Chlorid sodný
Jussi Adler-Olsen
Případy oddělení Q série
Kdepak náhodná úmrtí, jde o krvavý řetězec chladnokrevných vražd! Oddělení Q odhalí v případech údajných sebevražd a tragických nehod významných osobností skrytý vzorec, na jehož rozluštění bude potřeba celého týmu. Času ovšem není nazbyt, protože další oběť je podle všeho na spadnutí. A tak se Carl, Asad, Rose a Gordon pouští navzdory proticovidovým opatřením do zběsilého pátrání po vrahovi. Jenže proslulého vyšetřovatele Mørcka trápí ještě něco jiného – starý případ, který se nečekaně vynořil z jeho minulosti Devátý případ Carla Mørcka a kodaňského policejního oddělení Q. „Jussi Adler-Olsen píše s obrovským nasazením a energií a jeho schopnost propojit všechny ty různorodé zápletky je nedostižná.“ – Dagbladenes Bureau.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2022 , OneHotBookOriginální název:
Natrium chlorid, 2021
Interpreti: Igor Bareš
funkčni vytah v nedostavěnem domě.Kufr s koksem a penězi po tolika letech. Dost hloupe.
Na další příběh z Oddělení Q jsem se velmi těšila a kniha nezklamala. Carl a spol mají opět plné ruce práce, jelikož objevují další a další oběti pravděpodobně jednoho pachatele. Navíc se Carl dostává do hledáčku policie jako podezřelý z dávného případu.
Tak to byla zase jednou inspirace :-D (vtip). Kniha se četla úplně sama, to nešlo odložit.. Oproti minulému dílu skok nahoru.. A konec dává očekávání, že příští díl bude také pořádný masakr.. :-) Příběh byl super, sice žádný extra originál, ale zase bezva výkon, tohle vydržet 30 let, aniž by si toho někdo všiml.. Celý tým se víc a víc sbližuje a to je bezva, je tu cítit ta sounáležitost.. Tak šup sem s dalším dílem, už teď je člověk napjatý jako kšandy.. :-D
Perfektní. Moc jsem si užila další detektivní příběh oddělení Q a jsem velice zvědavá na další díl, protože ten otevřený konec ohledně Carla byl téměř infarktový. Těším se. Snad brzy!
Vrátil jsem se k četbě na oddělení Q. A nelitoval jsem. Děj se odehrává v době covidu. Nevím jestli někdo u nás už o této době knihu napsal? Možná píšeme jen knihy o dobách minulých (musíme se z nich vypsat), jestli nějaká kniha existuje, poučte mě prosím. V Dánsku už se asi vypsali z minulých dob, nebo je neměli. Nebo to jen nechápu. Asi je pravda všude...
Nic to ovšem nemění na tom, že příběh byl skvěle vystavěný a i celkem napínavý. Přemýšlel jsem i o ****, ale nakonec jsem dal jen ***. Dle mého *** a 1/2.
Pěkný konec, abychom si koupili i desítku - ne pivo, i když proč ne - ale desátý díl :-)
Oddělení Q mám moc ráda. Tento díl se mi líbil víc, než předešlý, takže rozhodně nezklamal. Už se těším na další knížku.
Spočiatku som ani nechcel dať plný počet, lebo sa to vlieklo a navyše som sa čudoval, že od polovice už čitateľ vie, kto je vrah. No ale potom to začalo naberať na obrátkach a gradovať. Oddelenie Q aj so svojimi typickými postavami nezostalo nič dlžné výbornej detektívke so skvelým záverom, ktorý čitateľa uistí, že bude aj pokračovanie, na ktoré sa samozrejme teším.
Tentokrat jsem se docela dlouho prokousavala začátkem knihy, protože mi přišel příběh takový zvláštní a bála jsem se, ze se v těch postavách budu ztrácet.
Posledních cca 100 stran bylo už na jeden zátah a slo to samo.
No a jak už tady bylo několikrát zmíněno, jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet Carluv případ.
Devátá kniha o oddělení Q je o trochu lepší než předchozí Oběť 2117. Rozhodně nechybí vyšetřování a to v podobě klasické mravenčí práce. Hlavní příběh je asi trochu přitažený za vlasy (myšleno ohledně existence a fungování tajného spolku mstitelek) a je až k neuvěření kolik podezřelých úmrtí bylo označeno za sebevraždy - na druhou stranu když si člověk vzpomene na případ manželů Stodolových v ČR, tak proč by dánská policie nemohla chybovat stejným způsobem, že?
Celkově se kniha dobře čte a rychle odsýpá, takže za mě 4*.
Po hodně dlouhé době přišel návrat k oddělení Q. Moc jsem byla zvědavá, co kniha přinese tentokrát a musím říct, že zklamaná jsem rozhodně nebyla.
