Černí baroni po čtyřiceti letech
Miloslav Švandrlík
Černí baroni série
Další osudy hrdinů známého románu. Pokračování známého románu Černí baroni. Autor se snaží oživit odkazy na konkrétní události, konkrétní osoby a osobnosti. Název vypovídá nejlépe o zamýšleném obsahu knihy. V úvodním slovu autora se tento snaží ospravedlnit sepsání tlakem čtenářstva. Slovo ospravedlnit používám zcela záměrně, neboť i autor zřejmě tušil, že oproti předchozímu již vaří z vody. (www.mlp.cz)... celý text
normalizace až k sametové revoluci , výborná je kapitola jak se šíří ilegálně samizdatem mezi lidem druhý díl Černých baronů a Švandrlíkovi opletačky s STB, z kterých díky svému právníkovi skvěle vybruslil
Kniha volně navazuje na ČB 6 a líčí období od druhé půlky 60.let do 90.let. Oproti prvním dílům ale už kniha zjevně nečerpá z "reality", ale spíše autor volně dotváří postavy z Černých baronů
Po delší době jsem si vzal knížky od Švandrlíka. Rozhodl se více se rozepsat o dalších osudech postav ze své nejznámější knihy. Doba pokročila a vývalí PTP zestárli.
2006 | Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 |
2009 | Draculův švagr |
1990 | Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky |
2004 | 100 nejlepších hororů |
1991 | Říkali mu Terazky |
Asi už ne tak originální, ale pohled na dění kolem sametové revoluce a následná "demokracie", to je celkem maso. Některý věci by opět dnes neprošly, ale už proto je to pecka.