Cesta do Ixtlanu

Cesta do Ixtlanu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545427/bmid_cesta-do-ixtlanu.jpg 5 84 84

Castaneda série

< 3. díl >

Carlos Castaneda byl člověk, který má v literatuře faktu své nezaměnitelné místo. Ne snad, že by to byl suchý dokumentarista, popisující události vedoucí k rozpoutání druhé světové války nebo pozadí útoku na Pearl Harbour. Ono i označení „literatura faktu“ je velmi zavádějící. Věci, které Castaneda popisuje, jsou subjektivním podáním jeho vztahu s donem Juanem, příslušníkem kmene Yaqui ze severozápadního Mexika. Jde o jakýsi ucelený soubor nazírání člověka, jeho podstaty, schopností, vědomí, vnímání reality i smyslu bytí a všech jejich vzájemných vztahů a zákonitostí tak, jak je během mnoha staletí odhalili a popsali čarodějové a mudrci tohoto kmene.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Journey to Ixtlan, 1992


více info...

Přidat komentář

Leonora
24.03.2023 odpad!

Jsem si vědoma, že by bylo lepší začít prvním dílem, ale holt se ke mně dostal tenhle výplod...
No, vyslechla a přečetla jsem už v životě hodně duchovna - moudra i nebezpečných blábolů. Tohle se blíží druhé variantě. V ničem jiném jsem nenašla takový nedostatek respektu. Končím, sotva jsem začala, a říkám rovnou, že tenhle šarlatán u mě druhou šanci nedostane, ani kdyby se jeho uctívači na hlavu stavěli.

6290
21.01.2021 5 z 5

Buď je to celé o Don Chuanovi pravda anebo je Castaneda génius, který to sám objevil.


gbrgbr
13.12.2020 5 z 5

Nadčasové dílo. Je v něm mnoho pravdy. Mnoho informací o šamanismu. Povinná literatura pro všechny, které tento svět zajímá.

kamibe
09.10.2020 5 z 5

Pro mne je i tahle další Castanedova kniha velmi poutavé čtení. Indiánští čarodějové mě fascinují a poutá mě i to, že Carlos vytrvale, i když mnohokrát nerad, tou cestou jde a nechává se donem Juanem vést, přestože má strach. Jsem ráda, že píše o sobě tak otevřeně všechno, co se mu dělo, co se s ním dělo, co prožíval a pociťoval. Knihu beru jako seznámení s něčím, o čem nemáme ani ponětí, i když mnozí jiní také nahlížejí do jiných světů. Nakonec se to jejich učení v některých ohledech blíží i k východním naukám.

witiko
17.01.2018 5 z 5

Není moc knih, které by člověka dokázaly změnit tak jako tahle. Vlastně to není kniha, ale iniciační rituál. Pokud se vše stalo a dělo opravdu tak, jak autor píše, je to neuvěřitelné. Pokud si vše vymyslel, pak byl geniální.

FiliaNoctis
09.12.2017 5 z 5

Cesta do Ixtlanu, ktorá nikdy nekončí ...

vejnar
31.05.2014

První polovina se mi líbila, napsal jsem si i pár zajímavých poznámek. Druhá půlka mě ale moc nebavila, už se to dost opakovalo, škoda.

Joges
29.11.2011 4 z 5

Zvláštní to kniha. Zprvu máte chuť ji odložit, pokud však u čtení vydržíte a čtete dál, kniha vás jistě zaujme. Mně tedy zcela dostala. Carlos Castaneda popisuje v knize setkání s novodobým šamanem donem Juanem, který jej svým způsobem učí nazírat na svět.