Kniha mě chytla od samého začátku a přestože jsem na ni neměla tolik času a vracela jsem se k ní s delšíma pauzama, vždycky jsem hned zajela do správného krimi rytmu.
Téma knihy mi přišlo sice malinko ohrané (proto o tu jednu hvězdičku méně), ale i tak jsem si dobře početla a odtrhla se nachvilku od každodenního kolotoče.
PS: Jsem teda napnutá jak kšandy, jak to s tím naším Carlem bude dál ... ! :)
Díl plný vražd ,které vypadají jako sebevraždy. Spojuje je jen hromádka kuchyňské soli. Vyšetřování je ztížené dobou kovidovou a obžalobou Carla z pochybení v případu s nastřelovačkou hřebíků. Tentokrát otevřený konec o to víc se budeme těšit na pokračování.
Opět dobrá kniha. Tohoto spisovatele mám moc ráda. Nechybí humor. Těším se na nový díl odd. Q.
Jeden z nejlepších případů oddělení Q, které opět dokáže propojit několik starých případů, ve který se vyskytuje NaCl. Po předchozích dílech, které byly hodně osobní, co se týče pracovníků oddělení Q, tentokrát vyšetřování "slaných" případů neodhaluje nic z minulosti postav. Nechci tu prozrazovat něco víc, ale musím napsat, že ta skupina žen, která se mstí za prohřešky proti slušnému chování, ta mě bavila. Navíc se opět vracíme i k případu s nastřelovačkou, a to dost zajímavým obratem ve vyšetřování. Knížku jsem poslouchala opět jako audioknihu, kterou doporučuji. Už se nemohu dočkat dalšího dílu, protože jedno, pro oddělení Q vlastně nejdůležitější, téma zůstalo otevřené.
Neuvěřitelné, že se autorovi podařilo napsat thriller téměř bez napětí. Od J.Adler-Olsena bych to nečekala a hlavní zápletka mě bohužel nudila. Naštěstí stejně jako v předchozích knihách se i zde vyskytují humorné momenty, vtipkování mezi členy týmu a Asad pořád vypráví o velbloudech a plete idiomy. Jen má těch starostí nějak moc a Carl už taky není takový řízek, jako býval. Tak uvidíme, jestli si šetří dech do posledního dílu.
„Lituju že jsem vás do té polízanice zatáhl, znamená to totiž že se nemůžete vrátit domů, dokud to nevyřídíme, ledaže byste se toho rozhodli z fleku nechat a přerušili se mnou veškeré styky. Nejhorší to bude určitě pro tebe, Asade, kvůli Marwě a dětem. Jak to vidíš?“
Asad vypadal, jako by mu v hlavě vířil divoký rej myšlenek a vůbec se netvářil nadšeně. Pak se upřeně podíval na Karla. „Jsem z toho opravdu špatný, Karle, ale bohužel netuším, co je to polízanice.“
„Trefili jsme hřebík na paličku.“
„Bude to velký úkol, jak řekl velbloudí samec, když narazil na stádo divokých velbloudic.“
Kniha mě že začátku dost štvala díky množství různých postav a případů. Potom to do sebe začalo zapadat a hle, dobré čtivo. Od autora jsem ještě nic jiného nečetla, tak uvidíme...
ODDĚLENÍ Q MÁ OPĚT NABITO
Tentokrát míří na vraha, který vraždí s pravidelnou přesností, podle svého plánu.
Mrtvol je hodně.
Vraha pohání velmi silné přesvědčení.
A čas běží…
K tomu Carla dostihl starý případ a kufr plný peněz a drog.
Napínavé jako vždycky a Asad jako vždy nezklamal :-)
Rozhodně doporučuji :-)
„Deset milionů!! Myslím, že Marcuse třepne,“ ozval se váhavě Asad.
„Klepne, Asade, těsně vedle.“ Carl se usmál.
Klidně za to položím hlavu na špek.
Carl si to představil. „Říká se na špalek. Popravčí špalek, vždyť víš.“
Opět vynikající kriminální román, nic neztrácí na tempu oproti předchozím dílům, zajímavé je, co všechno může fanatický, psychopat vymyslet. Tentokrát pomůže mord partě opravdu náhoda, jinak myslím, že by to těžko zvládli, bylo to o fous. Ovšem šéf Marcus mě na konci opravdu rozzlobil. Teď budu nedočkavě čekat na pokračování.
2012 | Vzkaz v láhvi |
2012 | Žena v kleci |
2013 | Složka 64 |
2012 | Zabijáci |
2015 | Nesmírný |
Oddělení Q a jeho staré známé sympatické postavy opět na scéně, nebylo to špatné, dobré počtení, napínavé, ale jiné díly se mi líbily o malinko víc, nějak jsem se ze začátku nemohla začíst, ale pak už se to rozjelo a dobré, akorát mě teda naštval ten konec, uvidíme co bude příště....