Cesta na popraviště
Vladimír Šindelář
Cesta na popraviště série
1. díl >
Výkon spravedlnosti ve středověku a novověku ilustrovaný známými hrdelními případy z českých i světových dějin.
Myslím ze tato druhá kniha byla více do podrobna i když nějaké informace byli totožné jako s knihou kati a popravy ale i tak dobré počtení
Osudy katů a jejich řemesla. Příběhy odsouzených a jejich trestů, a obrazová příloha se vším související. Zajímavé čtení o vývoji dějin tohoto řemesla.
Výborný doplněk, ke knihám o katu Mydlářovi a nejen o něm. Doslova nabušená tolika hrdelními případy, že si je ani všechny nelze zapamatovat. Autor musel strávit spousta času v archivech a kronikách a to stojí za obdiv. Díky němu, mi nikam běhat nemusíme, stačí ležet na kavalci, popíjet colu a s potěšením v jeho bádání listovat.
Dobrá práce, pane Šindeláři!!!
95%
Další skvělá kniha od tohoto autora! Už jsem jich četla několik a všechny byly super. Jen by si měl vydavatel dávat větší pozor na pravopis, těch chyb bylo opravdu docela dost. Snižuje to kvalitu knihy!
Knihu můžu klidně doporučit, také jsem měla pochyby ale nakonec mě mile překvapila.. i když přiznávám že jsem občas nějakou stránku přeskočila, určitě se k ní ještě někdy vrátím..
Knih na toto téma už bylo napsáno hodně, ale opět jsem se tu něco nového dozvěděl. Čtivé a zajímavé.
soudní procesy popravy soudnictví popravčí, kati
2001 | Cesta na popraviště |
2015 | Kriminální příběhy ze staré Šumavy |
2004 | Paměti pražského kata |
2013 | Cesta na popraviště - Příběhy z Evropy |
2006 | Po bitevních polích Jižních Čech |
Velice čtivá kniha s krásnými obrázky.