 5

Klasicka dvojka, procestovat co nejvic lokaci, kde se vzdy neco pos*re, az moc deux ex machine, nebo diaboli ex machine?
Nevim proc to porad delam a Kysu ctu, vsechny knizky jsou na jedno brdo, kopirak a nic noveho, uz i ta legie sla do kopru. Jedine dobre je, ze se rychle cte a nemusi se u jeho knih premyslet. Uz nikdy vice...max legii, ale tam se bojim jak to pan spisovatel doj*be...aneb penize vladnou svetu

stanislav0373
19.08.2024 5 z 5

Další pekelná jízda toho mladýho od Lucifera. I když byly některé mé oblíbenkyně poněkud brutálně upozaděny, Filip i tak dokázal, že zvládá dělat bordel i sám. A vzhledem k tomu, že sem tam potřebuje v nekonečném konání dobra občas zahladit stopy, najde se i nějaký ten zajímavý náprc, jež v doprovodu svérázných hlášek způsobí, že se ze čtenáře stane chlámající se lempl, takový "špatný cosplay na Stephena Hawkinga, kterého služka vyklopila z křesla."

Tina.T
18.08.2024 3 z 5

Dočetla jsem, oceňuji, že si autor vzal k srdci výtku na přemrštěné množství vulgarit v prvním díle a tady lehce ubral.
Je to takové spotřební čtivo, regulérní "béčko", které si nehraje na nic jiného. Co jsem očekávala, to jsem dostala. Na odpočinek dobré, ale Filip si mé srdce nezískal. S Michálkem nebo Koskem bych se vídala raději.

nycol
14.08.2024 5 z 5

Kdy bude trojka?

jarda007
09.08.2024 3 z 5

Klasická Kotleta. Nijak neurazí, ale ani zvlášť nenadchne. Mistr se příliš nepřetrhl a svůj standard nepřekročil. Krve a semene bylo dost, možná bych přidal nějakou zoofilii, pedofilii a nekrofilii, aby to mělo větší šťávu

Leoš Kyša
česká, 1979